جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

رأی الیوم: منابع آگاه اعلام کردند دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

ظاهر شدن قبرهای مزدوران کشته شده در اوکراین در گورستان های کشورهای بالتیک + عکس و فیلم

در گورستان های کشورهای بالتیک، مانند سایر کشورهای اروپایی، قبرهای مزدوران رژیم کی یف، که توسط سربازان ارتش روسیه در جریان درگیری های مسلحانه کشته شده اند، ظاهر می شود، اما اطلاعاتی در مورد تلفات واقعی در آنجا بیان نمی شود. خبرنگار اسپوتنیک شخصاً در قبرستان نظامی آنتاکلنیو در بخش شرقی ویلنیوس پایتخت لیتوانی در این مورد متقاعد شد.

تصاویری از درگیری دانشجویان و پلیس در تظاهرات حمایت از فلسطین

در روزهای اخیر دانشگاه‌های معتبر آمریکایی به دلیل تلفات بالای غیرنظامیان در نوارغزه در عملیات نیروهای اسرائیل و کمک های ارائه شده توسط آمریکا به تل آویو، به کانون خشم و اعتراض نسبت به عملیات اسرائیل تبدیل شده‌اند. این گالری اسپوتنیک به اعتراضات دانشجویی در آمریکا اختصاص دارد.

شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شوراهای شهر/حزب مخالف خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد

لندن – ایرنا – رهبر حزب مخالف دولت انگلیس (کارگر) در واکنش به نتیجه اولیه انتخابات شوراهای شهر که نشانگر شکست سنگین حزب حاکم محافظه‌کار است، خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد.

Loading

ابهامات و امکان انحراف مسیر صلح در افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اگرچه جنگ در افغانستان بی‌پایان نیست، اما به نظر می‌رسد حصول صلح در این کشور بی‌انتها است.

جیمز دوبینز در مطلبی که اندیشکده رند آن را منتشر ساخت، نوشت: آمریکا ابتدا در سال 2010 شروع به مذاکره با طالبان کرد. 10 سال مذاکرات و گفتگوهای متناوب منجر به اولین گام موقت به سمت حصول صلح در افغانستان شده است.

توافق بین آمریکا و طالبان شامل خروج نیروهای آمریکا از افغانستان و برقراری مذاکره بین طالبان و دولت افغانستان است. طالبان همچنین قول داده است که مانع از فعالیت جنبش‌های تروریستی همچون القاعده و داعش در مناطق تحت کنترل این گروه (طالبان) شود. توافق بین طالبان و آمریکا منوط به کاهش خشونت نیز هست.

در 10 سال گذشته، گفتگوها با امتناع آمریکا برای مذاکره به‌واسطه عدم حضور دولت افغانستان در این گفتگوها و مخالفت طالبان با مشارکت دولت افغانستان در مذاکرات یادشده متوقف شده بود.

علیرغم توافق آمریکا و طالبان، مسیر صلح در افغانستان ممکن است منحرف شود. آتش‌بس محدود نمی‌تواند همیشگی باشد. بعلاوه، مبادله زندانیان بین دولت افغانستان و گروه طالبان ممکن است به‌طور کامل اجرا نشود.

در حال حاضر دولت افغانستان به دو گروه (اشرف غنی و عبدالله عبدالله) تقسیم شده است. ازاین‌رو، دولت افغانستان ممکن است مایل به مذاکره با طالبان نباشد یا اینکه این گروه از تعامل با دولت افغانستان پرهیز نماید.

حتی اگر این موانع برداشته شود، ماه‌ها طول خواهد کشید تا مذاکرات بین طرف‌های مختلف در افغانستان آغاز شود. حتی اگر مذاکرات بین طرفین آغاز شود سپس با موضوعات و مسائل دشوارتری مواجه خواهند شد. چگونه دولت افغانستان (جمهوری اسلامی) و امارت اسلامی (طالبان) در کنار هم و مشترکاً بر افغانستان حکمرانی خواهند کرد؟ چگونه نیروهای مسلح آن‌ها با یکدیگر در ارتش و پلیس ملی ترکیب و ادغام خواهند شد؟

اول اینکه، این وظایف اولیه مستلزم ابتکار و انعطافی بیشتر از آن چیزی خواهد بود که تاکنون طرفین نشان داده‌اند. دوم اینکه پیشبرد وظایف دشوار یادشده مستلزم منابع کافی و توانایی سازمانی خواهد بود.

در حال حاضر نیروهای امنیتی افغانستان شامل 300 هزار نفر سرباز و پلیس است. گروه طالبان احتمالاً 150 هزار جنگجوی تمام‌وقت و پاره‌وقت دارد. هیچ‌یک از طرفین قبول نخواهد کرد که نیروهای خود را خلع سلاح کند. بعلاوه، شرایط امنیتی افغانستان اجازه چنین خلع سلاح بزرگی را نمی‌دهد. ممکن است برخی از اعضا و عناصر ناراضی طالبان حل‌وفصل سیاسی را قبول نکنند و برخی جنگجوهای طالبان ممکن است از این گروه جدا شده و به داعش یا دیگر گروه‌های افراطی ملحق شوند. این عناصر نهایت تلاش خود را بکار خواهند گرفت تا حل‌وفصل سیاسی را متوقف سازند.

اندیشکده رند در گزارش‌های قبلی خود هشدار داد که در افغانستان در سال 2002 و در عراق در سال 2003، مقامات آمریکایی به‌طور فاحش چالش‌های امنیتی پساجنگ که دولت‌های این کشورها با آن مواجه شدند و اندازه نیروهای امنیتی ملی که این دولت‌ها نیاز داشتند را دست‌کم گرفتند. آمریکایی‌ها باید از این قبیل اشتباهات در حل‌وفصل سیاسی با طالبان درس بگیرند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *