جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از رویارویی فرانسه با جهان اسلام تا تداوم سیاست خارجی آمریکا بعد از انتخابات

شورای راهبردی آنلاین – رصد: مناقشه ناگورنو-قره‌باغ، رویارویی فرانسه با جهان اسلام، منطق خشونت در ناآرامی‌های افراطی آفریقا، اتحادیه اروپا و مشکل خصومت ترکیه، پابرجا بودن مشکل اقتصاد چین، سیاست خارجی آمریکا بعد از سوم نوامبر، رشد اقتصاد شهری در آفریقا، پایان عصر هسته‌ای و نظامی سازی سیاست‌های آمریکا از جمله برجسته ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی از نظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

بگین-سادات

ناگورنو-قره‌باغ: ماشین زمان قفقاز : هیچ قدرت بزرگی برای میانجی گری در بحران قره‌باغ به طور جدی تلاشی نکرده است و برخی تلاش زیادی کرده‌اند که این شرایط همچنان فروزان باقی بماند. ارمنستان و آذربایجان هر دو به شکلی فعال برای درگیری آماده شده‌اند، اما ارمنستان خود را در شرایط نامساعد سیاسی و نظامی می‌بیند.

رویارویی فرانسه با جهان اسلام: قتل معلم فرانسوی، دو هفته بعد از سخنرانی امانوئل ماکرون که در جریان آن از برنامه‌ای برای دفاع از ارزش های سکولار فرانسوی در برابر «رادیکالیسم اسلامی» دفاع کرده بود، نشانگر آغاز چیزی است که می‌تواند یک جنگ تمام عیار میان فرانسه و جهان اسلام باشد.

 

کارنگی

اتحادیه اروپا چطور باید مشکل خصومت ترکیه را رفع کند؟: دوران مسامحه خیرخواهانه و ملایم اروپا با ترکیه به سرآمده است؛ حالا ترکیه آشکارا با کل اتحادیه اروپا و ناتو خصومت می‌ورزد. زمان آن فرا رسیده است که اتحادیه اروپا به وضوح پاسخ بدهد.

نظامی سازی سیاست‌های آمریکا: دولت ترامپ ظاهرا آژانس‌های اجرای قانون را تحت فشار قرار داده است تا تهدید این سازمان‌ها را کم اهمیت جلوه دهند و اجازه دهند خشونت غیردولتی در ابعادی که بعد از دهه 60 و 70 میلادی مشاهده نشده بود، به جریانات سیاسی باز گردد.

سایه انداختن بر اشغال: سفری به الخلیل: فشار برای عادی سازی موقعیت اسرائیل در جهان عرب بسیار قوی‌تر از فشاری است که برای غیرعادی ساختن اشغال سرزمین‌های عربی توسط اسرائیل که تحت حقوق بین‌الملل غیرقانونی است، وارد می‌شود.

مشکل اقتصاد چین رفع نشده است: موفقیت چین در احیای اقتصاد این کشور بعد از رکود ناشی از کرونا که سریعتر از دیگر اقتصادهای بزرگ صورت گرفت، تردیدها را در خصوص چشم انداز رشد چین از بین نبرده است.

لزوم دقت فرانسه پیش از انجام اقداماتی که افراطیون را تقویت می‌کند: باید به  طور همزمان با افراط گرایی از هر نوع و نیز با لغو آزادی‌های مدنی در محراب امنیتی سازی  مخالفت شود. برای این کار مردم باید افراط گرایان را از آن پیروزی که به دنبالش هستند، محروم کنند.

جهان خودش را سازماندهی نمی‌کند: سیاست خارجی از نمای نزدیک با آنچه در جلسات استماع کنگره یا سالن اجتماعات اندیشکده‌ها دیده می‌شود، بسیار متفاوت است.

هند، توانا اما محدود: نیروهای مسلح هند بزرگ و با صلاحیت هستند اما با چالش‌های امنیتی داخلی قابل توجه و خطرات بیرونی مهمی از جانب چین و پاکستان روبرو هستند.

منطق خشونت در ناآرامی‌های افراطی آفریقا: مطالعات موجود چگونگی ایجاد و تحول ناآرامی‌های افراطی و این که چرا برخی کشورها در مقایسه با دیگران تحت تاثیر بیشتری قرار می‌گیرند را توضیح می‌دهد. اما همچنان شکاف‌های قابل توجهی در درک گزینه‌ها، تاکتیک‌ها و راهبردهای گروه‌های افراطی خشن وجود دارد.

 

چتم هاوس

انتخابات محلی اوکراین برنامه‌های زلنسکی را به چالش کشید: پیروزی‌های احزاب سیاسی فاقدِ هرگونه وابستگی به احزاب ملی در شهرهای بزرگ، به معنای آنست که کی‌یف به تلاش‌های بیشتری برای تقویت انسجام اجتماعی نیاز دارد.

 

شورای اطلاعات امنیتی آمریکا و انگلیس

سیاست تسلیحات هسته‌ای آمریکا در دولت بایدن یا ترامپ: جهان در انتظار نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر آمریکا است که در کنار بسیاری از دیگر مسائل، مسیر آینده سیاست خارجی و دفاعی آمریکا را تعیین خواهد کرد.

 

مرکز تحلیل سیاست اروپا

سیاست خارجی آمریکا بعد از سوم نوامبر: تداوم و نه تغییر: فارغ از این که چه کسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باشد، سیاست خارجی این کشور در چهار سال بعدی بیشتر از آن چه که اغلب تحلیلگران فکر می‌کنند، مانند گذشته خواهد بود.

 

امریکن اینترپرایز

خوشبینی در آمریکا هنوز می درخشد:  چهار سال قبل باراک اوباما و آنهایی که در دولت او بودند به طور مرتب درباره رویای آمریکایی و تمایل جمعی آنها به کمک به آمریکایی‌ها برای تحقق آن صحبت می‌کردند؛ مفهومی که به نظر می‌رسد در گفتمان ملی امروز غایب است.

 

فارین پالسی این فوکوس

پایان عصر هسته‌ای: جهان تسلیحات هسته‌ای را منع می‌کند. آمریکا هم باید همراه شود.

 

بروکینگز

بازی بی پایان مالزیِ ماهاتیر محمد: ماهاتیر محمد که خود را دموکرات می‌خواند، در انتخابات سال 2018 در مالزی پیروز شد اما کمتر از دو سال بعد، افسانه‌های دموکراتیک خاتمه یافت. او در ژانویه 2020 ، تحت فشار مخالفان داخلی از دولت استعفا داد.

رشد اقتصاد شهری در آفریقا: بسیاری از شهرهای بزرگ در کشورهای در حال توسعه، به ویژه در آفریقا ، نتوانسته‌اند از مزایای اقتصادیِ شهری‌سازی بهره‌مند شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *