جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر

اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار گروهی علیه خانواده های فلسطینی در نوارغزه شد که به شهادت ۳۴ نفر و زخمی شدن ۶۸ نفر منجر شده است.

هرج‌ومرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست

شهرک‌نشینان ساکن شمال فلسطین اشغالی با انتقاد از وضعیت هرج‌ومرج موجود در این منطقه از زمان آغاز جنگ غزه و عملیات‌های فزاینده حزب‌الله ضد رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم را مورد هجمه قرار داده آنها را متهم به بی‌مسئولیتی کردند.

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

استفاده دیوید کامرون از جت لاکچری ۴۲ میلیون پوندی در سفر آسیای میانه انتقادها را برانگیخت

دیوید کامرون، وزیر امورخارجه بریتانیا به دلیل استفاده از یک جت گران‌قیمت به ارزش ۴۲ میلیون پوند با امکانات رفاهی خاص و اختصاصی در سفر پنج روزه‌اش به آسیای مرکزی مورد انتقاد قرار گرفت.

Loading

سخنرانی ترامپ آکنده از نیرنگ و فخر فروشی بود

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:رابرت فیسک، تحلیلگر روزنامه ایندیپندنت بااشاره به سخنرانی های ترامپ در عربستان نوشت: ترامپ در سخنرانی خود ناباورانه، به جای داعش، از ایران انتقاد کرد وازاین منظر سخنرانی جهان اسلام دونالد ترامپ آکنده از نیرنگ و فخر فروشی بود.

خوب بعد از روزنامه نگاری «اخبار مبتنی بر جعل»، [گویا نوبت سخنرانی مبتنی بر جعل رسیده است]، چون رئیس جمهور دیوانه آمریکا روز یکشنبه نوعی سخنرانی جعلی تحویل مسلمانان جهان داد. ترامپ گفت به عربستان نیامده که «سخنرانی» کند -، اما در عین حال به واعظان مسلمان در جهان گفت که «تروریسم اسلامی» را محکوم کنند، گویی که تروریسم پدیده صرفاً اسلامی است و سپس شبیه پیامبر کتاب عهد عتیق گفت که با نبرد بین خیر و شر رو به روست. اما در سخنان او نشانی از همدردی و دلسوزی وجود نداشت و برای سخنان نژاد پرستانه و ضد اسلامی سال گذشته خود به هیچ وجه معذرت خواهی نکرد.
اما باورناکردنی تر، این که به جای داعش، از ایران انتقاد کرد که به خشونت فرقه ای در منطقه دامن می زند و برای «بدبختی» مردم ایران که یک روز قبل سیاستمدار لیبرالی را به عنوان رئیس جمهور خود انتخاب کردند، ابراز تأسف کرد و بعد هم خواستار انزوای هر چه بیشتر ایران، بزرگ ترین کشور شیعه شد. [از نگاه او] رژیم مسئول بی ثباتی فراوان در ایران است. حزب الله لبنان محکوم شد. شیعیان یمنی نیز محکوم شدند. و میزبانان سنی سعودی ترامپ از خرد او به گرمی استقبال کردند.
و شبکه سی ان ان هم همه سخنان او را تحت عنوان سخنرانی «چینش دوباره» تبلیغ کردند. البته به جای «چینش دوباره» باید از واژه «تعمیر» استفاده کرد.، اما ترامپ با انتقاد شدید خود در ریاض در واقع نه «چینش دوباره» و نه «تعمیر» انجام داد. این سخنرانی بود که ادعا کرده بود انجام نخواهد داد.
او با نادیده گرفتن این واقعیت که این عربستان – و نه ایران – است که منشاء افراط گرایی سلفی وهابی است که تروریست های آن مردم بیگناه را می کشند، اعلام کرد «هر زمان که تروریستی انسان بیگناهی را می کشد و به کذب به نام پروردگار متوسل می شود، این عمل او را باید توهین به همه مومنین تلقی کرد».
او سعی کرد که از شعار نژاد پرستانه قدیمی خود یعنی «افراط گرای رادیکال اسلامی» اجتناب کند و آن را با «افراط گرایی اسلام گرایانه » عوض کند اما او به ظاهر در جایی در سخنان خود اشتباه کرد و از واژه «اسلامی» همچنین استفاده کرد. اما این تفاوت ظریفی را که می خواست از طریق زبان انگلیسی بیان کند از نظر مسلمان فقط اشکال گوناگون یک موضوع هستند: بدین معنا که تروریست ها مسلمان هستند.
اجازه دهید به خاطر آوریم که همه این نمایش در زمانی اجرا می شود که ترامپ قرارداد تسلیحاتی سخاوتمندانه دیگری با عربستان به ارزش (١١٠٠ میلیارد دلار) منعقد کرده است و پیشنهاد خرید تسلیحاتی قطر را دارد، پیشنهادی که به طرز زننده ای آن خرید را «یک عالمه وسایل نظامی قشنگ» توصیف کرده است. بسی شگفت انگیز است که این سخنان را دو روز پیش از دیدار با پاپ بیان می کند که دو هفته پیش در قاهره در کنار شیخ الازهر مسلمان درباره رذالت دلالان تسلیحاتی سخن گفتند.
ترامپ به سنی ها و رهبران پنجاه ملت مسلمان در روز دیگر گفت: «ما از رئالیسم اصولی پیروی می کنیم که در ارزش های مشترک و منافع مشترک ریشه دارند». اما باید سوال کرد این ارزش ها به واقع کدامند؟ آمریکایی ها به جز فروش سلاح و خرید نفت با این سعودی های دیکتاتور، غیر دمکراتیک، زن ستیز و جلاد چه وجه اشتراک دیگری دارند؟
و وقتی ترامپ گفت که «دوستان ما هرگز نسبت به حمایت ما تردید نکنند و دشمنان ما هرگز از عزم ما غافل نشوند»، آیا منظور او از دوستان سعودی ها یا «جهان اسلام» – که به طور قطع شامل ایران، سوریه و یمن و شبه نظامیان در حال جنگ در لیبی می شود – است؟ در رابطه با دشمنان، آیا درباره داعش صحبت می کرد؟ یا روسیه؟ یا سوریه؟ یا ایران؟ که رئیس جمهور آن که در دور دوم پیروز شد و قطعاً خواستار صلح با آمریکا است؟ یا ترامپ – همان طور که بخشی از جهان اسلام با استدلال درست نتیجه گیری خواهد کرد – اعلام می کند که با مسلمانان سنی در جهان دوست و با مسلمانان شیعه دشمن است؟
در نهایت این نمایش سخنرانی در ریاض درباره چه چیزی بود. به این نقل قول کوتاه توجه کنید: «ما بر اساس پیامدهای واقعی در جهان – و نه بر اساس ایدئولوژی های انعطاف ناپذیر – تصمیم می گیریم. درس های برگرفته از تجربه هایمان – و نه مرزبندی های اندیشه های انعطاف ناپذیر – ما را هدایت می کنند. و در هر جای ممکن به دنبال اصلاحات تدریجی – و نه مداخله – هستیم». حال اجازه دهید که این کابوس کوچک را تجزیه کنیم. «تصمیمات مبتنی بر پیامدهای جهان واقعی» [به احتمال] به معنای پراگماتیسم [واقع گرایی] بی رحمانه است. اصلاحات تدریجی هم دال بر این است که آمریکا در قبال حقوق بشر کاری انجام نمی دهد و برای جلوگیری از جنایات علیه بشریت هیچ اقدامی انجام نخواهد داد – مگر این که توسط شیعیان ایران، سوریه، عراق و شیعیان حزب الله یا حوثی های شیعه در یمن انجام شوند؟
قرار بود ما باور کنیم که این سخنرانی درباره «همکاری» بود. [اما باید گفت] درباره «ائتلاف» بود. مطمئن باشید که بود. چون آمریکا شبیه به موارد عراق و افغانستان قربانی و خون نخواهد داد. اعراب باید، همان طور که با هم می جنگند و توسط بزرگ ترین فروشنده سلاح در جهان تشویق و حمایت می شوند، خون و تلفات بدهند. بنا بر این، ترامپ برای آنها سخنرانی می کرد [که به آنها بگوید] به آنها نیاز است که بخشی از این رنج و عذاب را تحمل کنید. اعراب در نقش نیروهای خیر قدرتمند متحد خواهند شد. اما اگر نبرد بین مردم پاک همه ادیان و مجرمان و گناهکاران وحشی و بدوی – و آن طور که ترامپ اشاره کرد – بین خیر و شر – است آیا اهمیت دارد یا ندارد که این نبرد در سرزمین مقدس عربستان سعودی آغاز شود؟
زمانی که ترامپ در سخنرانی خود به بخشی رسید که آدم بدها را تهدید کرد و گفت: «اگر شما مسیر ترور را در پیش بگیرید، زندگی شما تباه و کوتاه خواهد و روح شما ملامت خواهد شد»، به سخنرانی نویسی برای داعش شباهت پیدا کرد. به ظاهر – و شاید بدون تعجب – سخنرانی واقعی ترامپ را تا حدودی همان فردی نوشته که نسخه اقدام قانونی بسیار مسخره (و شکست خورده) او درباره منع سفر مسلمانان هفت کشور به آمریکا را تهیه کرده است. در مجموع «چینش دوباره» بود. ترامپ از صلح سخن گفت اما اعراب را برای جنگ سنی – شیعه آماده کرد. نیازی به گفتن ندارد که رهبران متملق جهان اسلام در پایان سخنرانی رئیس جمهور دیوانه آمریکا کف زدند. اما آیا به واقع متوجه شدند که سخنان او پیش گویی درباره چه چیز بود؟

 منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *