جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد

معاون سید حسن نصرالله با تاکید بر توانمندی بالای حزب‌الله برای ضربه زدن به رژیم صهیونیستی و آمادگی برای مقابله با هر جنگی که این رژیم بخواهد تحمیل کند، در عین حال تصریح کرد که اسرائیل توان ورود به چنین جنگی را ندارد.

Loading

پشت پرده اعتراضات شیلی

حقیقت این است که شیلی کشوری نابرابر است؛ حتی با وجودی که از سال 1989 تاکنون نرخ فقر را از 40 درصد به 16 درصد کاهش داده است.

دکتر کریستوفر ساباتینی، متخصص مسائل آمریکای لاتین در اندیشکده چتم هاوس و استاد دانشگاه کلمبیا در گفت‎وگویی که وب‌سایت چتم هاوس آن را منتشر کرد، در خصوص چرایی کشیده شدن مردم به خیابان‎های شیلی صحبت کرد و گفت: دلایل متعددی برای اعتراضات وجود دارد که مهم‌ترین آن افزایش بهای بلیت مترو است اما این امر واقعا نمی‌تواند تنش‎ های مهم در این کشور را توضیح دهد. یکی از تنش ‎ها در شیلی این است که در این کشور با وجود کاهش فقر، هنوز هم تحرک اجتماعی یک مشکل بزرگ محسوب می‌شود و احتمال این‌که یک نفر بتواند از طبقه متوسط به طبقه بالاتر برود پایین است. مسئله دوم نبود تغییر سیاسی است. در چهار دوره اخیر ریاست جمهوری در این کشور دو نفر رئیس‌جمهور بوده ‎اند. رهبری سیاسی تجدید نشده و این امر خود فقدان تحرک اجتماعی را تقویت می‎کند.

مردم شیلی ضرورتاً تغییر الگوی اقتصادی را نمی‎‎خواهند آن‌ها تحرک اجتماعی بیشتر را خواستارند که کاری دشواری است. آن‌ها اصلاحات سیاسی را هم می‎خواهند. پینه ‏را بازنویسی قانون اساسی را پیشنهاد داده که به‌جز برخی تغییرات در خصوص نظام انتخاباتی و کاهش قدرت نظامی بیشتر آن دست نخورده باقی می‎ماند؛ اما آیا تغییر قانون اساسی به خواسته‎ های مردم پاسخ می‏دهد؟ این قانون سندی است که قواعدی را برای تخصیص قدرت و اجرای آن ترسیم می‎کند اما اجتماع شیلی را تغییر چندانی نخواهد داد.

مجموعه اصلاحات اجتماعی که دولت اواخر اکتبر اعلام کرد اصلاحاتی هستند که شاید به برخی مسائل مربوط به ناکافی بودن مستمری بازنشستگی یا فقدان شرایط برابر تحصیلی پاسخ بدهد اما برای این‌که تأثیری ایجاد کنند، به زمان نیاز است. مسئله دیگر این است که اصلاحات اقتصادی به مسائل مربوط به قدرت پاسخ نمی‎دهد.

خشونت پلیس علیه معترضان و کشته شدن مردم هم از بسیاری جهات به‌نوعی الهام‌بخش مردم بوده است و اعتراضات را سرپا نگه‌داشته است.

در دهه‌های 60 و 70 میلادی ساموئل هانتینگتون در نظم سیاسی در اجتماعات در حال تغییر استدلال کرد که نهادهای سیاسی درحالی‌که اقتصادها رشد می‎کنند، اغلب می‌کوشند خواسته ‎ها را محدود و هدایت کنند. فکر می‎کنم در حال حاضر شاهد چنین چیزی هستیم. این تهییج سیاسی بر سر مطالبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، وضعیتی ناشناخته است که من نمی‎دانم به کدام سو خواهد رفت اما فکر می‎کنم شاهد تغییر در قانون اساسی باشیم. ما شاهد جداسازی نظام حزبی هستیم که فکر می‏کنم ادامه خواهد داشت. امیدوارم این به رهبری جدیدی منجر شود که بتواند به تغییر در شیلی کمک کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *