جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بیگدلی: اسرائیل تاکنون به این حد منفور نشده بود/ اعتراضات در آمریکا بر تحولات غزه اثرگذار خواهد بود

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه اعتراضات در آمریکا در حال تاثیرگذاری بر روی اتفاقات غزه است گفت: در طول ۷۵ سال حکومت اسرائیل، آنها تا این حد مورد تنفر فضای بین‌المللی قرار نگرفته بودند

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

Loading

پیامدهای انتخابات مجارستان برای اتحادیه اروپا

۱۴۰۱/۰۱/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: انتخابات اخیر مجارستان همزمان با ادامه جنگ در اوکراین، حساسیت‌های زیادی را در این کشور و در سطح اتحادیه اروپا برانگیخت. در این انتخابات ویکتور اوربان، رهبر حزب حاکم فیتز به رقابت با پیتر مارکی زی رهبر اپوزیسیون ائتلافی متشکل از شش حزب پرداخت. به نظر می‌رسید که تمامی احزاب ائتلافی اپوزیسیون شکست اوربان و حزب فیتز در انتخابات پارلمانی را هدف مشترک خود قلمداد می‌کردند. اتحادیه اروپا نیز با دقت خاصی این انتخابات را دنبال می‌کرد؛ اما علیرغم قابل پیش‌بینی بودن نتیجه این انتخابات، اندک امید تحول خواهان مجارستانی و همچنین رهبران بروکسل، نقش بر آب شد و حزب فیتز با کسب بیش از نیمی از آراء پیروز این انتخابات اعلام شد. حسین سیاحی - پژوهشگر مسائل بین‌الملل

با پیروزی حزب فیتز در انتخابات، اروپا شاهد ابقای وی در مقام نخست وزیری برای چهارمین دوره پیاپی خواهد بود. نخست وزیری که متمایل به کرملین، منتقد و در تقابل با سیاست‌های بروکسل و همچنین نماد ظهور مجدد ملی‌گرایی و تمامیت طلبی در اتحادیه اروپاست. این ویژگی‌ها کافیست تا روشن کند که رهبران اتحادیه اروپا برای شکست وی لحظه‌شماری می‌کردند. اما با اعلام نتیجه، سخنرانی اوربان در واقع پاسخی به آن‌ها بود. وی در سخنرانی پیروزی خود اعلام کرد که «ما یک پیروزی بزرگ به دست آوردیم که می‌توانید آن را از ماه نیز ببینید و مطمئنا می‌توانید آن را از بروکسل هم ببینید».

به‌نظر می‌رسد این بخشی از اعلام مواضع احتمالی دولت وی در آینده است. کشمکش و پافشاری بر سیاست‌هایی که اتحادیه اروپا به هیچ عنوان قادر به پذیرش آن‌ها نیست. اما نکته بسیار متفاوت در این دوره از نخست وزیری اوربان، بروز چالش‌های قدیمی وی با اتحادیه اروپا، در یک فضای جدید است. به وضوح اروپای پس از جنگ اوکراین به مانند گذشته نخواهد بود و اوربان و بروکسل نیز این را می‌دانند.

 

سیاست‌های اوربان در تقابل واضح با اتحادیه اروپا

در 12 سال گذشته چالش‌های میان دولت اوربان و اتحادیه اروپا، طیف وسیعی از موارد را در برگرفته است. اوربان روابط نزدیکی با کرملین و رئیس جمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین دارد. دو کشور روابط تجاری و اقتصادی گسترده‌ای دارند؛ با توجه به وابستگی مجارستان به سوخت‌های فسیلی، روسیه تامین کننده بیش از 85 درصد از گاز و 64 درصد از نفت مورد نیاز این کشور است. در دهه اخیر نیز این روابط توسعه بیشتری پیدا کرده است. علاوه بر این، مواردی نظیر نزدیکی با دولت‌هایی نظیر آذربایجان و بلاروس نیز سبب بروز تنش‌هایی میان بوداپست و بروکسل شده است. از موارد چشم‌گیر دیگر که گویا فقط اوربان توانایی انجام آن‌ها را به صورت انفرادی و در مرزهای اتحادیه اروپا دارد، می‌توان از همکاری با چین و انتقاد از سیاست‌های اتحادیه علیه پکن و امضای قرارداد با این کشور در رابطه با تکنولوژی جی 5 و شرکت تحریم شده هوآوی است.

از دیدگاه بروکسل، عدم توجه دولت اوربان به حاکمیت قانون، کنترل بر رسانه‌ها و نهادهای مستقل، کاهش ثبات اقتصادی و امنیتی به واسطه قراردادهای مبهم با کشورهایی نظیر چین و روسیه و همچنین بی‌توجهی به استانداردها و قوانین اتحادیه نیز از موارد مورد اختلاف بروکسل و بوداپست است. اما از همه مهمتر آنچه اتحادیه اروپا را نگران می‌کند، ظهور دولت‌های غیرلیبرال با سیاست‌های واگرایانه و گاه ملی گرایانه افراطی است که فروپاشی را در قلب اتحادیه و از درون آن بوجود آورند.

 

اتحادیه اروپا و مجارستان در دوران جنگ اوکراین

تقابل جدید میان بوداپست و بروکسل با توجه به جنگ در اوکراین، می‌تواند شکل دیگری داشته باشد. در مجارستان، اوربان به خوبی می‌داند که اکثریت مردم همچنان از حضور این کشور در اتحادیه حمایت می‌کنند. مردم این کشور ضمن همدردی با مردم اوکراین، اقدامات روسیه را به شدت محکوم می‌کنند. از این رو علیرغم روابط نزدیک با روسیه، نخست وزیر مجارستان مجبور به انتخاب راه‌حلی میانی شده است. حمایت از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه و همچنین همکاری جهت استقرار نیروهای ناتو به واسطه عضویت این کشور در این پیمان، بخشی از این اقدامات خوشایند برای غرب است. اگرچه همزمان، با عبور سلاح‌های کشنده روسیه به مقصد اوکراین از خاک مجارستان و همچنین تحریم‌ علیه بخش انرژی روسیه مخالفت کرده است. همچنین حساسیت‌های حمله روسیه به اوکراین، سبب شده که میان مجارستان و لهستان به عنوان دوستان نزدیک، تنش‌هایی ایجاد گردد که این موضوع سبب می‌شود اوربان نیازمند یک تصمیم جدی در رابطه با سیاست گشایش در شرق باشد. سیاستی که هدفش، همکاری نزدیک با روسیه و چین به سبب بازسازی اقتصادی پس از کرونا و موازنه سازی در برابر فشارهای غرب است.

در مقابل بروکسل که امیدوار بود با پیروزی مخالفان در مجارستان، نقش سازنده این کشور در اتحادیه اروپا بار دیگر احیا شود، باید در رابطه با اقدامات احتمالی در برابر مجارستان تصمیم‌گیری کند. رهبران اروپایی که اکنون مهم‌ترین هدف خود را دفع تهدید روسیه می‌دانند ممکن است در انتخابی مصلحت‌آمیز، سیاست مماشات با بوداپست را در پیش بگیرند و منتظر اقدامات متقابل مجارستان باشند.

 

احتمال بروز واگرایی بیشتر در اتحادیه اروپا

روزگاری اتحادیه اروپا به عنوان یکی از ابرقدرت‌های بالقوه شناخته می‌شد. رشد بی‌نظیر اقتصادی، تکنولوژی پیشرفته، رفاه اجتماعی، کیفیت آموزشی و همچنین نفوذ فرهنگی بخشی از مولفه‌های قدرت در این اتحادیه بود. به طوریکه همگرایی تا بخش قابل توجهی از بخش اقتصادی به موضوعات سیاسی تسری یافت و به تدریج، ایده جامعه امنیتی ادغام شده و ارتش اروپایی در اذهان برخی از رهبران اروپایی شکل گرفت. اما آنچه امروز با مشاهده چالش‌هایی به مانند نوع روابط میان اتحادیه اروپا با برخی اعضایش نظیر مجارستان برداشت می‌شود نه تنها پیشروی به سوی این ایده‌ها و تکمیل همگرایی نیست، بلکه می‌توان آن را نوعی از واگرایی و روی برگرداندن از اصول اساسی تلقی نمود. نتیجه این انتخابات و چنین تجربه‌ای، آن هم در قلب اتحادیه برای بروکسل بسیار تلخ است، اما سوال تلخ‌تر از رهبران اتحادیه اروپا آن است که چه تضمینی خواهد بود که پیروزی‌های این‌چنینی دیگری در برخی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا تکرار نشود؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *