جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

عضو ارشد حماس: درگیر جنگ جهانی با رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن هستیم/ سرنوشت جنگ را ما تعیین می کنیم نه آمریکا و رژیم صهیونیستی/ عملیات وعده صادق ایران صحنه جنگ را عوض کرد 

عضو دفتر سیاسی حماس گفت: این جنبش درگیر یک جنگ جهانی با آمریکا، سایر کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی است اما به رغم این مساله مقاومت با تمام قوا با رژی…

Loading

آیا روسیه خواهان صلح با اوکراین است؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سال اول ریاست جمهوری ولودیمیر زلنسکی صلحی برای اوکراین به ارمغان نیاورده است، اما امیدوارانه برخی ابعاد درگیری بین روسیه و اوکراین را مشخص ساخته است.

پیتر دیکنسون در مطلبی که شورای آتلانتیک منتشر کرد، نوشت: تبادل زندانی در 16 آوریل در شرق اوکراین سومین دور از تبادل زندانی بین مسکو و کی‌یف از زمان انتخاب ولودیمیر زلنسکی به عنوان رئیس جمهور اوکراین بود. البته برخلاف دو دور قبلی تبادل زندانی، دور سوم همراه با سروصدا و هیاهو نبود. درعوض، سؤالاتی در مورد هویت زندانیان مبادله‌شده و ناخرسندی نسبت به دسترسی محدود رسانه‌ها وجود داشت.

این رویداد بی‌سروصدا بیانگر کم‌رنگ شدن امید به موفقیت در جنگ شش ساله اعلام‌نشده بین روسیه و اوکراین بود. پیروزی زلنسکی در آوریل 2019، بیش‌تر مرهون وعده‌های وی برای برقراری صلح در اوکراین بود، اما بعد از گذشت یک سال از تلاش‌های بی‌فایده، به‌طور فزاینده‌ای مشخص شده است که روسیه قدرت پایان بخشیدن به جنگ در شرق اوکراین را دارد. البته معلوم نیست که آیا روسیه به دنبال صلح است یا نه.

از زمانی که زلنسکی شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد، به‌طور مستمر پایان جنگ با روسیه را به عنوان اولویت اول ریاست جمهوری‌اش برشمرد. وی حداقل بر روی کاغذ بخت خوبی برای دست‌یابی به این هدف داشت.

ولودیمیر زلنسکی از زمان به دست‌ گرفتن قدرت در اوکراین بر پایان دادن به درگیری با روسیه و برقراری صلح متمرکز بوده است. رویکرد متمرکز وی بر یک موضوع، یعنی پایان دادن به جنگ منجر به تکرار اتهامات علیه رئیس جمهور شده است مبنی‌بر اینکه در مقابل کرملین عقب‌نشینی زیادی انجام داده است.

درک این موضوع دشوار نیست که چرا برخی نسبت به آمادگی رئیس جمهور جهت مصالحه با روسیه خشنود نیستند. زلنسکی برای اینکه به دیدار بسیار با ارزش رودرو با پوتین دست پیدا کند، با عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از برخی مناطق راهبردی در شرق اوکراین موافقت کرد و کشور متبوعش را به پذیرش تفسیر روسی از توافق صلح مینسک با قبول فرمول اشتاین‌مایر، رئیس جمهور آلمان متعهد نمود.

 

قانون اساسی روسیه مانع تغییر در الحاق شبه جزیره کریمه

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اخیراً ایده ورود به مذاکرات مستقیم با گروه‌های نیابتی روسیه در شرق اوکراین را مطرح کرده است. وی همچنین در برخورد با درگیری در شرق اوکراین و بیان این مسئله به طرز جالبی نمایش دیپلماتیک از خود نشان داده است. درحالی‌که پترو پروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین انگشت اتهام را به سمت روسیه نشانه رفته و بارها جنگ با روسیه را به عنوان تلاشی علیه تهاجم امپریالیستی این کشور به تصویر کشید، اما زلنسکی به ندرت نامی از روسیه می‌برد.

سیاستمداران اوکراینی امیدوار بودند که این موضع آشتی‌مدارانه منجر به اقدامات متقابل از سوی روسیه شود. در عوض، روسیه در عمل در یک سال اول ریاست جمهوری زلنسکی اقدامی نکرده و موضع مذاکراتی‌اش را تغییر نداده و همزمان موقعیتش را در شرق اوکراین تثبیت کرده است.

اولین نشانه از عدم ‌آمادگی روسیه برای نرمش در موضع مذاکراتی بعد از انتخاب زلنسکی به ریاست جمهوری اوکراین نمایان شد. تنها سه روز پس از رای‌گیری، روسیه طرح صدور گذرنامه برای میلیون‌ها نفر در شرق اوکراین را اعلام کرد. براساس اعلام وزارت کشور روسیه، تا ژانویه 2020، حدود 200 هزار گذرنامه برای اوکراینی‌ها صادر شده است.

به علاوه، قانون اساسی روسیه شرایط را برای دولت‌های آتی این کشور جهت تغییر در الحاق شبه‌جزیره کریمه را غیرممکن خواهد ساخت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *