جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

بیمارستان شفاء، حافظه جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در زمره مهم‌ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده‌اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده‌اند.

اسرای صهیونیست: حملات نظامی باعث کشته شدن ما خواهد شد/کابینه در مذاکرات نرمش نشان دهد

تهران- ایرنا- ۲ اسیر صهیونیست نزد گردان های شهید عزالدین القسام، امروز (شنبه) در یک فایل ویدیویی هشدار دادند که حملات نظامی اسرائیل به نوار غزه باعث آزادی ما نخواهد شد، بلکه جان ما را به خطر خواهد انداخت.

Loading

کرونا و پررنگ شدن دین و بعضاً خرافه‌گرایی در غرب

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در کشورهای پیشرفته زمانی که امکانات پزشکی نمی‌تواند پاسخگوی خیل عظیم بیماران مبتلا به کرونا باشد، دولت‌ها می‌کوشند تا در این عرصه از نگرش‌های مذهبی و سنتی کمک بگیرند و در مقابله با این بیماری سهمی هم برای درمان‌های سنتی و همچنین روانشناسان قائل شوند. جعفر قنادباشی - کارشناس مسائل بین‌الملل

این روزها موضوع ابتلا و درمان بیماری کرونا به مهم‌ترین دغدغه خاطر ملت‌های جهان تبدیل شده و این در حالی است که ملت‌ها و دولت‌های مختلف در برخورد با این پدیده عجیب و ناشناخته، واکنش‌های بسیار متفاوتی را از خود بروز داده‌اند. هرچند که بسیاری از واکنش‌ها نیز در مواجهه با این موضوع، شباهت‌های بسیاری با یکدیگر داشته و سبب نوعی اشتراک مساعی میان دولت‌ها و ملت‌ها شده است.

البته نحوه ابتلا و سرعت شیوع این بیماری و همچنین تاثیرات منفی آن بستگی مستقیم به ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورها دارد و از این لحاظ رنگین‌کمانی از این پدیده واحد را در کشورهای مختلف تحقق بخشیده است. چنانکه به طور مثال اتکای یک کشور به درآمدهای ناشی از گردشگری سبب شده است تا نه تنها شیوع این بیماری در این کشور به صورت سریع‌تری تحقق یابد بلکه نگرانی از تاثیرات آن بر درآمدهای اقتصادی، مجموعه‌ای از نگرانی‌های زیانبار را که موجب از میان رفتن هزاران شغل شده را نیز موجب شود.

این گوناگونی در عرصه درمان و مداوای بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیز نمودهای متعددی پیدا کرده و بنا به نگرش‌های عقیدتی و همچنین میزان سواد و تحصیلات، شیوه‌های درمانی متفاوتی در عرصه عمل به‌کار گرفته شده است. طبیعی است که در این شرایط، جوامع سنتی و جوامع به اصطلاح پیشرفته دو واکنش متفاوت از خود به نمایش گذاشته و در این میان بسیاری از کشورها نیز هر دو شیوه را به موازات یکدیگر برای درمان این بیماری در دستور کار خود قرار داده‌اند. به طوریکه دسته‌بندی دقیق از این کشورها به لحاظ بکارگیری شیوه‌های سنتی یا شیوه‌های پیشرفته بسیار دشوار است.

به هر ترتیب از دیدگاه انجمن‌های پزشکی و علمی، نحوه نگرش‌ها، عقاید و روحیات یک جامعه، عوامل موثری در ابتلا، شیوع و درمان بیماری محسوب می‌شوند؛ به عبارت دیگر علمی‌ترین آکادمی‌های دانشگاهی نقش روحیات و نگرش‌های عقیدتی را در نحوه ابتلا و دامنه شیوع بیماری نه تنها رد نمی‌کنند بلکه بر این امر تاکید دارند که روحیات ملت‌ها، نحوه نگرش آنها به حوادث و توجیهات ذهنی آنها می‌تواند نقش بسیار حتمی و موثری در گسترش دامنه شیوع این بیماری و یا کاهش آن داشته باشد. در این راستا بنابه اذعان این مراکز، در درمان این بیماری، عوامل نامبرده نقش اثبات‌شده‌ای دارند.

با این حال عامل مهم دیگری که سبب شده است تا نگرش‌های عقیدتی و مبتنی بر روانشناسی در این بحبوحه مورد توجه قرار گیرد، محدودیت امکانات پزشکی و محدود بودن دامنه پوشش اقدامات درمانی جدید است. بدین معنی در کشورهای پیشرفته زمانی که امکانات پزشکی نمی‌تواند پاسخگوی خیل عظیم بیماران مبتلا به کرونا باشد، دولت‌ها می‌کوشند تا در این عرصه از نگرش‌های مذهبی و سنتی کمک گرفته و در مقابله با این بیماری سهمی هم برای درمان‌های سنتی و همچنین روانشناسان قائل شوند. به‌ویژه آنکه عموما در این کشورها مردم برای مقابله با این گونه بحران‌ها آمادگی ندارند و بعضا دست به اقداماتی همچون خودکشی هم زده اند که بخشی از آن به دلیل ترس از بیماری و بخشی دیگر ناشی از نگرانی‌های مرتبط با تبعات اقتصادی این بحران بوده است.

با توجه به همین مساله نیز، در حال حاضر در پیشرفته‌ترین کشورهای جهان، کلیسا و پدران روحانی متکفل حل و فصل بخشی از مشکلات ناشی از کرونا هستند و به صورتی بسیار پررنگ‌تر از گذشته در این ماجرا نقشی جدی را برعهده گرفته‌اند؛ این جدای از تحرکات افراطیون مذهبی است که ابتلای به این بیماری را بلایی آسمانی تفسیر کرده و هیچ اعتقادی به درمان محافل پزشکی ندارند.

شاهد هستیم که در آمریکا، انگلیس و یا فرانسه مهم‌ترین شخصیت‌های سیاسی نه تنها رویکردهای مذهبی و اجتماعی را در برخورد با بیماری کرونا مورد تایید قرار می‌دهند بلکه خود و خانواده‌شان نیز به طرق مختلف به این گونه شیوه‌ها متوسل می‌شوند. لذا این سخن که با پیدایش پدیده کرونا، ملت‌های جهان از نگرش‌های سنتی دورتر شده و و ناگزیر به محافل پزشکی و علمی امید بسته‌اند به هیچ وجه نمی‌تواند سخن درست و واقع‌گرایانه‌ای باشد.

به خصوص که از یک طرف جامعه علمی و پزشکی تاکنون راهی برای درمان این بیماری ارائه نکرده‌ و از این لحاظ در بن‌بست قرار گرفته‌اند و از طرف دیگر کمبود امکانات پزشکی متناسب با شیوع این بیماری، عجز دولت‌ها را برای درمان بیماری کرونا به اثبات رسانده‌ است.

لذا آنچه اینک در واکنش به این ناتوانی‌های محافل پزشکی به چشم می‌خورد به میدان آمدن بی‌سابقه محافل سنتی و مذهبی است؛ آن هم تا جایی که حتی در این عرصه، جادوگران و فال‌گیران نیز به صحنه آمده و همچون دوران قرون وسطی می‌کوشند تا درماندگی‌های بشر در برابر این بیماری را با شیوه‌های سحر و جادو پاسخ دهند و از این لحاظ موجب گسترش مجموعه‌ای از خرافات که سابقه در دوران قبل از رنسانس دارد شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *