جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ادامه فشارها بر روزنامه نگاران در روسیه؛ بازداشت دو روزنامه‌نگار به دلیل همکاری با رسانه های غربی

سرگئی کارلین و کنستانتین گابوف هر دو متهم به کمک به تهیه ویدیوهایی برای انتشار در کانال یوتیوب «ناوالنی‌لایو» هستند، که توسط تیمی از حامیان و نزدیکان الکسی ناوالنی اداره می‌شود.

ادامه فشارها بر روزنامه نگاران در روسیه؛ بازداشت دو روزنامه‌نگار به دلیل همکاری با رسانه های غربی

سرگئی کارلین و کنستانتین گابوف هر دو متهم به کمک به تهیه ویدیوهایی برای انتشار در کانال یوتیوب «ناوالنی‌لایو» هستند، که توسط تیمی از حامیان و نزدیکان الکسی ناوالنی اداره می‌شود.

Loading

پیامدهای مخالفت دبیرکل سازمان ملل با تحریم‌های آمریکا علیه ایران

۱۴۰۰/۱۰/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل درباره درخواست اخیر دبیرکل سازمان ملل از آمریکا برای لغو تحریم‌های ایران گفت: «این درخواست نشان می‌دهد که نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل، شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درک بهتری نسبت به فعالیت هسته‌ای صلح‌آمیز ایران پیدا کرده‌اند.»

حسن هانی‌زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به صحبت‌های اخیر دبیر کل سازمان ملل که بر ضرورت تاکید و ادامه روند مذاکرات ایران و کشورهای 4+1 از ادامه تحریم‌های آمریکا علیه ایران انتقاد کرد و خاطرنشان ساخت که ایران حق دارد از مزایای اقتصادی برجام بهره‌برداری کند، گفت: «‌در طول 6 سالی که از امضای توافق‌نامه برجام می‌گذرد جامعه جهانی از حسن نیت ایران برای شفاف‌سازی و همکاری صادقانه با آژانس درک دقیقی پیدا کرده است؛ اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در یک حرکت هماهنگ تلاش کرده‌اند تا این توافق‌نامه بین‌المللی را از مضمون و محتوای حقیقی خود خارج و یک سلسله مسائل حاشیه‌ای را وارد روند مذاکرات کنند. خروج آمریکا از توافق‌نامه برجام در سال 2018 و اعمال بیش از 1700 مورد تحریمی نشان داد که واشنگتن تلاش کرده تا این توافق‌نامه را به سمت سیاسی‌کاری هدایت و از آن به عنوان “شمشیر داموکلس” علیه ملت ایران استفاده کند.»

هانی‌زاده افزود: «بروز شکاف در دیدگاه کشورهای 4+1 در مذاکرات وین و تاکید روسیه و چین بر نقش سازنده ایران در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که موضع انگلیس، فرانسه و آلمان در برابر ایران زیر سوال رفته است.»

وی با استناد به گزارش‌های مدیر کل آژانس درباره ایران توضیح داد: «گزارش‌های رافائل گروسی در خصوص همکاری ایران با این نهاد به‌خوبی ثابت کرد که جریان‌سازی‌های سیاسی و رسانه‌ای آمریکا و اروپا علیه فعالیت هسته‌ای ایران چندان موثر نبوده است. نشست اخیر شورای امنیت و گزارش دبیرکل سازمان ملل نیز تاکید دیگری بر پیروزی دیپلماسی ایران در عرصه‌های بین‌المللی است.»

به گفته هانی‌زاده، موضع‌گیری آنتونیو گوترش و معاون وی می‌تواند در تغییر نگاه تیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نسبت به صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای ایران موثر واقع شود.

این کارشناس با اشاره به تفاوت دیدگاه تیم جو بایدن نسبت به تیم دونالد ترامپ درخصوص فعالیت هسته‌ای ایران، گفت: «اگرچه رفتار تهاجمی و غیرمنطقی مقامات کاخ سفید نشان می‌دهد که لابی صهیونیستی و رژیم اسرائیل در اینگونه موضع‌گیری‌ها بی‌تاثیر نیستند، اما با بررسی روند مذاکرات وین بین ایران و کشورهای4+1 مشاهده می‌کنیم که یک سلسله اتفاقات مثبتی رخ داده که می‌تواند سمت‌وسوی مذاکرات را به یک نقطه قابل اتکائی هدایت کند.»

به گفته هانی‌زاده، تعیین یک سقف زمانی برای پایان دادن به مذاکرات، تاکید بر ضرورت لغو تحریم‌های غیر‌قانونی و یک‌طرفه آمریکا علیه ایران و ضرورت ارائه تضمین‌های حقوقی برای اجرائی شدن تمام توافقات مذاکرات وین در برابر بازگشت ایران به تعهدات خود بخشی از خواسته‌های ایران در مذاکرات اخیر وین بوده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل در نهایت با بیان اینکه طبیعی است این پیش شرط‌ها با روح برجام هیچگونه مغایرتی ندارند، تاکید کرد: «خروج آمریکا از این توافق‌نامه ثابت کرد که طرف‌های غربی مذاکره کننده در پی تحمیل شروط خود بر ایران هستند. افزودن موضوعاتی غیر از فعالیت هسته‌ای ایران به مذاکرات هسته‌ای بخشی از درخواست‌های 3 کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان بوده که این امر با مخالفت جدی تیم‌های مذاکره کننده مواجه شده است؛ لذا آمریکا نیز که در طول سال‌های اخیر به خروج از برجام و اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ایران روی آورده بود، اکنون به خوبی دریافته که نمی‌تواند از رهگذر اعمال تحریم، ایران را وادار به تسلیم کند و ناچار است که با جامعه جهانی همراه شود.»

وی افزود: «موضع‌گیری سازنده دبیر کل سازمان ملل می‌تواند به انزوای سیاسی آمریکا و سه کشور اروپایی منجر شود و احتمالا سازمان ملل در آینده با هرگونه تلاشی برای محکومیت ایران و بهره‌گیری از این نهاد بین‌المللی برای جریان‌سازی علیه ایران مخالف خواهد کرد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *