جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | شوک جدید به تل‌آویو؛ دومین حادثه رانندگی وزرای اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته

خودرو «حیم زیتون» وزیر آموزش رژیم اسراییل دچار حادثه شد. گفته شده پدر این وزیر مجروح شده است. روز جمعه هم «ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم اسراییل با خودرو خود دچار حادثه و مجروح شد./هم میهن

زلنسکی: حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم

تهران- ایرنا- ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پی حمله موشکی گسترده روز شنبه روسیه به بخش انرژی این کشور، با تکرار درخواست‌های قبلی خود برای ارسال سامانه‌های دفاع هوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت، گفت: برای دفع حملات روسیه حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم.

Loading

نشانه‌های یک جنگ سرد جدید

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: میخائیل گورباچف ، آخرین رهبر شوروی سابق معتقد است : شرایط فعلی جهان بین‌الملل نشان از شروع یک جنگ سرد جدید و ادامه رقابت برای داشتن تسلیحات جنگی دارد.

میخائیل گورباچف، دبیرکل سابق حزب کمونیست و آخرین رهبر شوروی سابق گفت: نوع بیان سیاستمداران و فرماندهان عالی‌رتبه نظامی روز به روز خصمانه‌تر و جنگجویانه‌تر می‌شود. رسانه‌ها نیز با پخش همه این خبرها و دمیدن در آتش ضد و نقیض گویی‌های ابرقدرتهای جهان به افزایش تنش‌ها کمک می‌کنند. از طرفی نیز روابط بین قدرتهای جهان هر روز در حال بدتر شدن است و همه اینها باعث می‌شود که این حس به انسان دست دهد که جهان در حال آماده شدن برای یک جنگ جدید است. به عبارت دیگر می‌توان گفت که تمام نشانه‌های یک جنگ سرد جدید دیده می‌شود.

گورباچف ادامه داد: روسیه و آلمان باید روابط متقابل خود را دوباره بازسازی کنند و حتی آن را توسعه دهند.

وی اضافه کرد: من معتقدم که روسیه و آلمان باید ارتباط خود را ترمیم کرده و توسعه دهند.

این رییس سابق اتحاد جمهوری سوسیالیست شوروی گفت: ما نمی‌توانیم بگذاریم تمام چیزهایی که در گذشته به دست آورده‌ایم به راحتی نابود شود.

گورباچف همچنین گفت: مقامات آلمانی اجازه داده‌اند که روابط روز به روز بدتر شود و این در حالی است که مردم آلمان دوست ندارند تنش‌ها بیشتر شود.

وی در جواب به این سوال که آیا منظور وی از مقامات آلمانی صدراعظم آنگلا مرکل است، گفت: من او را دوست دارم و شاید هم به همین خاطر است که دچار احساسات شده‌ام.

گورباچف در رابطه با روابط روسیه و آمریکا نیز گفت: با وجودی که در نیمه دوم دهه 1980 آمریکا و اتحادیه جمهوری سوسیالیست شوروی چندین توافق مهم را امضا کردند و شروع به کاهش مهمات جنگی خود کردند اما با انحلال اتحاد شوروی کسانی که زمانی متحد آن بودند رو در روی مسکو قرار گرفتند و شروع به وضع تحریمات ضد روسی کردند.

گورباچف تاکید کرد که مسابقه‌ای برای داشتن تسلیحات بیشتر بین قدرتهای جهان در گرفته است.

رهبر سابق شوروی گفت: نیروهای نظامی و تانک‌ها و ماشین‌های حمل تسلیحات اکنون در اروپا در حال استقرار هستند. خیلی وقت پیش نبود که نیروهای ناتو و روسیه در فاصله بسیار دور از هم مستقر بودند. ولی اکنون رو در روی هم و بغل به بغل هم مستقرند.

هفته گذشته گورباچف در دیدار با قانون‌گذاران حزب سوسیال دموکرات آلمان در مسکو گفت: ما اکنون باید مجدداً به ایده ” خانه مشترک اروپا”  رجعت کنیم.

وی خاطرنشان کرد که در دوره انرژی هسته‌ای نمی‌توان از جنگ به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه چهارشنبه با رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا که برای بازدید دو روزه به مسکو سفر کرده بود، دیدار کرد. دو طرف در این دیدار درباره روابط متقابل دو کشور  و مسائل مهم بین‌الملل از جمله اتفاقات اخیر در سوریه صحبت کردند. پس از این مذاکرات برخی تحلیلگران آمریکایی در گفتگو با اسپوتنیک مدعی شدند که دیدار تیلرسون نتوانسته است تنش‌های بین مسکو و واشنگتون را کاهش دهد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *