جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

Loading

اقدامات جمعی کشورها تنها راه مقابله موثر با ویروس کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در سراسر دوره ریاست جمهوری ترامپ، واشنگتن به اقدامات ملی‌گرایانه و تحرکات منفی دست زده و حتی در سطح اتحادیه اروپا شاهد چنین ملی‌گرایی منفی بوده‌ایم و این قبیل اقدامات خطرناک می‌باشد.

مارتین وولف، مفسر ارشد اقتصادی در مطلبی که فایننشال تایمز منتشر کرد، نوشت: صندوق بین‌المللی پول آنچه را که در حال حاضر در سراسر جهان در حال رخ دادن است، قرنطینه بزرگ می‌نامد، اما من ترجیح می‌دهم آن را تعطیلی بزرگ خطاب نمایم. عبارت اخیرالذکر به درستی واقعیتی را بیان می‌دارد که اقتصاد جهان از هم فرو خواهد پاشید، حتی اگر سیاستمداران و تصمیم گیرندگان قرنطینه وضع نمی‌کردند.

هر نامی که ما برای وضعیت فعلی در نظر بگیریم، نکته روشن این است که جهان با بزرگ‌ترین بحران از زمان جنگ جهانی دوم و بزرگ‌ترین فاجعه اقتصادی از زمان رکود بزرگ در دهه 1930 مواجه شده است.

جهان زمانی وارد بحران همه‌گیری ویروس کرونا شده است که شکاف و اختلاف بین قدرت‌های بزرگ وجود دارد. به‌علاوه، در بالاترین سطوح دولتی در سراسر جهان شاهد بی‌کفایتی وحشتناک هستیم.

ما از این بحران عبور خواهیم کرد، اما وارد چه فضایی خواهیم شد؟ اخیراً و در ژانویه 2020، صندوق بین‌المللی پول نمی‌دانست که چه ضربه‌ای دارد به جهان وارد می‌شود. اینک ما در بحبوحه همه‌گیری ویروس کرونا با پیامدهای گسترده قرار داریم که بخش اعظم امور نامعلوم است. یک نامعلومی مهم این است که چگونه رهبران کوته‌بین به این تهدید جهانی پاسخ خواهند داد.

بر اساس پیش‌بینی و برآورد صندوق بین‌المللی پول، درآمد سرانه جهانی به میزان 2/4 درصد در سال جاری کاهش خواهد یافت که بیشتر از کاهش 6/1 درصدی در جریان بحران مالی سال 2009 است. به‌واسطه همه‌گیری ویروس کرونا 90 درصد از کشورهای جهان با رشد منفی درآمد سرانه تولید ناخالص داخلی مواجه خواهند شد. این در حالی است که در جریان بحران مالی سال 2009، حدود 62 درصد از کشورهای جهان رشد منفی را تجربه کردند، اما توسعه چین از اثر منفی بحران یادشده کاست.

در ژانویه 2020، صندوق بین‌المللی رشد ملایمی را برای جهان در سال جاری پیش‌بینی کرد، اما اینک برآورد سازمان یادشده این است که اقتصادهای پیشرفته بین سه ماهه چهارم سال 2019 و سه ماهه دوم سال 2020 سقوط 12 درصدی و اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه سقوط 5 درصدی را تجربه خواهند کرد. با این حال، خوشبینانه اینکه پیش‌بینی سه ماهه دوم سال 2020، پایین‌ترین سطح خواهد بود. از این رو انتظار می‌رود در سه ماهه اخیرالذکر بهبود اندکی صورت گیرد، اما پیش‌بینی این است که رشد اقتصادی کشورهای پیشرفته در سه ماهه دوم 2020، پایین‌تر از سه ماهه چهارم 2019 خواهد بود.

بر اساس پیش‌بینی‌های یادشده، بازگشایی اقتصادی در نیمه دوم سال 2020 صورت خواهد گرفت. اگر اینگونه باشد، صندوق بین‌المللی پول انقباض اقتصادی 3 درصدی برای سال 2020 و متعاقباً رشد اقتصادی 8/5 درصدی برای سال 2021 را پیش‌بینی و برآورد می‌کند.

در سال جاری اقتصادهای پیشرفته انقباض اقتصادی 1/6 درصدی را تجربه خواهند کرد و در سال بعد (2021)، گسترش و رشد اقتصادی 5/4 درصدی را پیش‌رو خواهند داشت. البته همه این موارد ممکن است خیلی خوشبینانه باشد. صندوق بین‌المللی پول سه سناریوی جایگزین را مطرح می‌کند. در سناریوی اول، قرنطینه 50 درصد بیش از سطح حداقلی ادامه خواهد داشت. در سناریوی دوم، موج دوم همه‌گیری ویروس کرونا در سال 2021 بروز خواهد کرد. در سناریوی سوم، مولفه‌های دو سناریوی اول و دوم با هم اتفاق خواهد افتاد.

در شرایط قرنطینه طولانی‌تر در سال جاری، تولید جهانی در سال 2020، حدود 3 درصد کمتر از حد مبنا و حداقلی خواهد بود. با موج دوم ویروس کرونا، تولید جهانی 5 درصد کمتر از سطح حداقلی در سال 2021 خواهد بود.

واقعاً نمی‌دانیم چه وضعیتی رخ خواهد داد. شرایط ممکن است بدتر شود؛ بدین مفهوم که ویروس جهش کند، ایمنی افراد مبتلا به ویروس کرونا دوام نداشته باشد و واکسن در آینده نزدیک تولید نشود.

یک ویروس تمام غرور ما را از بین برده است. برای مدیریت این فاجعه چه باید بکنیم؟ راه حل این نیست که قبل از اینکه نرخ مرگ و میر تحت کنترل در آید، دست از قرنطینه بکشیم. بازگشایی اقتصاد در شرایطی که مرگ و میر بیداد می‌کند، غیرممکن خواهد بود، زیرا تعداد قربانیان افزایش می‌یابد و نظام بهداشت و درمان ما را به سمت سقوط سوق می‌دهد. حتی اگر اجازه داشته باشیم به محل کارمان برگردیم، بسیاری این کار را نخواهند کرد؛ اما لازم است با افزایش آزمایش، غربالگری بیماران، قرنطینه و درمان بیماران، برای چنین روزی آماده باشیم.

نباید از صرف هرگونه هزینه‌ای در این زمینه یا سرمایه‌گذاری برای تولید و استفاده از واکسن جدید دریغ شود. به‌علاوه، فقدان همکاری بین‌المللی برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا به معنای مرگ افراد بیشتری خواهد بود. لازم است واکنش جهانی موثر در دستورکار قرار گیرد. همچنین بدهی کشورهای فقیر بخشیده شود و کمک‌های بلاعوض و وام‌های آسان در اختیار این کشورها قرار گیرد.

ما نیاز به جریان آزادانه تجارت، به‌ویژه در بخش دارو و تجهیزات پزشکی داریم. اگر اقتصاد جهان از هم بپاشد، بهبود اقتصادی وجود نخواهد داشت. باید با اقدامات جمعی، همه‌گیری ویروس کرونا را تحت کنترل در بیاوریم. باید در نظر داشته باشیم که در شرایط همه‌گیری، هیچ کشوری ایمن نخواهد بود. نمی‌دانیم آینده چه خواهد شد، اما می‌دانیم باید آن را رقم بزنیم. آیا می‌توانیم این کار را بکنیم؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *