جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

سنگ تمام علی اف برای ضدیت با تهران

سنگ تمام علی اف برای ضدیت با تهران

در شرایطی که تهران پس از حمله هفتم بهمن ۱۴۰۱ به سفارت جمهوری آذربایجان سعی در افتتاح مجدد این سفارت و عادی‌شدن روابط با باکو دارد، به نظر می‌رسد جمهوری آذربایجان همچنان درصدد سوء‌استفاده از سیاست مماشات ایران است. در جدیدترین مورد از سیاست‌های ضدایرانی علی‌اف، فرهیختگان‌ خبر از تلاش جمهوری آذربایجان برای مصادره املاک دولتی ایران در باکو داد و نوشت‌: «بیش از دو سال پیش، دولت جمهوری آذربایجان اقدامات قابل‌تأملی را علیه ایران آغاز کرده که به‌ دلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شده‌اند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو می‌شوند. ظاهرا باکو به‌منظور مصادره اراضی ایران دادگاه‌هایی نمایشی به بهانه‌های واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادره املاک ایران، آنها را به کمیته دولتی املاک زیر نظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند‌».

اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟

ناظران تحریم‌های سازمان ملل متحد در گزارشی به کمیته شورای امنیت مدعی شدند بقایای موشکی که ۲ ژانویه در شهر خارکیف اوکراین فرود آمد، از یک موشک بالستیک سری Hwasong-۱۱ کره‌شمالی بود.

نصری: اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!

رضا نصری حقوقدان بین الملل با انتشار پیامی در ایکس نوشت: کسانی که ادعا می‌کنند دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیت رسیدگی به جنایات ارتکابی در سرزمین‌های فلسطین توسط اسرائیل را ندارد، با این هدف‌ این ادعا را رواج می‌دهند که متعاقباً تحریم‌ علیه دیوان کیفری بین‌المللی را – به بهانه اینکه از حیطه اختیاراتش خارج شده – توجیه نمایند. اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!

پیوستن دانشگاه سوربن به جنبش ضدصهیونیستی 

دانشجویان دانشگاه سوربن در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت دولت‌های غربی از این رژیم؛ کلاس‌های درس را تعطیل و در محوطه اصلی دانشگاه، چادر برپاکردند که با یورش پلیس ضد شورش تعدادی از آنها بازداشت شدند.

Loading

وزن ایران در فهرست تهدیدات اداره اطلاعات آمریکا

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: در بررسی گزارش اداره اطلاعات امریکا ، ایران همچنان تهدیدی علیه منافع ملی امریکا محسوب مشود: حمایت از نظامیان و گروههای تروریستی ضد امریکایی، حمایت از رژیم اسد ، شورشیان حوثی در یمن و توسعه توانایی های نظامی پیشرفته.

اداره اطلاعات امریکا در اردیبهشت ١٣٩۶ گزارشی از تهدیدات علیه این کشور را منتشر کرد. این گزارش در دو بخش “تهدیدات جهانی” و ” تهدیدات منطقه ای ” تهیه شده که نام ایران در هر دو تقسیم‌بندی به کرات ذکر شده است ( حدود ۵٠ بار در گزارشی ٢٧ صفحه‌ای).  متن حاضر نگاهی به این گزارش از منظر نقش ترسیم شده برای ایران می‌باشد.
الف) ایران در ” تهدیدات جهانی”
در این گزارش ٩ مورد در ذیل عنوان” تهدیدات جهانی” ذکر شده است: تهدیدات سایبری، فناوری های مخل و در حال ظهور، تروریسم،  تسلیحات کشتار جمعی و تکثیر، فضا و ضد فضا، ضد جاسوسی، جرایم سازمان یافته فرا ملی، منابع طبیعی و اقتصادی، امنیت انسانی.
از میان ٩ تهدید  یاد شده  نام ایران در ۴ تهدید زیر آمده است:
١.    تهدیدات سایبری:
بعد از روسیه و چین بعنوان بازیگران تهدید کننده اصلی در فضای سایبری ، ایران بعنوان بازیگری معرفی می شود که هم بصورت مستقیم و هم غیر مستقیم از توانایی های سایبری خود علیه آمریکا استفاده می کند. اخلال در سیستم کنترل  یک سد در آمریکا در ٢٠١٣ و کازینویی در ٢٠١۴ بعنوان اقدامات مستقیم و تحرکات علیه متحدین منطقه ای آمریکا بعنوان اقدامات غیر مستقیم ذکر شده است.
٢.    تروریسم:
در این بخش افراط گرایان سنی بعنوان اصلی ترین تهدید تروریستی معرفی می‌شوند و پس از آن از ایران بعنوان اصلی ترین دولت حامی تروریسم نام برده می شود. بر اساس این گزارش ایران در کنار حزب الله لبنان همچنان تهدیدی علیه منافع امریکا و متحدینش در سراسر جهان خواهد بود.
٣.    تسلیحات کشتار جمعی و تکثیر:
در ذیل این تهدید بخشی مجزا تحت عنوان ” ایران و برجام ” گنجانده شده است. گزارش اذعان می دارد که ایران درصدد حفظ برجام است و آن را وسیله ای برای رفع تحریم ها و در عین حال حفظ بخشی از توانایی‌های هسته ای خود می‌داند. ایران ضمن آنکه انتظار دارد که ١+۵ به تعهدات خود پایبند باشد اما ملاحظات و نگرانی‌های دولت جدید آمریکا در مورد برجام را نیز در نظر دارد.
این گزارش ادعا می‌کند که اجرای برجام زمانی را که ایران نیاز دارد تا مواد سوختی مورد نیاز برای یک بمب هسته ای را تولید کند از چند ماه به حدود یک سال افزایش داده است. این گزارش در عین حال به افزایش شفافیت در برنامه هسته‌ای ایران اشاره می کند که در نتیجه اجرای برجام حاصل شده است.
در این گزارش نیت ایران برای ساخت سلاح هسته ای هنوز محل تردید است. چنین عنوان می شود که پیگیری ایران در اهدافی چون توانایی هسته ای برای اهداف انرژی و تکنولوژیکی و توانایی ساخت موشک با قابلیت حمل سلاح هسته ای بر  میزان پایبندی ایران به برجام تاثیر خواهد گذاشت. این گزارش می افزاید ” ما نمی‌دانیم که آیا ایران در نهایت تصمیم به ساخت سلاح هسته ای خواهد گرفت یا خیر”.
همچنین به ادعای این گزارش چنانچه ایران تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای بگیرد، روش ترجیحی اش برای حمل سلاح هسته‌ای، موشک بالیستیک خواهد بود. بعلاوه نسبت به ساخت موشک‌های بالستیک قاره پیما و پیشرفت ایران در برنامه‌های فضایی اظهار نگرانی شده است.   
۴.    ضد اطلاعات:
روسیه و چین به لحاظ توانایی های اطلاعاتی و نیاتشان همچنان در صدر فهرست تهدیدات ضد جاسوسی علیه آمریکا قرار دارند. ایران به همراه برخی دیگر از کشور ها از جمله بازیگرانی عنوان شده که هم در سطح محلی و هم منطقه ای تهدیدات ضد جاسوسی را متوجه ایالت متحده می سازد.

  ب) ایران در “تهدیدات منطقه ای”
در این قسمت ضمن آنکه مختصرا به نقش و حمایت های ایران در مناقشات عراق، سوریه و یمن اشاره شده ، بخشی مجزا نیز به آنچه تهدید ” ایران”  نامیده شده  اختصاص یافته است.
ایران:
در بررسی گزارش اداره اطلاعات امریکا ، ایران به دلایل زیر همچنان تهدیدی علیه منافع ملی امریکا محسوب مشود:
حمایت از نظامیان و گروههای تروریستی ضد امریکایی، حمایت از رژیم اسد ، شورشیان حوثی در یمن و توسعه توانایی های نظامی پیشرفته.
همچنین ذکر می شود که علی رغم حمایت مشروط آیت الله خامنه ای از برجام ایشان به شدت نسبت به نیات امریکا بی اعتماد است.
در گزارش گفته می شود که رهبران ایران مصمم هستند تا نفوذ امریکا و اسراییل را عقیم گذارند و با آنچه تلاش برای تغذیه افراط گرایی سنی و تروریسم علیه ایران  و جامعه شیعیان  به رهبری عربستان صورت می گیرد مقابله کنند.
در خصوص مسایل منطقه چنین اظهار می شود که ایران در مناقشات عراق، سوریه و یمن غرق شده و این اعتقاد در ایران وجود دارد که برای جلوگیری از سرریزی ناامنی به داخل کشور درگیری در بیرون از مرزها ضروری است. این امر، به نوشته گزارش، منجر به تشدید فرقه گرایی و تنش در منطقه شده است. حمایت ایران از حوثی ها و تهیه انواع تجهیزات نظامی نه تنها به جنگ در یمن دامن می زند بلکه اختلاف ایران- عربستان را بیشتر می کند. این گزارش چنین ارزیابی می کند که «رهبران ایران در صددند تا از ارتباطات خود با بازیگران محلی در عراق ، سوریه و یمن به عنوان اهرمی در جهت استقرار نفوذ بلند مدت در منطقه استفاده کنند. ایران همچنین از روابط خود با مسکو برای گسترش نفوذ و مقابله با امریکا استفاده خواهد کرد.»
در بحث جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران، این گزاش پیش بینی می کند که چشم انداز روشنی برای ایران وجود ندارد. ادعا می شود که دلیل این امر به اقدامات ایران در دستگیری دو ملیتی ها بخصوص ایرانی- آمریکایی و ایرانی ـ انگلیسی ها  بر می گردد که با هدف جلوگیری از نفوذ انجام می شود. طبق این برآورد از آنجا که سپاه پاسداران احتمالا به این تحرکات ادامه خواهد داد، این امر جذب سرمایه گذاری خارجی  در ایران را تضعیف خواهد کرد.
توسعه تسلیحاتی ایران نیز از دیگر موارد نگرانی ذکر شده است. بر این اساس ایران در حال توسعه یک رشته جدید از توانایی های نظامی با هدف رصد کردن و هدف قرار دادن منابع نظامی امریکا و متحدینش در منطقه است. این تجهیزات شامل هواپیماهای بدون سرنشین، موشک های بالستیک، قایق های انفجاری بدون سرنشین، زیر دریایی ها و اژدرهای پیشرفته و موشک های کروز است.
در نهایت تحرکات نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس و تنگه هرمز از دیگر تهدیدات ذکر شده است. بر طبق این گزارش غالب رویارویی های ناوگان سپاه پاسداران با کشتی های امریکایی حرفه ای است و «حدود ١٠٪ از آن غیر ایمن، غیر عادی و غیر حرفه ای است». براساس ارزیابی این گزارش احتمالا این رویارویی ها با هدف قدرت نمایی و محک زدن پاسخ امریکایی ها ادامه خواهد داشت.

منبع: مرکز تحقیقات استراتژیک

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *