جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

خشونت پلیس آمریکا ضد دانشجویان

پلیس آمریکا در برخورد با تجمع‌های اعتراض آمیز ضدصهیونیستی دانشجویان این کشور، با بی پروایی از خشونت و زور ضد آنها استفاده می‌کند.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از رنگ باختن وحدت اروپا بر سر اوکراین تا بعد اخلاقی تصمیم سازی با کمک هوش مصنوعی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سیاست خارجی آلمان در قبال روسیه، مواضع لهستان و مجارستان در رابطه به روسیه، بایدن و لزوم راه‌اندازی دوباره روابط با شهباز شریف، بعد اخلاقی تصمیم سازی با کمک هوش مصنوعی، اتحادیه اروپا و تحریم بانک‌های روسی از جمله برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

مرکز تحلیل سیاست اروپا

لزوم هشیاری اروپا در رقابت قدرت‌های بزرگ: اروپا که برای امنیتش به آمریکا، برای انرژی به روسیه و برای تولید به چین وابسته است، با بازگشت رقابت قدرت‌های بزرگ در وضعیتی ناپایدار قرار دارد.

راه جدای لهستان و مجارستان در رابطه با پوتین: نزدیکی ویکتور اوربان به روسیه اتحاد لهستان و مجارستان را به بوته آزمایش می‌گذارد. سیاست نخست وزیر مجارستان در قبال روسیه به بهای از دست دادن متحدانش تمام شد. رهبر حزب قانون و عدالت در لهستان که قدرتمندترین سیاستمدار این کشور است، گفته که اگر اوربان نمی‌تواند ببیند در بوچا چه رخ داده است باید به چشم پزشک مراجعه کند. رییس جمهور لهستان هم از او انتقاد کرده است. این نشانگر تغییر حال و هوای یک متحد سیاسیِ مجارستان است که زمانی متحدی قابل اعتماد بود.

سیاست خارجی آلمان در قبال روسیه: جنگی که روسیه علیه اوکراین به راه انداخت از سیاست خارجی آلمان پرده برداشت. سخنرانی صدر اعظم آلمان در تاریخ 27 فوریه شبیه به یک نقشه راه به سوی عصری جدید بود. در این سخنان آلمان آماده اقدام بود. اما این طور نبود. آنچه مطرح شد چارچوب خوبی برای یک سیاست جدید در قبال روسیه اما فاقد محتوی است. این چارچوب بدون داشتن محتوی مناسب تکه تکه شده و به فراموشی سپرده می‌شود.

 

بروکینگز

بایدن فرصت را برای راه‌اندازی مجدد روابط با شهباز شریف از دست ندهد: پایان حضور آمریکا در افغانستان و تغییر رهبری پاکستان فرصتی است تا آمریکا رابطه پردردسر با پنجمین کشور پرجمعیت دنیا را مجدد تنظیم کند. جو بایدن باید گفت‌وگویی در سطح عالی رتبه با شهباز شریف را آغاز کند.

 

بلفر

بعد اخلاقی تصمیم سازی با کمک هوش مصنوعی: برخی دیدگاه‌های عملی: این نوشتار رویکردی مهندسی را اتخاذ کرده تا اطمینان حاصل کند که استقرار هوش مصنوعی اصول اخلاقی را حتی در کاربردهایی حساس نظیر امنیت ملی مخدوش نمی‌کند. هر سه بخش معماری هوش مصنوعی شامل الگوریتم، مجموعه داده‌ها، و اپلیکیشن‌ها از تکنیک‌های طراحی برخوردار هستند که می‌تواند برای جای دادن ملاحظات اخلاقی مهم استفاده شود. تازگی و پیچیدگی هوش مصنوعی نمی‌تواند بهانه‌ای برای بروز پیامدهای اخلاقی در شرکت‌ها یا دولت‌ها باشد.

 

کارنگی

 رنگ باختن وحدت اروپا بر سر اوکراین: در این روزهای حساس، اروپایی‌ها باید تعهد و اراده خود را در حمایت از اوکراین نشان دهند. اختلافات درون اتحادیه اروپا خطر خریدن زمان برای روسیه و تضعیف اوکراین را در بر دارد.

لزوم حمایت صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی از اقتصادهای آفریقایی متضرر از حمله روسیه به اوکراین: حمله روسیه به اوکراین پیامدهای اقتصادی، ژئوپلیتیک و اجتماعی قابل توجهی داشته که به کشورهای آفریقایی هم رسیده است. بدون اقدام فوری برای حمایت از اقتصادهای آفریقایی، ممکن است این کشورها با بدهی، گرسنگی و بی‌ثباتی روبرو شوند.

 

بروگل

اقدام ضد تحریم: پرداخت بهای گاز روسیه به روبل: بانک دولتی روسیه «گازپروم بانک»، در پی حمله روسیه به اوکراین هنوز توسط اتحادیه اروپا تحریم نشده است. این بانک پرداخت‌های واردکنندگان اروپایی گاز را به عهده دارد که در صورت تحریم نمی‌توانستند برای خرید گاز یورو یا دلار پرداخت کنند. با این حال این سوال مطرح است که آیا دولت روسیه می‌تواند به پرداخت‌های ارایه شده به بانک گازپروم دسترسی پیدا کند و آنها را به ارز داخلی تبدیل کند تا هزینه عملیات کنونی خود را تامین کند؟

 

پترسون

اتحادیه اروپا باید بانک‌های بیشتری از روسیه را تحریم کند: اتحادیه اروپا به حمله روسیه به اوکراین به شدت پاسخ داد و گام‌هایی را برای مختل کردن اقتصاد و نظام مالی روسیه برداشت. اما اروپا هنوز به آمریکا در تحریم بزرگ‌ترین بانک روسیه نپیوسته است و باید در این رابطه اقدام کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *