جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

عبدالرضا فرجی راد می گوید: باید بپذیریم که پاسخ موشکی و پهپادی ایران، هم در سطح و هم در حجم و وسعت یک حمله بی‌سابقه بود. البته ایران در نهایت هوشمندی و دقت این حمله را طوری طراحی و اجرا کرد که خسارت جانی و مالی یا تخریب گسترده به بار نیاورد و صرفا ملاک و هدف، ایجاد توازن بود که به آن دست پیدا کرد و در ادامه هم با وجود برخی ادعاها، حمله اسرائیل توازنی با حمله ایران نداشت و به‌همین‌دلیل قدرت بازدارندگی تل‌آویو زیر سؤال رفته است. از طرف دیگر چون حمله ایران با این شدت و وسعت است، برای هیچ کشوری پیش‌بینی‌پذیر نبود. خود اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بارها گفته‌اند که از پاسخ ایران دچار یک شوک شدند؛ بنابراین غرب سعی دارد که با این تحریم‌ها فضا را به نفع خود مدیریت کند.

دانشگاه مک‌گیل هم به جمع اعتراض‌های دانشجویی در حمایت از غزه پیوست + فیلم

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه مک‌گیل شهر مونترال در ایالت کبک کانادا هم با الهام از جنبش همبستگی غزه در پردیس‌های دانشگاهی در ایالات متحده، روز شنبه اردوگاهی را در محوطه این دانشگاه برپا کردند.

ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین

ویدبویی از لحظه انتظار رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، برای استقبال از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دست دادن آنها در شبکه‌های اجتماعی در حال دست به دست شدن است. از سوی دیگر، بر اساس آنچه رسانه‌های چینی گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد./چندثانیه

Loading

چشم‌انداز مبهم آتش‌بس شکننده در یمن

شورای راهبردی آنلاین – رصد: به نظر می‌رسد آتش‌بس با میانجیگری سازمان ملل متحد در یمن برقرار شده و اینک پس از هفت سال جنگ متوقف شده است. آتش‌بس منعکس کننده توازن قدرت در میدان نبرد است، انصارالله، صنعا و بیشتر مناطق شمالی یمن را در کنترل خود داشته و بازیگر برتر صحنه یمن هستند. بقیه کشور نیز میان دیگران تقسیم شده است. در همین حال، ایران نیز جای پای خود را در شبه جزیره عربستان تثبیت کرده است.

بروس ریدل در یادداشتی که وب سایت اندیشکده بروکینگز آمریکا آن را منتشر کرد، نوشت: اخیرا انصارالله و عربستان سعودی بر سر آتش‌بس دو ماهه با یکدیگر توافق کردند. آتش‌بس با توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود. محاصره واردات سوخت لغو شد و اولین کشتی در بندر الحدیده پهلو گرفت. واردات سوخت می‌تواند تحویل غذا، دارو و سایر کمک‌ها به مردم یمن را تسهیل کند. محاصره فرودگاه صنعا نیز برداشته شد تا به تعداد انگشت شماری از پروازهای تجاری، ظاهراً به مقصد قاهره و عمان، اجازه پرواز داده شود.

مذاکره کنندگان سازمان ملل به رهبری هانس گراندبرگ سوئدی، فرستاده ویژه سازمان ملل، مسیر دشواری را برای رسیدن به اولین توافق آتش‌بس از سال دوم جنگ در سال 2016 طی کرده‌اند. گراندبرگ «چارچوبی» برای گفتگوها طراحی کرد که عملاً قطعنامه‌های موجود شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار خلع سلاح انصارالله و خروج از مناطق تحت کنترل آنها بود، نادیده می‌گیرد. انصارالله پیش از توافق سازمان ملل، اعلان آتش‌بس یک طرفه کرده بودند. به نظر می‌رسد که آن‌ها نسبت به گذشته برای رسیدن به آتش‌بس دائمی، آماده‌تر هستند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده نیز آشکارا از این توافق استقبال کرد. اعلان حمایت وی به نقش سازمان ملل، عمان، سعودی‌ها و دولت یمن در رسیدن به آتش‌بس اعتبار مضاعفی می‌دهد. عمانی‌ها تماس با حوثی‌ها را تسهیل کرده‌اند. سلطان هیثم عمانی به عنوان یک دیپلمات ماهر که به دنبال کاهش تنش‌های منطقه‌ای است، جا پای قابوس پادشاه پیش از خود گذاشته است.

دولت بایدن سیاست دولت ترامپ در حمایت کامل از مداخله عربستان سعودی در یمن را که یک اشتباه خطرناک بود، تغییر داد. یک سال پیش بایدن آشکارا خواستار پایان جنگ و تعلیق برخی از کمک‌های نظامی تهاجمی به سعودی‌ها شد.

مخالفت کنگره با ادامه کمک‌های نظامی آمریکا به عربستان نیز به تضمین آتش‌بس کمک کرد. امتناع بایدن از معامله با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، بیش از آنچه اغلب به تصویر کشیده می‌شود، بر سعودی‌ها تأثیر گذاشته است. این امر به وضوح در مخالفت با شاهزاده‌ای بود که معمار جنگ فاجعه بار در یمن است. بایدن باید روی موضع خود محکم بایستد.

بر اساس این آتش‌بس، حوثی‌ها باید از حملات موشکی و پهپادی به شهرهای عربستان و امارات و همچنین زیرساخت‌های انرژی خودداری کنند. سعودی‌ها به این نتیجه رسیده اند که نمی‌توانند از حملات حوثی‌ها جلوگیری کنند، امری که می‌تواند اعتماد داخلی و خارجی به پادشاهی را تضعیف کند.

در همین حال، ایران یکی از ذینفعان اصلی آتش‌بس است. تهران جای پایی در شبه جزیره عربستان دارد که مشرف به تنگه استراتژیک باب المندب بین دریای سرخ و اقیانوس هند است. حوثی‌ها به شدت مستقل هستند و تحت کنترل ایران نیستند. اگرچه آن‌ها نسبت به هفت سال پیش به ایران بسیار نزدیک‌تر شده‌اند.

آتش‌بس بسیار شکننده و ممکن است خیلی سریع فرو بریزد. چندین گروه خرابکار در یمن از جمله القاعده، جنگ سالاران مستقل و… وجود دارند که خواهان ادامه جنگ هستند. تبدیل آتش‌بس به یک فرآیند سیاسی چالشی سخت است؛ از همین رو شاید عاقلانه‌تر این باشد که روی گام‌های کوتاه همچون انجام پروازهای بیشتر از صنعا برای واردات تجهیزات پزشکی و درمانی تمرکز شود.

در نهایت اولویت اصلی، تمدید آتش‌بس برای یک مدت نامحدود است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *