جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

اهداف آمریکا از برگزاری نشست ورشو

۱۳۹۷/۱۱/۱۶ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: بازسازی و تقویت روحیه نیروهای آمریکایی و نیز هم‌پیمانان حقیر منطقه‌ای این کشور در پی ناکامی‌ها و شکست‌های ائتلاف آنان در سوریه، عراق، یمن و فلسطین دیگر هدف آمریکا از پیگیری برگزاری نشست ورشو است.

سید محمد علی حسینی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و سفیر اسبق ‌ایران در ایتالیا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی به بررسی دلایل و اهداف آمریکا از برگزاری نشست لهستان پرداخته است.

آنچه در پی می‌آید متن کامل این گفتگوست:

 

پرسش: اهداف اولیه آمریکا از پیشنهاد برگزاری نشست ورشو چیست؟

به‌نظر می‌رسد آمریکا به صورت توهم‌آمیز و البته به‌طور همزمان چند هدف را از برگزاری این نشست دنبال می‌کند؛ که از جمله آنها می‌توان به تلاش برای خروج از انزوای سیاسی- بین المللی بی سابقه این کشور با تمرکز بر ایران هراسی و وارد کردن اتهامات بی‌اساس و تکراری به این کشور اشاره کرد. آمریکا در این رابطه تلاش داشت که با اعمال فشار و نیز تطمیع کشورها در مناطق مختلف دنیا چنین نشستی را علیه ایران برگزار کند.

از دیگر اهداف ایالات متحده آمریکا نیز اعمال فشار حداکثری بر ملت ایران و ادامه تلاش‌ها برای تقابل مردم و حاکمیت است. برگزاری این نشست در حقیقت به دنبال شکست در ابتکارات گذشته دولت آمریکا علیه ایران و ناکامی در ایجاد  «شورش و اغتشاش در سراسر کشور» و «مجبور شدن جمهوری اسلامی به درخواست و بازگشت به مذاکره با واشنگتن» صورت می‌گیرد. از دیگر سو، بازسازی و تقویت روحیه نیروهای آمریکایی و نیز هم پیمانان حقیر منطقه‌ای در پی ناکامی‌ها و شکست‌های ائتلاف آنان در سوریه، عراق، یمن و فلسطین دیگر هدف آمریکا از پیگیری برگزاری نشست ورشو است.

پرسش: صف‌بندی‌های موجود درباره اجلاس لهستان به چه صورت است و چرا به یک باره شاهد تغییر مواضع واشنگتن درباره این نشست هستیم؟

جایی که برگزاری این اجلاس به جمهوری اسلامی ایران پیوند می‌خورد، این است که آمریکا با تکیه بر یک رویکرد توهم آلود به دنبال ایجاد یک جبهه جدید و تشکیل اجماعی از کشورهای همسو بویژه در منطقه غرب آسیا و اروپا با هدف ایران‌هراسی است. برگزاری نشست لهستان با چنین رویکردی کلید خورد. همانگونه که پیش بینی می‌شد این سناریو به دلیل انزوای سیاسی رژیم آمریکا و بی‌اعتمادی روزافزونی که گریبان واشنگتن را گرفته، محکوم به شکست بود. از این رو آمریکایی‌ها زمانی که متوجه عدم استقبال کشورهای زیادی از برگزاری این نشست شدند، تلاش نمودند تا اهداف برگزاری آن را تغییر داده تا به‌اصطلاح حضور تعداد بیشتری از نمایندگان عالیرتبه کشورها را در ورشو شاهد باشند.

پرسش: چه انتظاری از این اجلاس می‌رود و برنامه و هدف واشنگتن از برگزاری این اجلاس چیست؟

همانطور که اشاره شد آمریکا یک رویکرد ایران‌هراسانه را از برگزاری این اجلاس دنبال می‌کند اما به دنبال عدم استقبال بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی، صف‌بندی‌ای که واشنگتن در ابتدای طراحی این سناریو انتظار آن را می‌کشید، کاملا به شکست انجامید و راه به جایی نبرد.

پرسش: اقدامات متقابل ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جمهوری اسلامی در حوزه تلاش‌های دیپلماتیک فعالانه وارد شد و مجموعه اقدامات، تماس‌ها و رایزنی‌هایی که با طرف‌های مختلف بویژه طرف‌های اروپایی صورت پذیرفت، موجب شد تا معاون وزیر خارجه لهستان به عنوان یکی از بانیان این اجلاس به تهران سفر کند و به مقامات ذیربط کشورمان اطمینان دهد که هدف اجلاس ورشو متمرکز بر ایران نخواهد بود و بلکه موضوعات متنوع منطقه‌ای در آن مورد گفتگو و بررسی قرار می‌گیرد.

نکته قابل ذکر دیگر این که مشابه چنین اجلاس‌هایی در گذشته نیز برگزار شده و برخی از طرف‌ها از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به همراه برخی از دوستان منطقه‌ای خود تلاش می‌کردند محوریت این نشست‌ها را به ضدیت با منافع ملت ایران تبدیل نمایند اما هرچه بیشتر تلاش کردند کمتر نتیجه گرفتند. لذا ارائه چنین سناریوهای شکست خورده‌ای نشان دهنده سراسیمگی و بی خردی طرف آمریکایی و اشتباه محاسباتی آنها در باره ایران و تحولات این منطقه است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *