جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

کارخانه «اسرائیلی» تولید پهپاد در مغرب 

شرکت “بلوبرد” وابسته به رژیم صهیونیستی، از افتتاح قریب الوقوع یک کارخانه تولید پهپاد در مغرب خبر داد و تأکید کرد که قبلاً این کارخانه  تأسیس شده و «ف…

Loading

نگاه راهبردی فرانسه به همکاری با شرکت هوآوی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: هرقدر که در زمینه تامین تجهیزات شبکه 5 جی، همکاری‌های فناوری ارتباطاتی و امنیتی میان قدرت‌های اروپایی از جمله فرانسه با شرکت هوآوی چین افزایش یابد، آن‌ها بیشتر می‌توانند از آمریکا امتیاز بگیرند و علاوه بر این، در فضای کنونی بین‌المللی می‌توانند جایگاه بهتری را در قطب‌بندی جهانی کسب کنند. مرتضی مکی - کارشناس مسائل اروپا

فرانسه اخیراً اعلام کرد که برای تأمین تجهیزات شبکه 5 جی خود با شرکت چینی هوآوی همکاری می‌کند. این در حالی است که آمریکا فشارهای زیادی را بر فرانسه با هدف همکاری نکردن با این شرکت چینی وارد آورد اما پس از انگلیس، فرانسه نیز تمایل خود را نسبت به همکاری با هوآوی نشان داد. پیش‌تر دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به شرکت‌های فناوری این کشور دستور داده بود با هوآوی همکاری نکند و از هم‌پیمانان خود نیز خواسته بود از این روند پیروی کنند.

برای پرداختن به موضوع همکاری شرکت هوآوی با فرانسه باید بیش از هر چیز به ابعاد امنیتی و اطلاعاتی آن پرداخت. شرکت هوآوی یکی از شرکت‌هایی است که تقریباً یک‌سوم تجارت زیرساخت صنعت ارتباط جهانی را در اختیار دارد و یکی از شرکت‌های پیشرو و پیشگام در موضوع نسل پنجم اینترنت همراه است. اینترنتی که تحولی جدی در عرصه ارتباطات و تجارت جهانی ایجاد خواهد کرد و متفاوت از تمام چهار نسل قبلی اینترنت است.

اینترنت نسل پنجم درواقع بحث هوش مصنوعی است که بر زندگی بشر وارد خواهد شد و همان‌گونه که نسل اینترنت سه و چهار توانست یک تحول جدی در زمینه ارتباطات و گسترش اطلاعات در جهان ایجاد کند، ایجاد نسل پنجم اینترنت همراه نیز به همین جهت یک تحول جدی و مهم در دنیا ایجاد خواهد کرد و ازاین‌رو کشورها تلاش دارند تا از هم‌اکنون جای پای خود را در به دست آوردن فنّاوری نسل پنجم اینترنت همراه باز کنند.

درعین‌حال هوآوی با هزینه کمتری نسل پنجم اینترنت همراه را در اختیار کشورهای اروپایی قرار می‌دهد ولی آمریکا به این سادگی این فنّاوری را در اختیار دولت‌های اروپایی قرار نخواهد داد. ضمن اینکه اروپایی‌ها سابقه خوبی از همکاری‌های اطلاعاتی با آمریکا ندارند؛ همچنان که چندی پیش افشا شد که آمریکایی‌ها 10 سال از تلفن خانم آنگلا مرکل،‌ صدراعظم آلمان شنود می‌کردند؛ لذا می‌توان نتیجه گرفت که سازمان‌های جاسوسی آمریکا حداقل 10 است که تلفن‌های اکثر مقامات جهان را شنود می‌کنند و برای آن‌ها دوست و دشمن هم فرقی نمی‌کند؛ زیرا کشورهای اروپایی ازجمله اهداف جاسوسی کشور آمریکا بودند.

بنابراین پیش از آنکه به جنبه‌های رقابتی برای رسیدن به نسل پنجم اینترنت همراه توجه کرد باید بدانیم هر کشوری که بتواند سریع‌تر زیرساخت خود را در بحث دسترسی به اینترنت نسل پنجم در اختیار دیگر کشورها قرار دهد بدون شک می‌تواند جایگاه بهتری در تجارت بین‌المللی به دست آورد. گفته می‌شود که در گام اول یعنی تا سال 2025 نسل پنجم اینترنت همراه حدود 225 میلیارد دلار فرصت اقتصادی و تجاری جدید ایجاد خواهد کرد و این در شرایطی است که قدرت اقتصادی اکنون در دنیا حرف اول را می‌زند و رقابت سنگینی با هدف دسترسی به فرصت‌های تجاری و اقتصادی میان کشورهای صنعتی وجود دارد.

همچنین باید توجه داشت که شرکت هوآوی یکی از رقبای جدی شرکت‌های آمریکایی در بحث فنّاوری نسل پنجم اینترنت همراه است و ازاین‌رو به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها با بهانه‌ها و ابزارهای مختلف تلاش دارند به کشورهای غربی القا کنند که هوآوی و طور کلی چین سعی دارند که بر بستر اطلاعاتی و امنیتی کشورهای غربی سوار شوند. همچنین واشنگتن مدعی است که چین با توسعه زیرساخت اطلاعاتی و ارتباطی در کشورهای اروپایی می‌تواند به بسیاری از اطلاعات امنیتی آن‌ها دست پیدا کند. لذا دائماً به کشورهای اروپایی در خصوص همکاری با شرکت هوآوی هشدار می‌دهند. هشداری که لااقل تا به امروز توسط انگلیس و فرانسه جدی گرفته نشده و آن‌ها ضمن حفظ استقلال خود در برابر آمریکا خواستار همکاری با چین شده‌اند.

رقابت در این عرصه را نمی‌توان نادیده انگاشت؛‌ بر این اساس هرچقدر که در زمینه تأمین تجهیزات شبکه 5 جی، همکاری‌های فناوری ارتباطاتی و امنیتی میان قدرت‌های اروپایی ازجمله فرانسه با چین افزایش یابد، آن‌ها می‌توانند از آمریکایی‌ها نیز امتیازات بیشتری بگیرند و در ضمن در دنیای کنونی می‌توانند جایگاه بهتری را در قطب‌بندی جهانی کسب کنند. همکاری شرکت هوآوی با فرانسه از این ابعاد یک موضوع مهم و قابل‌بررسی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *