جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

کشته شدن فرمانده نظامی سرایا القدس در درگیری با تشکیلات خودگردان (+عکس)

«ابوشجاع» فرمانده گردان طولکرم (وابسته به سرایا القدس-شاخه نظامی جهاد اسلامی) در بیانیه‌ای گفت: «سکوت ما به درازا نخواهد انجامید و تجاوزات دستگاه‌های امنیتی تشکیلات خودگردان ما را وادار می‌کند تا به این سکوت پایان دهیم».

تحریم 12 فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران

وزارت امور خارجه ایران در بیانیه اعلام کرد که 12 فرد و شرکت آمریکایی به دلیل به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشر توسط ایران تحریم شدند.

حماس: پایان هر توافقی باید تضمین‌کننده آتش‌بس دائمی باشد

یکی از مسئولان حماس با اشاره به اینکه بندهای پیشنهاد جدید رژیم صهیونیستی در مذاکرات آتش‌بس تا حدودی با مواضع مقاومت سازگاری دارد تاکید کرد که اشغالگران چاره‌ای جز پذیرش شروط ما ندارند و ما موضع خود را بر اساس رسیدن به آتش‌بس دائمی تنظیم کرده‌ایم.

تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان

در حالی‌که پارلمان گرجستان لایحه جنجال برانگیز “ماموران خارجی” را در قرائت دوم هم تصویب کرد، مخالفان این قانون پنجره ساختمان پارلمان را شکستند، بمب‌های دودزا به داخل آن پرتاب کرده و با نیروهای پلیس درگیر شده و حداقل 10 نفر زخمی شدند.

رهبراپوزوسیون اوکراین: آمریکا قصددارد لهستان، آلمان و فرانسه را به آتش جنگ اوکراین بکشاند

تهران – ایرنا – «ویکتور مدودچوگ» (Viktor Medvedchuk) رهبر «جنبش اوکراین دیگر» (OKM) در انتقاد از جنگ  اوکراین گفت: آمریکا به دنبال آن است تا کشورهای منطقه بالتیک، لهستان، آلمان و فرانسه را به آتش این جنگ بیفکند.

Loading

رسانه ها؛ مناظره شرم آور برای دموکراسی آمریکا و…

۱۳۹۹/۰۷/۰۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: بایدن برنده نخستین مناظره انتخاباتی آمریکا، شعله ورتر شدن جنگ در قفقاز، درخواست شورای امنیت از جمهوری آذربایجان و ارمنستان  برای توقف فوری درگیری ها، آمار تلفات جنگ قفقاز به روایت باکو، واکنش ماکرون به اظهارات مقام‌های ترکیه درباره قره‌باغ، اظهارات نخست وزیر عراق درباره تعطیلی سفارتخانه های آمریکا و اتحادیه اروپا، تلاش پارلمان رژیم صهیونیستی برای خاموش کردن صدای اعتراضات، برگزاری تظاهرت ضد آمریکایی در یونان، پایان دور گفت‌وگوهای صلح لیبی در مصر، تشکیل مخفیانه گروه روسیه در سوریه، تشکیل گروه تروریستی جدید در سوریه، تصمیم روسیه و ژاپن برای تقویت روابط دوجانبه  و راه اندازی اولین خط کشتیرانی بین قاره ای در جنوب چین از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری مهر: نخستین مناظره نفس‌گیر «جو بایدن» و «دونالد ترامپ» نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به پایان رسید و واکنش‌ها در سطوح مختلف مردمی متفاوت بود. واکنش بازار بورس آمریکا به نخستین مناظره ترامپ و بایدن خنثی است و از نگاه رسانه‌ها آنها از آنچه انتظار می‌رفت متفاوت‌تر رفتار نکرده‌اند؛ اما مردم عملکرد بایدن را «کمی بهتر» ارزیابی‌کردند.در سطح اندیشمندان جامعه آمریکایی، هرج و مرج حاکم بر فضای مناظره که با دشنام و پرده‌دری هر یک از آنها نسبت به دیگری همراه بود؛ «شرم‌آور» و «مایوس‌کننده» عنوان شد.

الکوثر فارسی: جمهوری آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را به تیراندازی مستقیم متهم کرده و فشارها برای گفتگوهای مستقیم را رد کردند. نظامیان جمهوری آذربایجان و ارمنستان  در مرز مشترک اقدام به تیراندازی مستقیم کرده و با وجود درگیری‌های بیشتر در منطقه مورد مناقشه ناگورنو- قره‌باغ که تهدیدی برای بروز یک جنگ تمام عیار به شمار می‌رود، گفتگوهای مستقیم را رد کرده‌اند.

دویچه وله:  شورای امنیت سازمان ملل از جمهوری آذربایجان و ارمنستان خواست تا فورا دست از خشونت و درگیری برداشته و بر سر میز مذاکره بازگردند. روسای دو دولت آذربایجان و ارمنستان از مذاکره سر باز زده‌اند.۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه‌ای که پس از گفت‌وگوی اعضا پشت درهای بسته صادر شد، نسبت به تشدید تنش در منطقه کوهستانی قره‌داغ ابراز نگرانی کردند.

آناتولی  ترکیه: وزارت دفاع ملی آذربایجان اعلام کرد که در سه روز گذشته 2 هزار و 300 سرباز ارمنی از پای درآمده‌اند. وزارت دفاع ملی آذربایجان طی بیانیه‌ای اعلام کرد که در پی عملیات نیروهای ارتش این کشور در منطقه اشغالی قره باغ٬ در خلال روزهای27 تا 30 سپتامبر، 2 هزار و 300 سرباز ارمنی کشته و زخمی شده‌اند.

خبرگزاری فارس: رئیس‌جمهور فرانسه در واکنش به اظهارات مقام‌های ترکیه‌ای درباره تنش‌های جدید در قره‌باغ، اینگونه موضع‌گیری‌ها را خطرناک توصیف کرد و گفت که با رؤسای جمهور روسیه و آمریکا در این باره صحبت می‌کند. بیانیه‌های اخیر مقامات ترکیه‌ای درباره حمایت از آذربایجان در دور جدید تنش‌های نظامی این کشور با ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی» با واکنش پاریس رو‌به‌رو شد. ماکرون همچنین در واکنش به اتهام‌زنی ارمنستان به ترکیه درباره ارسال نیروی کمکی به آذربایجان، گفت در این مرحله فعلا پاریس هیچ مدرکی از ارائه کمک توسط آنکارا به باکو ندارد.

العالم فارسی: «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق، رسما از قصد برخی کشورها و در رأس آنها ایالات متحده آمریکا برای بستن سفارتشان در بغداد در صورت تداوم حملات علیه هیأت‌های دیپلماتیک خبر داد. الکاظمی گفت: حملات موشکی ادامه دارد و آخرین آنها مربوط به دیروز است که به کشته شدن پنج نفر از حمله چند کودک منجر شد. این حملات برخی از سازمان‌های هیأت‌های دیپلماتیک و در راس آنها ایالات متحده و اتحادیه اروپا را به فکر بستن سفارت‌خانه‌ها انداخت.

خبرگزاری ایرنا: پارلمان رژیم صهیونیستی طرحی را تصویب کرده که در ظاهر برای مقابله با شیوع ویروس کرونا است اما در باطن هدف اصلی آن محدود کردن اعتراضات برای خاموش کردن صدای معترضان به ناکارآمدی دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم است.کنست ( پارلمان رژیم صهیونیستی ) امروز ( چهارشنبه ) با تصویب طرحی ضمن ایجاد محدودیت برای برگزاری اعتراضات، خروج از منازل به فاصله بیش از یک کیلومتر جهت شرکت در اعتراض‌ها و شکل گیری تجمع‌ها را به حداکثر ۲۰ نفر در فضای بیرونی محدود کرد که در نهایت موجب خاموشی تظاهرات هفتگی گسترده در نزدیکی محل اقامت نتانیاهو می‌شود.

 خبرگزاری صدا و سیما: یونانی‌ها با برگزاری تظاهرات در اعتراض به سفر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به یونان، پرچم این کشور را آتش زدند. یونانی‌ها با برگزاری تظاهرات در اعتراض به سفر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به یونان، پرچم این کشور را آتش زدند و آن را زیر پا گذاشتند و پلاکارد‌هایی با نوشته «پمپئو به خانه برگرد» در دست داشتند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): سازمان ملل اعلام کرد که نشست دو روزه فرماندهان نظامی نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی” و دولت وفاق ملی این کشور در مصر با دستیابی به نتایج مثبتی پایان یافت.  هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی  در بیانیه‌ای اعلام کرد که گفت‌وگوهای دو روزه دو کمیته از نیروهای نظامی موسوم به “ارتش ملی لیبی” و دولت وفاق ملی این کشور در شهر “الغردقه” مصر تحت نظارت هیئت سازمان ملل پایان یافت.

اسپوتنیک روسیه: سرگی شویگو وزیر دفاع روسیه اعلام نمود که قبل از شروع عملیات نظامی در سوریه گروه روسیه تا آنجا که ممکن است مخفیانه در این کشور ایجاد شد. عملیات نظامی نیروهای هوافضای روسیه در سوریه، با توافق با دمشق از 30 سپتامبر 2015 آغاز شد. شایگو در این خصوص گفت: “با آغاز عملیات در پایگاه هوایی حیمیمیم ، گروهی از نیروها (نیروهای روس) به طور مخفیانه ایجاد شد که شامل 50 هواپیمای مدرن و بازسازی شده (34 هواپیما و 16 هلیکوپتر) و همچنین واحدهای رزمی ، تدارکاتی ، امنیتی و عملیات ویژه بود.”

الکوثر فارسی:  منابع آگاه سوری از تشکیل یک گروه مسلح جدید در سوریه با نام جنبش “مجاهدین در سرزمین شام” با هدف برکناری الجولانی، دولت[خودخوانده] وی و گروه تحریر الشام خبر دادند.  این گروه تصریح کرده است که برای بازیابی اموال و زمینهایی که توسط هیئت تحریر الشام (النصره سابق) فروخته شده بود، کار خواهد کرد.

 ان. اچ.کی ژاپن: روسیه می گوید که رئیس جمهور ولادیمیر پوتین و سوگا یوشیهیده، نخست وزیر ژاپن، تصمیم خود برای ادامه تلاش ها جهت گسترش روابط دو جانبه را تائید کرده اند. اما هیچ اشاره ای به مذاکرات پیمان صلح که شامل مسائل ارضی است، نکرده است.دفتر ریاست جمهوری روسیه پس از اولین گفتگوی تلفنی این دو رهبر در همان روز، این مطلب را اعلام کرد.

رادیو چین: بندر 1717 «هاینان» در جنوب چین از اولین خط کشتیرانی بین قاره ای رونمایی کرد؛ این خط بین قاره ای، بندر هاینان را به استرالیا و سایر کشورهای آسیا – اقیانوسیه مرتبط می سازد.بر اساس اعلام مسئولان منطقه توسعه اقتصادی «یانگ پو» در هاینان، این مسیر کشتیرانی بین قاره ای از جنوب «یانگ پو» به سمت استرالیا- اقیانوسیه، بنادر چین، فیلیپین، پاپوآ گینه نو و استرالیا را به هم متصل می کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *