جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

رسانه‌های اسرائیلی جمعه ۷ اردیبهشت اعلام کردند ایتمار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل هنگام رفتن برای بازدید از محل «حادثه الرمله» دچار سانحه رانندگی شده و به بیمارستان منتقل شد. به گفته این رسانه‌های اسرائیلی بن‌گویر بر اثر واژگون شدن خودروی حامل او دچار جراحت‌های متوسطی شده که در نتیجه آن به بیمارستان منتقل شده است.

ببینید | تصاویری جدید از لحظه واژگون شدن وزیر امنیت داخلی اسرائیل

وزیر امنیت داخلی اسرائیل در پی یک حادثه رانندگی راهی بیمارستان شد. رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که بن گویر هنگام خروج از صحنه عملیات ضد صهیونیستی در رمله در یک حادثه رانندگی مجروح شد. هنوز گزارشی از وضعیت جسمی وی منتشر نشده است./ایسنا

Loading

تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا در خدمت ویروس کرونا

۱۳۹۹/۰۲/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تازه‌ترین نمونه مخالفت جامعه جهانی با تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را می‌توان در اتفاق‌نظر وزیران امور خارجه بریکس مشاهده کرد که خواستار لغو این دست تحریم‌های ایالات‌متحده شده‌اند. دکتر علی کربلایی حسینی- پژوهشگر حقوق بین‌الملل

بنا به اعلام سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست ویدیویی با وزیران امور خارجه گروه بریکس متشکل از برزیل روسیه هند چین آفریقای جنوبی، این سیاستمداران برجسته اعلام کردند که تحریم‌های یک‌جانبه مانع مبارزه جمعی با بیماری همه‌گیر کرونا می‌شود.

لاوروف ادامه داد: در این نشست در مورد پیامدهای منفی تحریم‌ها گفت‌وگو کردیم و همه طرف‌ها اتفاق‌نظر داشتند که این تدابیر محدودکننده اجباری غیرقانونی و با منشور سازمان ملل و تصمیمات شورای امنیت مغایرت دارد و معیارهای بین‌المللی را نقض می‌کند.

آمریکا علاوه بر ایران، علیه روسیه، ونزوئلا، کوبا و کره شمالی نیز تحریم‌های یک‌جانبه وضع کرده است.

آمریکا سال‌هاست که از حربه تحریم‌ها برای ضربه زدن به کشورهایی که از سیاست‌های این کشور تبعیت نمی‌کنند استفاده می‌کند.

برای نمونه، سالیان متمادی با وجود درخواست‌های مکرر جامعه جهانی در قالب قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل، آمریکا تحریم‌های خود را علیه کوبا لغو نکرد.

بحران ناشی از کرونا فرصتی پدید آورده است که بتوان جامعه جهانی را به موضوعات مرتبط با حق بر توسعه و همچنین وظایف و تکالیف کشورهای توسعه‌یافته در برابر کشورهای درحال‌توسعه در قالب نسل سوم حقوق بشر حساس کرد.

این حقوق مدت‌های مدید است که از سوی دولت‌های توسعه‌یافته به شیوه‌های مختلف نادیده گرفته و این دست حقوق کشورهای درحال‌توسعه ضایع می‌شود. اکنون بحرانی به نام کرونا این مفاهیم نظری را بیش‌ازپیش برای جامعه جهانی ملموس ساخته و آشکار کرده است که بحران‌ها و بلایا صرفاً در یک محدوده جغرافیایی و فقط در یک کشور محدود نمی‌ماند، پس چه‌بهتر آنکه پیش از وخیم‌تر شدن اوضاع آن‌ها که توانمندی بیشتری دارند به توانمندسازی دیگران بها بدهند و در مسیر توسعه دیگران سنگ‌اندازی نکنند.

حدود دو هفته پیش بود که با تصویب قطعنامه «همبستگی جهانی در مبارزه با کرونا» جامعه جهانی بر این نظر صحه گذاشت که هیچ کشوری به‌تنهایی امکان دفع بلایی چنین همه‌گیر را ندارد.

گرچه ظرف یک ماه اخیر تحرکات دیپلماتیک کشور برای رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران در نیویورک تشدید شده و برای نمونه نماینده ایران و حدود ۲۰ کشور دیگر در سازمان ملل متحد در نامه مشترکی به دبیرکل این سازمان، بر لزوم لغو تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا به‌منظور افزایش توانایی کشور‌های تحت تحریم در مبارزه با ویروس کرونا تأکید کردند، اما به نظر می‌رسد اکنون بایستی بیش از این از فرصت طلایی ایجادشده برای تبیین نامشروع بودن تحریم‌های آمریکا برای جامعه جهانی و وارد آوردن ضربه اساسی به آن استفاده شود.

در شرایطی که جامعه جهانی پذیرش چنین دیدگاهی را دارد، ضروری است بخش‌های مختلف سیاسی، حقوقی، اقتصادی، مطالعاتی، دانشگاهی، رسانه‌ای و سازمان‌های مردم‌نهاد روندی مطالبه گرانه را در روابط خارجی در پیش گیرند تا این حربه غیرانسانی را از دست آمریکا خارج کنند.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *