جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه

۲۷ آپریل اوکراینی ها با استفاده از تعدادی پهپاد انتحاری به پایگاه هوایی کوشیوفسکایای در منطقه کراسنودار حملاتی را ترتیب دادند که تعدادی از پهپادها توسط پدافند روسیه سرنگون شدند و تعدادی نیز به اهداف مورد نظر رسیدند.

اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران

تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا اعلام کرد، یک بسته کمکی یک میلیارد یورویی در اختیار لبنان قرار خواهد داد که بخش زیادی از آن برای کنترل مرزها و متوقف کردن موج مهاجران و پناهجویان به اروپا اختصاص خواهد یافت.

Loading

تلاش آمریکا برای مقابله با چین از موضع قدرت

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اخیراً مقامات چین و آمریکا در اولین نشست عالی‌رتبه در دوره بایدن در آنکوریج با یکدیگر دیدار کردند. دان سالیوان، سناتور آمریکایی این دیدار را یک شروع واقع‌گرایانه برای روابط دو طرف خواند.

لری لاکسنر در یادداشتی در شورای آتلانتیک نوشت: اظهارات دان سالیوان در گفتگویی با فرد کمپ، رئیس و مدیر اندیشکده شورای آتلانتیک درباره وضعیت روابط دو اقتصاد بزرگ جهان مطرح شد.

سالیوان گفت که آلاسکا، ایالت متبوعش که از سال 2015 تاکنون سناتور آن بوده، از بسیار جهات یک ایالت آسیا پاسیفیک محسوب می‌شود و موقعیت جغرافیایی و اقتصاد مبتنی بر انرژی این ایالت آن را به پایگاه مهمی برای آمریکا با توجه به منافعش در این منطقه تبدیل می‌کند.

سالیوان افزود: شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین عاشق استفاده از عبارت «آسیا برای آسیایی‌ها» است که به طرز نامحسوسی می‌گوید «آمریکا، ازاینجا برو بیرون».

دان سالیوان در دوره ریاست جمهوری جورج بوش در گفت‌وگوهای راهبردی و اقتصادی آمریکا-چین مشارکت داشت. او خاطرنشان کرد که «مقامات مختلف آمریکایی‌ در مقاطع مختلف بر اساس تجارب شخصی خود به یک آگاهی رسیده‌اند که من از آن با عنوان «خستگی از وعده» یاد می‌کنم. من در ملاقات‌های بسیاری دیده‌ام که مقامات چینی وعده‌هایی به مقامات آمریکایی می‌دهند و تقریباً هرگز به دنبال تحقق آن وعده‌ها نمی‌روند.»

به گفته سالیوان در دولت ترامپ مقاماتی حضور داشتند که از فوریت برخورد با تهدید چین آگاه بودند. «شش سال قبل که به سنا آمدم درباره این‌که چطور باید برچین متمرکز شویم، سخنرانی می‌کردم. صادقانه بگویم از این‌که تمرکز بر این موضوع تا آن اندازه کم بود، متعجب شدم. خبر خوب این است که حالا دیگر نمی‌توان آن سخنرانی‌ها را انجام داد. در حال حاضر همه در واشنگتن بر چین متمرکز هستند.»

سالیوان افزود که دولت بایدن باید این موضوع را بررسی کند که چطور می‌توان از موضع قدرت با چین برخورد کرد که این امر شامل رفع اختلافات سیاسی آمریکا است. چینی‌ها فکر می‌کنند که در حال ظهور هستند و ما به دلیل شکاف سیاسی در حال افول با شدتی زیاد هستیم.

وی استدلال کرد که آمریکا درواقع از مواضع قدرت مختلفی اقدام می‌کند. یکی از این مواضع هشیاری دوحزبی است که در خصوص چین در حال رخ دادن است. او دولت بایدن را برای نشست اخیر رهبران کواد شامل استرالیا، ژاپن، هند و آمریکا تحسین کرد. دو مزیت دیگر آمریکا در قبال چین، قدرت نظامی و نقش آن به‌عنوان ابرقدرت جهانی در حوزه انرژی است.

سالیوان درعین‌حال از اقدامات جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای محدود کردن یک‌جانبه تولید انرژی در آمریکا انتقاد کرد و آن را برای مشاغل و محیط‌زیست، سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا نامعقول دانست و گفت که آمریکا بالاترین استانداردهای تولید انرژی را در جهان دارد و این یعنی تولید انرژی برایش منطقی است.

وی افزود که محدود کردن تولید انرژی آمریکا می‌تواند واردات از روسیه، ونزوئلا، عربستان را تقویت کند و «ما نباید خودمان را به‌صورت یک‌جانبه از این مزیت بزرگ که چینی‌ها می‌دانند از آن برخورداریم محروم کنیم.»

سالیوان در پاسخ به سؤالی درباره ایده صادرات گاز مایع طبیعی به چین به‌عنوان یک ابزار امنیت ملی گفت که اولویتش برای صدور ال.ان.جی، متحدان آمریکا است و افزود که برای صادرات ال.ان.جی به کشورهایی مانند ژاپن و هند یک فرصت بزرگ راهبردی وجود دارد. این کار می‌تواند همکاری در قبال یک مسئله مهم را به دنبال داشته باشد و به آمریکا برای کاهش کسری تجاری آمریکا در تجارت با چین و نیز به چین برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای کمک کند.

به اعتقاد سالیوان آمریکا باید به‌عنوان بخشی از راهبرد جدید در قبال چین در خصوص اعلام خطوط قرمز و منافع راهبردی آمریکا بسیار صریح باشد و افزود که فکر می‌کند چنین رویکردی به حفظ صلح کمک خواهد کرد.

او بن‌بست کنونی آمریکا با چین را با شرایط آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم مقایسه کرد و گفت: در آن زمان ما متوجه شدیم که چالش بزرگی با شوروی داریم. دولت ترومن با سناتورهای جمهوری‌خواه کارکرد و راهبردی را تدوین کرد که به پیروزی در جنگ سرد منتهی شد. فکر می‌کنم دوباره می‌توانیم آن کار را انجام دهیم.

بااین‌وجود سالیوان درعین‌حال هشدار داد که «امروز تهدیدهای ناشی از چین با تهدیدهای آن زمان شوروی متفاوت است. این شبیه جنگ سرد با شوروی نیست. فکر می‌کنم این‌یک جنگ سرد جدید است. ما باید متوجه آن باشیم و باید برای آن آماده شویم. باید با متحدانمان برای برخورد با آن همکاری کنیم.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *