جدیدترین مطالب

افزایش شهدای غزه به ۳۴۳۰۵ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد، تعداد شهدای غزه از هفت اکتبر تاکنون را ۳۴ هزار و ۳۰۵ نفر و تعداد زخمی‌ها را ۷۷ هزار و ۲۹۳ اعلام کرد.

تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای تداوم سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

افزایش شهدای غزه به ۳۴۳۰۵ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد، تعداد شهدای غزه از هفت اکتبر تاکنون را ۳۴ هزار و ۳۰۵ نفر و تعداد زخمی‌ها را ۷۷ هزار و ۲۹۳ اعلام کرد.

Loading

اهداف آمریکا از برگزاری نشست ورشو

۱۳۹۷/۱۱/۱۶ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: بازسازی و تقویت روحیه نیروهای آمریکایی و نیز هم‌پیمانان حقیر منطقه‌ای این کشور در پی ناکامی‌ها و شکست‌های ائتلاف آنان در سوریه، عراق، یمن و فلسطین دیگر هدف آمریکا از پیگیری برگزاری نشست ورشو است.

سید محمد علی حسینی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و سفیر اسبق ‌ایران در ایتالیا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی به بررسی دلایل و اهداف آمریکا از برگزاری نشست لهستان پرداخته است.

آنچه در پی می‌آید متن کامل این گفتگوست:

 

پرسش: اهداف اولیه آمریکا از پیشنهاد برگزاری نشست ورشو چیست؟

به‌نظر می‌رسد آمریکا به صورت توهم‌آمیز و البته به‌طور همزمان چند هدف را از برگزاری این نشست دنبال می‌کند؛ که از جمله آنها می‌توان به تلاش برای خروج از انزوای سیاسی- بین المللی بی سابقه این کشور با تمرکز بر ایران هراسی و وارد کردن اتهامات بی‌اساس و تکراری به این کشور اشاره کرد. آمریکا در این رابطه تلاش داشت که با اعمال فشار و نیز تطمیع کشورها در مناطق مختلف دنیا چنین نشستی را علیه ایران برگزار کند.

از دیگر اهداف ایالات متحده آمریکا نیز اعمال فشار حداکثری بر ملت ایران و ادامه تلاش‌ها برای تقابل مردم و حاکمیت است. برگزاری این نشست در حقیقت به دنبال شکست در ابتکارات گذشته دولت آمریکا علیه ایران و ناکامی در ایجاد  «شورش و اغتشاش در سراسر کشور» و «مجبور شدن جمهوری اسلامی به درخواست و بازگشت به مذاکره با واشنگتن» صورت می‌گیرد. از دیگر سو، بازسازی و تقویت روحیه نیروهای آمریکایی و نیز هم پیمانان حقیر منطقه‌ای در پی ناکامی‌ها و شکست‌های ائتلاف آنان در سوریه، عراق، یمن و فلسطین دیگر هدف آمریکا از پیگیری برگزاری نشست ورشو است.

پرسش: صف‌بندی‌های موجود درباره اجلاس لهستان به چه صورت است و چرا به یک باره شاهد تغییر مواضع واشنگتن درباره این نشست هستیم؟

جایی که برگزاری این اجلاس به جمهوری اسلامی ایران پیوند می‌خورد، این است که آمریکا با تکیه بر یک رویکرد توهم آلود به دنبال ایجاد یک جبهه جدید و تشکیل اجماعی از کشورهای همسو بویژه در منطقه غرب آسیا و اروپا با هدف ایران‌هراسی است. برگزاری نشست لهستان با چنین رویکردی کلید خورد. همانگونه که پیش بینی می‌شد این سناریو به دلیل انزوای سیاسی رژیم آمریکا و بی‌اعتمادی روزافزونی که گریبان واشنگتن را گرفته، محکوم به شکست بود. از این رو آمریکایی‌ها زمانی که متوجه عدم استقبال کشورهای زیادی از برگزاری این نشست شدند، تلاش نمودند تا اهداف برگزاری آن را تغییر داده تا به‌اصطلاح حضور تعداد بیشتری از نمایندگان عالیرتبه کشورها را در ورشو شاهد باشند.

پرسش: چه انتظاری از این اجلاس می‌رود و برنامه و هدف واشنگتن از برگزاری این اجلاس چیست؟

همانطور که اشاره شد آمریکا یک رویکرد ایران‌هراسانه را از برگزاری این اجلاس دنبال می‌کند اما به دنبال عدم استقبال بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی، صف‌بندی‌ای که واشنگتن در ابتدای طراحی این سناریو انتظار آن را می‌کشید، کاملا به شکست انجامید و راه به جایی نبرد.

پرسش: اقدامات متقابل ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جمهوری اسلامی در حوزه تلاش‌های دیپلماتیک فعالانه وارد شد و مجموعه اقدامات، تماس‌ها و رایزنی‌هایی که با طرف‌های مختلف بویژه طرف‌های اروپایی صورت پذیرفت، موجب شد تا معاون وزیر خارجه لهستان به عنوان یکی از بانیان این اجلاس به تهران سفر کند و به مقامات ذیربط کشورمان اطمینان دهد که هدف اجلاس ورشو متمرکز بر ایران نخواهد بود و بلکه موضوعات متنوع منطقه‌ای در آن مورد گفتگو و بررسی قرار می‌گیرد.

نکته قابل ذکر دیگر این که مشابه چنین اجلاس‌هایی در گذشته نیز برگزار شده و برخی از طرف‌ها از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به همراه برخی از دوستان منطقه‌ای خود تلاش می‌کردند محوریت این نشست‌ها را به ضدیت با منافع ملت ایران تبدیل نمایند اما هرچه بیشتر تلاش کردند کمتر نتیجه گرفتند. لذا ارائه چنین سناریوهای شکست خورده‌ای نشان دهنده سراسیمگی و بی خردی طرف آمریکایی و اشتباه محاسباتی آنها در باره ایران و تحولات این منطقه است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *