جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آمار شوکه‌کننده از تجاوزات اشغالگران به بخش کار و اقتصاد غزه

دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه گزارشی را به مناسبت روز جهانی کارگر منتشر کرد که طبق آن رژیم صهیونیستی بخش کار و اقتصاد غزه را نابود کرده و خسارت مستقیم اولیه تجاوزات این رژیم به غزه، بالغ بر 33 میلیارد دلار ارزیابی می‌شود.

ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد

تهران- ایرنا- رئیس‌جمهوری ونزوئلا با بیان اینکه این کشور، چهار ماهه نخست سال جاری میلادی را با زیان بیش از ۲ میلیارد دلاری به دلیل تحریم‌های آمریکا به پایان رساند، اطمینان داد «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت ونزوئلا را متوقف کند.

Loading

تشدید اعتراضات به فساد مالی نتانیاهو و ناتوانی در مهار کرونا

۱۳۹۹/۰۵/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی با بیان اینکه اعتراضات گسترده مردمی در اراضی اشغالی نشان می‌دهد نتانیاهو با نوع سیاست ورزی خاص خود در جامعه صهیونیستی عملاً آن را دوقطبی کرده است، گفت: بسیاری از حمایت‌هایی که ترامپ از سیاست‌های نتانیاهو انجام می‌دهد از سوی محافل داخلی آمریکا و رژیِم صهیونیستی در راستای منافع «باند نتانیاهو» تلقی می‌شود و نه منافع کلیت رژیم صهیونیستی.

علی عبدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تظاهرات ساکنین اراضی اشغالی ضد نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و سر دادن شعارهایی مانند «نتانیاهو، استعفا بده» و «اسرائیل برای ماست، نه نتانیاهو»، اظهار داشت: شخص آقای نتانیاهو با نوع سیاست ورزی خاص خود در جامعه صهیونیستی عملاً دوقطبی سازی را به وجود آورده است و این دوقطبی سازی حول محور او، سر بزنگاه‌ها و جاهایی که زخم شکاف‌های اجتماعی سر باز می‌کند و خود را بیرون می‌ریزد، عملاً خود را نشان می‌دهد.

این تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی با اشاره به اعتراضات مردمی به دلیل ناتوانی دولت در مهار کرونا، گفت: به دلیل فشار اقتصادی ناشی از مسئله کرونا و همچنین موج دوم شیوع این بیماری که گسترده تر از قبل شکل‌گرفته و عملاً رژیم نتوانسته آن را مهار کند، اعتراضاتی شکل گرفت. آن‌ها تظاهر کردند که توانسته‌اند موج اول را مهار کنند، اما موج دوم که به‌مراتب شدیدتر است و تبعات اقتصادی آن، باعث شده اکنون رژیم در وضعیت تقریباً حادی به سر ببرد.

 

احتمال برگزاری انتخابات مجدد در اراضی اشغالی

عبدی در رابطه با تداوم اعتراضات به فساد نتانیاهو و چشم‌انداز پیش روی این رژیم به‌واسطه سیاست‌های افراطی او، خاطرنشان کرد: شرایط فعلی در داخل رژیم صهیونیستی بسیار پیچیده شده است و چشم‌انداز روشنی نمی‌توان برای آن در نظر گرفت. علاوه بر آن انتشار اخبار تشدید اختلافات در داخل دولت، احتمال اینکه نتانیاهو به سمت برگزاری انتخابات مجددی برود را افزایش داده است.

وی توضیح داد: از یک‌سو دولت نمی‌تواند کرونا را مهار کند و از سوی دیگر فشارهای اقتصادی، جامعه را به سمت مشکلات جدید و حادی برده است. دولت هم دچار اختلاف‌نظرهای جدی و شدیدی است و هر چه جلوتر می‌رود تضادهای گانتس و نتانیاهو بیشتر نمایان می‌شود. باوجوداین مسائل، احتمال اینکه نتانیاهو تصمیم به برهم زدن ائتلاف و برگزاری انتخابات بگیرد زیاد است.

 

سیاست نتانیاهو در بی‌اعتبار کردن گانتس

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی تأکید کرد: البته بخشی از این تصمیم هم به این برمی‌گردد که گانتس دیگر آن پشتوانه انتخابات گذشته را نخواهد داشت. او به‌احتمال‌قوی جایگاه رهبری اپوزیسیون و رقیب نتانیاهو را ندارد و عملاً حزب «آبی و سفید» اکنون بخش عمده‌ای از آرای خود را از دست داده است. اگر انتخاباتی برگزار شود قطعاً حزب برتر حزب «لیکود» است اما درهرحال دیگر گانتس نفر دوم نیست.

به اعتقاد عبدی؛ با نوع سیاست ورزی‌ای که نتانیاهو انجام داد عملاً گانتس را در شطرنج سیاست ورزی رژیم کیش‌ومات کرد و اعتبار گذشته او را از بین برد.

وی درعین‌حال در خصوص وضعیت نتانیاهو در این شرایط و شکل‌گیری اعتراضات مردمی نسبت به پرونده فساد و برخی سیاست‌هایش، تأکید کرد: بااین‌وجود او تقریباً پایگاه اجتماعی خود را دارد. گرچه مقداری دچار تزلزل شده و ممکن است در انتخاباتی که برگزار شود کرسی‌های کمتری به دست بیاورد؛ اما همچنان حزب لیکود و در رأس آن نتانیاهو، حزب اول خواهد بود.

این تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی در خصوص حمایت‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از سیاست‌های افراطی نتانیاهو باوجود اعتراضات ساکنین اراضی اشغالی گفت: قطعاً بخشی از آن حمایت‌ها به دلیل روابط خاص و ویژه نتانیاهو با آقای ترامپ است. روابطی که نتانیاهو با اوباما داشت بسیار متفاوت است از آن روابطی که امروز با ترامپ شاهد هستیم.

 

سیاست‌های ترامپ در خدمت باند نتانیاهو

عبدی حضور داماد ترامپ که خود یک یهودی با گرایش‌های راست افراطی و به‌شدت حامی نتانیاهو است را در بروز این حمایت‌ها مؤثر دانست و ادامه داد: سیاست‌های افراطی شخص آقای ترامپ عملاً در راستای «باند نتانیاهو» است. بسیاری از اقداماتی که آقای ترامپ انجام می‌دهد از سوی محافل داخلی آمریکا در راستای منافع اسرائیل تلقی نمی‌شود. حتی در داخل خود رژیِم صهیونیستی نیز این تلقی وجود دارد که این‌ها در راستای منافع باند نتانیاهو است و نه کلیت رژیم؛ عملاً آقای ترامپ به معنایی خود را در خدمت این باند تعریف کرده و قرار داده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *