جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

سنگ تمام علی اف برای ضدیت با تهران

سنگ تمام علی اف برای ضدیت با تهران

در شرایطی که تهران پس از حمله هفتم بهمن ۱۴۰۱ به سفارت جمهوری آذربایجان سعی در افتتاح مجدد این سفارت و عادی‌شدن روابط با باکو دارد، به نظر می‌رسد جمهوری آذربایجان همچنان درصدد سوء‌استفاده از سیاست مماشات ایران است. در جدیدترین مورد از سیاست‌های ضدایرانی علی‌اف، فرهیختگان‌ خبر از تلاش جمهوری آذربایجان برای مصادره املاک دولتی ایران در باکو داد و نوشت‌: «بیش از دو سال پیش، دولت جمهوری آذربایجان اقدامات قابل‌تأملی را علیه ایران آغاز کرده که به‌ دلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شده‌اند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو می‌شوند. ظاهرا باکو به‌منظور مصادره اراضی ایران دادگاه‌هایی نمایشی به بهانه‌های واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادره املاک ایران، آنها را به کمیته دولتی املاک زیر نظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند‌».

اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟

ناظران تحریم‌های سازمان ملل متحد در گزارشی به کمیته شورای امنیت مدعی شدند بقایای موشکی که ۲ ژانویه در شهر خارکیف اوکراین فرود آمد، از یک موشک بالستیک سری Hwasong-۱۱ کره‌شمالی بود.

نصری: اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!

رضا نصری حقوقدان بین الملل با انتشار پیامی در ایکس نوشت: کسانی که ادعا می‌کنند دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیت رسیدگی به جنایات ارتکابی در سرزمین‌های فلسطین توسط اسرائیل را ندارد، با این هدف‌ این ادعا را رواج می‌دهند که متعاقباً تحریم‌ علیه دیوان کیفری بین‌المللی را – به بهانه اینکه از حیطه اختیاراتش خارج شده – توجیه نمایند. اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!

پیوستن دانشگاه سوربن به جنبش ضدصهیونیستی 

دانشجویان دانشگاه سوربن در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت دولت‌های غربی از این رژیم؛ کلاس‌های درس را تعطیل و در محوطه اصلی دانشگاه، چادر برپاکردند که با یورش پلیس ضد شورش تعدادی از آنها بازداشت شدند.

Loading

پیام راهبردی رزمایش مرکب دریایی ایران، روسیه و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه انجام رزمایش دریایی مرکب ایران، روسیه و چین در کنار هم، با به روزترین تجهیزات، عمق روابط این سه کشور را نشان می‌دهد، گفت: این رزمایش به کشورهای منطقه و همچنین دشمنان قسم خورده انقلاب، متذکر شد، کشورهای مستقل می‌توانند با قرار گرفتن در کنار یکدیگر، الگوی جدیدی ارائه دهند که در آن عملکردشان مبتنی بر تامین امنیت و ایمنی دریانوری است و منتج به صلح جهانی نیز می‌شود.

امیر دریادار شهرام ایرانی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، ضمن اشاره به برگزاری سومین رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین در کمتر از سه سال گذشته در آب‌های شمال اقیانوس هند، خاطرنشان کرد: رزمایش مرکب در دنیا تعریف و ویژگی‌های خاص خود را دارد. ویژگی رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین این بود که سه کشور با سه سبک مختلف در حوزه دریا از نوع عملکردی و تجهیزاتی در کنار هم قرار گرفتند که هیچ شباهتی به یکدیگر نداشتند و هر سه ساخته‌های دست خود را به صحنه آوردند.

 

پیام رزمایش مرکب دریایی

وی با بیان اینکه، افتخار بزرگی برای کشور است که توانسته ایم ظرفیت‌های خود را علی رغم مثلث شوم «تهدید»، «توطئه» و «تحریم» عملیاتی کنیم، روی پای خود بایستیم و در صحنه بین‌المللی در محیط دریا حرفی برای گفتن داشته باشیم، افزود: ناوشکنهای «جماران» و «دنا» تجهیزاتی بودند که در این رزمایش شرکت دادیم که هر دو بالگرد دارند و با دست توانمند جوانان این مرز و بوم در شرکتهای دانش بنیان و داخلی ساخته شدند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش، ادامه داد: این رزمایش پیامی منطقه ای خصوصا برای کشورهای دوست و محور مقاومت داشت و یادآوری کرد که آنچه که انقلاب اسلامی و حضرت امام (ره)، برای ما به ارمغان آورده این بوده که ما می‌توانیم در منطقه با تکیه بر توانمندیهای داخلی خود امنیت منطقه را برقرار و به واسطه آن، صلح و آرامش را برای مردم تامین کنیم.

دریادار ایرانی ضمن اشاره به بعضی مواضع و اقدامات تهدیدآمیز برخی کشورهای منطقه ای، اضافه کرد: این رزمایش به کشورهای منطقه و همچنین دشمنان قسم خورده انقلاب، متذکر شد که نظم مبتنی بر نظام تک قطبی در عرصه جهانی برچیده شده و کشورهایی که به طور مستقل در نظام بین‌الملل عمل می‌کنند و دغدغه شان تامین امنیت است، می‌توانند با قرار گرفتن در کنار یکدیگر، الگوی جدیدی را ارائه کنند که در آن عملکردشان مبتنی بر تامین امنیت و ایمنی دریانوری است که منتج به صلحی جهانی نیز می‌شود.

وی عمل در چارچوب قوانین بین‌المللی و رسیدن به زبانی مشترک را از دیگر ویژگی‌های همکاری ایران، روسیه و چین در برگزاری رزمایش دریایی مرکب عنوان کرد و گفت: نکته بارز این رزمایش، این بود که نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به درجه ای از بلوغ رسیده که مدیریت رزمایش مرکب را برعهده گرفت و در صحنه اقیانوسی به نحو احسن آن را به انجام رساند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: از نظر تعداد نیروهای حاضر در این رزمایش نیز، ما و دو کشور دیگر، دو برابر رزمایش قبلی نیرو داشتیم. چین و روسیه هر دو با ترکیبی متفاوت تر از سال‌های گذشته و با رزم‌ناوها و ناوشکن‌ها در این رزمایش حاضر شدند که باعث افزایش پیچیدگی ترکیب تجهیزاتی و تعداد نفرات درگیر رزمایش نیز شد.

امیر ایرانی با تاکید بر اینکه تداوم این همکاری‌ها، اهداف و برنامه‌های کشورهایی که از ایجاد ناامنی در منطقه ما سود می‌برند را بر هم خواهد زد، تصریح کرد: اقیانوس هند، به عنوان سومین اقیانوس بزرگ جهان، اولین اقیانوس ناامن جهان است و بالاترین میزان آمار ناامنی در این اقیانوس اتفاق می‌افتد، چرا که حجم تجارت در این اقیانوس بالا است.

وی به تشریح اهمیت امنیت در اقیانوس هند و ضرورت حضور فعال ایران در آن پرداخت و گفت: این اقیانوس تمام قاره‌ها را به هم متصل می‌کند و بیش از 90 درصد تجارت جهانی در حوزه دریا در این محدوده و خصوصا شمال آن انجام می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با یادآوری اینکه ارتباط نظامی در بالاترین سطح روابط میان کشورها و دولت‌ها است، اضافه کرد: انجام تمرینات نظامی ایران، روسیه و چین در کنار هم، با به روزترین تجهیزات، عمق روابط این سه کشور را نشان می‌دهد؛ چرا که سه کشور آموزشها، تجهیزات و سبک عملیاتی خود را به گونه ای کنار هم قرارداده اند که به سبکی مشترک رسیده اند و آن را تمرین می‌کنند.

 

اهمیت توان منطقه ای برای تامین امنیت

دریادار ایرانی با تاکید بر اینکه سه کشور به همه اهدافی که برای این رزمایش درنظر گرفته شده بود دست یافته اند، گفت: دشمن همواره به دنبال این بوده که منطقه ما را به شکل‌های مختلف ناامن جلوه دهد و از این بابت منافع خود را تامین کند. در این مسیر از ابزار قدرتمند رسانه هم به خوبی استفاده می‌کند و متاسفانه برخی کشورهای منطقه ای هم به دلیل ضعفی که در سامانه‌های حکومتی خود دارند، فریب آن‌ها را خورده و دنباله روی می‌کنند.

وی تاکید کرد: اگر این کشورها، به جای توجه به بازیگران فرامنطقه ای و کشورهای دوردست، به پتانسیل و ظرفیت کشورهای منطقه توجه کنند و با در نظر گرفتن اشتراکات متعدد و گسترده کشورهای منطقه، عمل کنند، نیازی به حضور کشورهای فرامنطقه ای نخواهد بود و آخرین بهانه‌های حضور دشمن در منطقه هم حذف خواهد شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش یادآور شد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، طی یک دهه گذشته حضوری جدی و فعال در منطقه داشته و اکنون دریانوردان ما در عمق 2 هزار کیلومتری در حال تلاش برای تامین امنیت شاهرگ اقتصادی کشور هستند و ناوگروه 79 ما نیز در دریای سرخ مشغول اسکورت شناورهای غیرنظامی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *