جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

«جبهه ضد ایران» چندین گسست دارد

۱۳۹۶/۰۳/۱۵ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:برخی کارشناسان از وجود بحرانی جدی در داخل کشورهای عرب خلیج فارس، بین جناح وابسته به عربستان سعودی و قطر خبر می‌دهند و رسانه‌های مختلفی از جمله تِله پُولیس هم به بررسی زوایای این موضوع پرداخته‌اند.

مجله اینترنتی تِله پُولیس در مطلبی به بررسی تنش‌های ایجاد شده میان عربستان و قطر پرداخت که متن آن در زیر آمده است:

وقتی سیاستمداران نام‌آشنای از کار برکنار شده، با زبان تهدید سخن می‌گویند اغلب به عنوان نیروی پیشرو عمل می‌کنند تا آن حرفی را بزنند که درسطح رسمی، هنوز اجازه گفتنش نیست. به عنوان چنین بلندگوهایی، به فاصله کم ازهم وزیردفاع سابق آمریکا رابرت گیس و اکنون، دیپلمات شناخته شده درمحافل خاورنزدیک، دنیس راس، اقدام کردند.

وبگاه عرب نیوز به نقل از این دو مقام پیشین نوشت که اگر قطر سیاست دیگری در پیش نگیرد، آمریکا ممکن است از پایگاه نظامی خود در این کشور (فرودگاه نظامی العدید ) چشم پوشی کند و از این گذشته ممکن است قطر مورد تحریم قرار گیرد.

نمی توان قاطعانه گفت این دو تا چه حد نظرات دولت فعلی آمریکا را باز می‌تابانند – برای نمونه، دنیس راسِ نومحافظه کار، مشاور وزیرخارجه اسبق آمریکا هیلاری کلینتون بود – اما این‌ها طرفدار جناحی هستند که در پی ایجاد جبهه قویِ ضد ایرانی است. خود ترامپ در اجلاس ریاض نشان داد که خواهان اتحادی علیه ایران است که برای اسرائیل و عربستان سعودی مهم است.

عدم تفاهم در دشمن بودن ایران

اکنون تَرَک‌هایی در اتحاد ضد ایرانی کشورهای عرب خلیج (فارس) پدیدارمی‌شود، گیتس و راس با اظهارات خود، همچون نیروهای پیشرو در جبهه بزرگتری علیه قطر عمل می‌کنند. دو رقیب اصلی دراین اختلاف، عربستان سعودی و قطرهستند. اختلاف درباره مناسبات با ایران و اخوان المسلمین و حماس است، قطر در این سه مورد از صف خارج می‌شود، این کشور مدتهاست که از اخوان المسلمین و حماس حمیات می‌کند. ترامپ، داعش، القاعده، حزب الله و حماس را افراطی‌هایی نامید که درمقابل خوب‌ها قرار دارند و ایران را قدرتی دانست که از تروریسم حمایت می‌کند.

ظاهرا امیر قطر بعد از اجلاس نظر دیگری درمورد ایران داشته است. در رسانه‌های بین المللی اظهارات شیخ تمیم بن حمد الثانی منتشر شد که وی از قرار در یک مراسم نظامی بیان کرده بوده است که ایران، یک قدرت بزرگ است. بعد از انتشار این اظهارات، عربستان سعودی و امارات، وبسایت‌های قطری، ازجمله الجزیره را فیلتر کردند.
امیرقطر همچنین ظاهراً ازموضع ترامپ درباره ایران انتقاد کرده است. امیرگفت وی به روحانی تلفن زده تا پیروزی‌اش را در انتخابات به او تبرک بگوید.

در رسانه‌های عربستان سعودی به عنوان پاسخگویی مقاله‌هایی مانند “درباره شباهت زیاد بین سیاست قطر و تندروهای ایران” و “حزب الله و قطر – داستان عشق ممنوعه” منتشر شد. یک وزیر اماراتی که خواست نامش فاش نشود از “بحرانی جدی” در داخل کشورهای عرب خلیج( فارس)، بین جناح وابسته به عربستان سعودی و قطر صحبت کرد.

از سوی قطر ادعا شد اظهارات امیر واقعی نیست زیرا وبگاه‌ها هک شده و حرف‌هایی در دهان او گذاشته شده که وی نگفته است. و از سوی عربستان سعودی اظهار تردید شد که خانواده حاکم در قطر می‌تواند به خویشاوندی با بنیانگذار وهابی‌گری استناد کند.

گفته می‌شود چون این حرف از بالاترین مقام عربستان است و نظیرآن قبلا گفته نشده می‌توان آن را به عنوان نشانه دیگری از اخلالِ جدیِ در مناسبات دو کشور عرب خلیج (فارس) ارزیابی کرد.

مواضع متفاوت درعمان و دوبی و کویت

المونیتور درگزارشی به یک نکته دیگه توجه می‌دهد؛ اینکه قطر با موضعش مبنی بر داشتن مناسبات با ایران به دلیل منافع خود، تنها نیست. عمان نیز موضع متفاوتی نسبت به عربستان و امارات دارد.

در مقاله‌های رسانه‌های آمریکایی درباره بحران تأکید می‌شود نظرات وزیردفاع آمریکا ماتیس و رئیس سیا پومپئو، با نظرات ریاض و ابوظبی همپوشانی دارد. بحرین با حمایت آمریکا خود را دراین موضع می‌بیند که همچنان با شدت علیه مخالفان که گفته می‌شود ارتباطاتی با ایران دارند عمل کند. ظاهراً بحرین می‌خواهد ببیند دولت ترامپ تا کجا پیش می‌رود.

در این فاصله خبرنگار خاورنزدیک، شارمین ناروانی، در راشا تودی، به یک گسستِ دیگر در شورای همکاری خلیج (فارس) اشاره می‌کند. به تعبیر وی بین دوبی و ابوظبی نیز اختلاف‌هایی درخصوصِ مناسبات با ایران وجود دارد. دوبی یک اقلیتِ بزرگ ایرانی تبار دارد و تجارت مهمی با ایران می‌کند. در دوبی کمتراز ابوظبی از همسایه نگرانی وجود دارد.

در کویت نیز درموضوعِ ایران محتاط ترند. شیعیان کویت 40 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. بی جهت نیست که امیر قطر در اختلاف با عربستان، برای میانجی‌گری سراغ کویت می‌رود. نکته اصلی مقاله ناروانی: ” اتحاد سنی” زیر بیرق ” قدرت سعوی – آمریکایی” آنچنان توانا که فرض می‌شود نیست.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *