جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading
رصد اندیشکده‌ها

از خطرات پنهان بحران اوکراین تا معضل سازمان همکاری شانگهای در افغانستان

شورای راهبردی آنلاین-رصد: زنگ خطر پناهندگان اوکراینی برای اتحادیه اروپا، توافق هسته‌ای ایران، تقویت روابط چین و خاورمیانه، خطرات پنهان بحران اوکراین و معضل سازمان همکاری شانگهای در افغانستان، از جمله برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی از نظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به منزله تائید دیدگاه نویسندگان با این اندیشکده‌ها نیست.

بروکینگز

درس‌هایی از اوکراین برای شمالگان: گفت‌وگوی روسیه همیشه آنطور که به نظر می‌رسد نیست: در حالی که تنش‌ها در مرز اوکراین رو به افزایش و تهدید حمله نیروهای روسیه (یا نیروهای نیابتی تحت حمایت روسیه) قریب الوقوع است، بسیاری از مفسران به پیامدهای بالقوه آن برای شمالگان توجه دارند. درخواستی بلند مدت برای احیای مجامع قدیمی یا ایجاد مجامعی جدید برای مذاکره درباره موضوعات امنیتی نظامی در شمالگان وجود دارد. این در حالی است که روسیه تمایل دارد از «گفت‌وگو» به‌عنوان یک روش برای عادی‌سازی رفتاری غیرقابل قبول یا برای مذاکره درباره موضوعاتی در راستای پیشبرد منافعش استفاده کند.

مرکز تحلیل سیاست اروپا

چرا اوکراین پیروز خواهد شد(و چرا غرب باید الان کمک کند؟): اوکراینی‌ها تصمیم شان را درباره آینده گرفته‌اند. تنها سوال این است که آیا غرب به آن توجه و کمک خواهد کرد. ماه ژانویه با وجود بزرگترین تهدید حمله روسیه به اوکراین در هشت سال اخیر به پایان رسید. اگرچه ممکن است وقوع جنگ محتمل باشد و روسیه حمله کند اما در نهایت این اوکراین است که پیروز خواهد شد.

زنگ خطر پناهندگان اوکراینی برای اتحادیه اروپا: تهاجم روسیه به اوکراین می‌تواند میلیون‌ها اوکراینی را آواره کند. اتحادیه اروپا چطور می‌تواند برای این مسئله آماده شود؟ اتحادیه اروپا در مذاکرات روسیه و آمریکا درباره امنیت آینده اوکراین غایب بود. با این حال این بلوک به شدت تحت تاثیر تهاجم روسیه به اوکراین قرار خواهد گرفت.

گروه بین‌المللی بحران

توافق هسته‌ای ایران: حالا یا هیچ‌وقت: توافق هسته‌ای ایران که در سال 2015 منعقد شده، همچنان بهترین راه برای رسیدن به اهداف غرب درباره منع اشاعه و لغو تحریم‌هایی است که ایران خواستارش است. طرف‌های مذاکره نباید آخرین شانس خود را برای رسیدن به توافق از دست بدهند. دولت بایدن باید انعطاف بیشتری درباره دامنه لغو تحریم‌ها داشته باشد. دو طرف باید در مورد توالی گام‌ها با یکدیگر توافق حاصل کنند.

موسسه خاورمیانه با رویکرد ژئوپلیتیک

تقویت روابط چین و خاورمیانه: سفر اخیر وزیران امورخارجه منطقه خاورمیانه و شاخ آفریقا به چین نشانگر تغییر تمرکز از تجارت و اقتصاد به سمت ژئوپلیتیک است. در دو دهه گذشته سخنان مقامات چین درباره منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به شدت بر تجارت و اقتصاد متمرکز و مطابق با چیزی بود که رئیس جمهور شی جینپینگ از آن به عنوان همکاری برد-برد یاد می‌کرد. در این راستا چین نیازهایش را از طریق تجارت با این منطقه برآورده می‌کرد و این منطقه هم از رشد ناشی از آن سود می‌برد. وقایع اخیر نشان می‌دهد که این پویایی در حال حاضر تغییر کرده اما دامنه روابط خاورمیانه و شاخ آفریقا با چین را گسترش داده است.

مرکز کنترل تسلیحات

خطرات پنهان بحران اوکراین: نگرانی در مورد تشدید تنش در مرز اوکراین بسیار جدی است و هشدارها درباره این که چگونه مناقشه اوکراین می‌تواند احتمال جنگ هسته‌ای را بالا ببرد، افزایش یافته است. در حالی که استفاده از تسلیحات هسته‌ای همچنان بعید به نظر می‌رسد، در رابطه با بحران اوکراین دو جنبه هسته‌ای نیازمند بررسی است.

موسسه امور بین‌الملل ژاپن

تقاضای هم‌زمان چین و تایوان برای عضویت در توافق جامع مشارکت ترانس‌پاسیفیک: سکویی ارزشمند برای گفت‌وگو با چین: بزرگ‌ترین مانع چین برای عضویت در توافق جامع و مترقی مشارکت ترانس‌پاسیفیک رژیم سرمایه دار دولتی آن است که تغییر آن در زمانی کوتاه کاری دشوار است. در این نوشتار مشکلاتی که اقتصاد چین با آن روبرو است بررسی می‌شود. در هر حال ژاپن باید از درخواست چین به همراه درخواست تایوان استقبال کند. این مذاکرات سکویی ارزشمند برای گفت‌وگو با چین درخصوص مشکلات مختلف خواهد بود. تغییر رژیم سرمایه‌داری دولتی چین و تغییر رویکرد آمریکا در قبال توافق جامع مشارکت ترانس‌پاسیفیک نیازمند زمان است. باید با شکیبایی به این مذاکرات ادامه داد.

امنیت اقتصادی ژاپن و صنعت نیمه‌رسانا: امنیت اقتصادی در راستای ارتقای استقلال راهبردی و ضروری بودن تعریف می‌شود، اما ممکن است این مفاهیم بدون توجه جدی به هزینه‌ها اجرا شوند و بر مشاغل داخلی فشار وارد کنند. بهبود امنیت و انعطاف‌پذیری زنجیره‌های تامین ممکن است اصل تجارت آزاد را نقض و تلاش ژاپن را برای ایجاد یک “نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون” تضعیف کند. صنعت نیمه رسانای ژاپن به دلیل ساختار و کمبود سرمایه‌گذاری رقابت پذیری خود را از دست داده است.

بررسی واقعیت برای طرح‌های گاز طبیعی اسرائیل: واشنگتن دلایلی منطقی برای کناره گیری از پروژه خط لوله گازی در شرق مدیترانه موسوم به «ایستمد» دارد، اگرچه این تصمیم عملاً رویای نامحتمل اسرائیل را برای تبدیل شدن به یک تامین کننده مهم گاز برای اروپا از بین می‌برد. از جمله دلایل شکست این پروژه حجم پایین این ذخائر در مقایسه با روسیه، ایران، قطر و حتی آمریکا، مخالفت ترکیه با این طرح به استناد به قوانین حقوق بین‌الملل در خصوص منطقه انحصاری اقتصادی دریای سرزمینی، مقرون به صرفه نبودن حجم گاز انتقالی به نسبت هزینه‌های پیش رو و بی‌اعتمادی آنکارا و تل‌آویو برای شراکت در ابر پروژه‌های انرژی محور است.

بنیاد پژوهشی آبزرور هند

معضل سازمان همکاری شانگهای در افغانستان: جدایی طلبی، افراط‌گرایی و تروریسم منشأ گرفته از افغانستان، در سال 2001 کشورهای همسایه را مجبور به تشکیل سازمان همکاری شانگهای کرد. با این حال این سازمان به جای آن که جبهه‌ای متحد را ارائه کند درگیر اختلافات است. اختلافات و بی‌اعتمادی فزاینده در میان اعضا به طالبان کمک کرد تا دوباره قدرت را در افغانستان به دست بگیرند و نفوذشان را در قلب اوراسیا تقویت کنند. طالبان از کمبود اعتماد در سازمان همکاری شانگهای برای دادن وعده‌های دروغین در مورد تشکیل دولتی فراگیر، حقوق زنان و وابستگی‌هایش به گروه‌های تروریستی استفاده کرده است. این گزارش به این موضوع می‌پردازد که چرا سازمان همکاری شانگهای باید برای تضمین صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای، موضعی واحد را در قبال وضعیت افغانستان اتخاذ کند.

مرکز امور بین‌الملل بارسلونا

نکروپلیتیک مرزی: برآورد می‌شود که در سال 2021 تعداد 4404 نفر هنگام تلاش برای رسیدن به سواحل اسپانیا غرق شدند. به نظر می‌رسد که اکنون برخلاف سال 2013 هیچ کس احساس گناه نمی‌کند. سه موضوع (نجات، قاچاقچیان و دولت‌های کشورهای همسایه) این بی‌تفاوتی فزاینده و پذیرش این ایده را توضیح می‌دهند که این مرگ‌ها اثرات جانبی اجتناب‌ناپذیر سیاست‌های عدم ورود اروپا است. از این نظر، این فقط مرگ‌هایی تصادفی نیست، بلکه بخشی از نکروپلیتیک مرزی است که جان برخی افراد (غیرشهروندان، خارجی‌ها، آن‌هایی که متعلق به «ما» در نظر گرفته نمی‌شوند) را فدای حق دولت‌ها برای “دفاع” از مرزهای خود می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *