جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

تداوم اقدامات سرکوبگرانه اشغالگران در کرانه باختری/ یورش به «قلندیا» در شمال قدس اشغالی

تهران- ایرنا- اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و شمال قدس اشغالی، همچنان ادامه دارد و امروز پنجشنبه نیز شماری دیگر از جوانان فلسطینی به دست اشغالگران بازداشت شدند.

تحرکات ضدایرانی واشنگتن در ریاض

تحرکات ضدایرانی واشنگتن در ریاض

با وجود آنکه تقابل مستقیم ایران و اسرائیل فروکش کرده، اما همچنان در عرصه دیپلماسی جریان‌های ضدایرانی فعالی به دنبال تغییر‌ معادلات در منطقه علیه تهران هستند؛ از تلاش بایدن برای عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو گرفته تا ادعا بر سر ایجاد ائتلاف منطقه‌ای‌ شکل‌گیری سامانه پدافندی مشترک منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران. در بین این هدف‌گذاری‌ها، موضوع مهم‌تر ناظر بر تلاش برای دستیابی آمریکا و عربستان به یک توافق‌نامه امنیتی دوجانبه است؛ توافق‌نامه‌ای که به اعتقاد ناظران، سیبل آن‌ ایران است.

فیلم/ عکس سلفی با تانک آمریکایی در مسکو

مسکو- ایرنا- برپایی نمایشگاهی از تسلیحات و تجهیزات جنگی که در عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین به دست نظامیان روس افتاده است، با استقبال شمار قابل توجهی از شهروندان مسکو در نخستین روز نمایشگاه همراه شد.

Loading

انتشار طرح صلح نمایشی آمریکا برای حمایت از نتانیاهو

شورای راهبردی آنلاین – رصد: علیرغم اینکه اسرائیل در بحبوحه کارزار انتخاباتی دیگری قرار گرفته است، دولت ترامپ بار دیگر به فکر انتشار طرح صلح خاورمیانه خویش است. اگرچه هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است اما در مورد انتشار این طرح در هفته های پیش رو، بحثی جدی در کاخ سفید صورت گرفته است.

رابرت دانین در یادداشتی که اندیشکده بلفر آن را منتشر کرد؛ نوشت: برخی در دولت ترامپ بر این عقیده اند که اکنون آخرین فرصت انتشار این طرح است، اما در مورد واکنش ها به این طرح در طول انتخابات بحث برانگیز (سومین انتخابات اسرائیل در کمتر از یک سال) نگرانی هایی وجود دارد.

دو هفته قبل از انتخابات آوریل 2019، ترامپ نتانیاهو را به کاخ سفید دعوت کرد تا در اعلامیه وی برای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی های جولان شرکت کند. طی این انتخابات، رئیس جمهور آمریکا در موقعیت های متعدد نتانیاهو را آشکارا ستوده و در پوسترهای تبلیغاتی نتانیاهو در رسانه های اجتماعی عکسی با وی به اشتراک گذاشت. همچنین، سه روز قبل از انتخابات سپتامبر، ترامپ و نتانیاهو تلفنی با هم صحبت کرده و در مورد پیمان دفاعی متقابل آمریکا – اسرائیل مذاکره کردند.

البته کاخ سفید همواره تاکید می کرد که ترامپ در سیاست اسرائیل از هیچ موضعی طرفداری نکرده بلکه صرفا به اجرای سیاست هایی پرداخته است که به زعم وی برای آمریکا مناسب است. با این حال، هنگامی که نتانیاهو چند روز قبل از انتخابات سپتامبر اشکار اعلام کرد که وی از «حمایت» ترامپ برخوردار است، هیچ کس در کاخ سفید به خودش زحمت نداد تا افکار عمومی را روشن سازد.

بر اساس این سوابق، برخی اندیشمندان اسرائیلی احتمال می دهند که بحث اخیر در مورد انتشار طرح صلح صرفا تلاش دیگری از طرف ترامپ برای کمک سیاسی به نتانیاهو در انتخاباتی است که قرار است در 2 مارس برگزار شود.

نتانیاهو با سه اتهام فساد، ازجمله رشوه، روبرو است و هر روزی از کارزار انتخاباتی که امور دیپلماتیک و امنیت به جای اتهام فساد وی سر خط روزنامه ها باشد، برای وی روز خوبی خواهد بود. به همین خاطر نتانیاهو اکنون دوست دارد طرح صلح آمریکا منتشر شده و بر گفتمان اسرائیل حاکم شود.

محتوای این طرح هنوز معلوم نیست، اما انتظار می رود که بیش از طرح های صلح قبلی آمریکا به دیدگاه های اسرائیل نزدیک باشد – نتانیاهو هم احتمالا آن را دستاورد شخصی خود قلمداد خواهد کرد. دولت ترامپ اصرار می کند که زمان بندی انتشار این طرح هیچ ربطی به سیاست اسرائیل ندارد و جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد ترامپ (که به همراه دیگران طی سه سال گذشته روی این طرح کار کرده است) این طرح را فدای نتانیاهو نخواهد کرد. کوشنر تلاش می کند تا ارتباط انتشار این طرح با نبرد سیاسی در اسرائیل را کمرنگ نشان دهد، اما وی اقدامات و اظهارات ترامپ را در کنترل خود ندارد.

دولت ترامپ دلیل انتشار این طرح را چنین عنوان می کند که دوره ریاست جمهوری ترامپ رو به پایان است و آمریکا در آستانه ورود به چرخه کامل انتخابات ریاست جمهوری است. بنابراین، اگر ترامپ در دوره بعدی پیروز نشود، این طرح دیگر هرگز منتشر نخواهد شد. همچنین، نگرانی دولت آمریکا این است که بر اساس آخرین نظرسنجی ها احتمال تغییر نتیجه در انتخابات بعدی اسرائیل ناچیز است و انتظار تا پس از انتخابات 2 مارس بیهوده است؛ زیرا بن بست سیاسی احتمالا ادامه خواهد داشت.

برخی در دولت ترامپ معتقدند که حوادث اخیر منطقه خاورمیانه و تشدید تنش ها بین ایران و جهان اسلام سنی، دلیل دیگری برای انتشار این طرح است.

دن شاپیرو، سفیر آمریکا در اسرائیل در دولت اوباما، می گوید: «همه می دانند که این طرح واقعا به پیشبرد صلح کمک نخواهد کرد بلکه احتمالا تلاشی برای کمک به نتانیاهوست. به نظر نمی رسد که منطقه برای طرح صلح آمادگی داشته باشد و جامعه بین المللی برای حمایت از این طرح آماده نیست.

دولت اوباما طرح صلح خاص خود را داشت که عمدتا توسط جان کری، وزیر امور خارجه وقت آمریکا، بر اساس مذاکرات بین اسرائیل و تشکیلات فلسطین در سال 2014 تدوین شده بود. با این حال، کری طرح صلح خود را هرگز منتشر نکرد؛ زیرا دولت وقت آمریکا در بهار 2014 به این نتیجه رسید که چشم اندازی برای توافق صلح وجود ندارد.

شاپیرو همچنین اظهار داشت که طرح صلح تنها هنگامی باید منتشر شود که به احتمال انجام صلح بیفزاید و دلایل سیاسی (چه در آمریکا و چه در اسرائیل) پشت آن نباشد. وی می افزاید «من می دانم که انتشار این طرح چه دستاوردی برای کوشنر خواهد داشت، اما نمی دانم که برای ترامپ چه سودی دارد».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *