جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

سناتور آمریکایی: تصویب توافق امنیتی میان واشنگتن و ریاض مشروط به سازش با اسرائیل است

تهران- ایرنا- لیندسی گراهام سناتور جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی، گفت: تصویب توافق امنیتی میان واشنگتن و ریاض از سوی سنای آمریکا، مشروط به سازش عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل و عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو است.

بورل: موجودیت اوکراین به ما وابسته است/ می‌توانم با قطع کمک‌ها، ۲ هفته‌ای به جنگ پایان دهم

بورل گفت: موجودیت اوکراین به ما وابسته است. من می‌توانم با قطع کمک‌ها، ۲ هفته‌ای به جنگ پایان دهم. اگر تامین تسلیحات برای اوکراین را قطع کنم، اوکراین نمی‌تواند مقاومت کند، تسلیم خواهد شد و جنگ به پایان می‌رسد.

Loading

رسانه‌های اجتماعی؛ گنج پنهان عملیات اطلاعاتی آمریکا

۱۳۹۶/۰۳/۲۷ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: تحلیل رسانه‌های اجتماعی، نقش مهم و فزاینده‌ای در تحقیقات تبلیغی و دانشگاهی دارد.

ویلیام مارسلینو، مگان اسمیت، کریستوفر پائول، لورن اسکرابالا در پژوهشی که اندیشکده رند منتشر کرد، نوشتند: از سوی دیگر، تحلیل رسانه‌های اجتماعی از ظرفیت قابل‌توجهی برای حمایت از عملیات‌های اطلاعات نظامی برخوردار است و پنجره‌ای برای بررسی افکار، دیدگاه‌ها و ارتباطات طیف وسیعی از مخاطبان ذیربط باز می‌کند.

اگرچه ایجاد تجهیزات لازم برای تحلیل رسانه‌های اجتماعی، از ضروریات امنیت ملی است، اما وزارت دفاع آمریکا باید این اقدام را همگام با پیشبرد قوانین و هنجارهای اجتماعی آمریکا و تحت شرایط بلاتکلیف انجام دهد.

به‌ویژه آنکه چارچوب‌های سیاسی و حقوقی موجود، زمینه‌های برداشتن گام‌های سریع و دسترسی به شبکه‌های جهانی ارتباطات نوین را پیش‌بینی نکرده است؛ همچنان که ابهامات مربوط به هزینه و اجرای آن، مانع توسعه تجهیزات تحلیل رسانه‌های اجتماعی و کاربرد مفید این تحلیل‌ها می‌شود.

در تائید ارزیابی وزارت دفاع آمریکا از مزایا، سازگاری و چالش‌های اجرایی توسعه ظرفیت تحلیل رسانه‌های اجتماعی، گزارش حاضر به بررسی رویکردهای تحلیلی می‌پردازد که برای عملیات‌های اطلاعاتی و همچنین ملاحظات آموزشی، فنّاورانه، سیاسی، قومی و حقوقی بسیار ارزشمند خواهد بود.

علاوه بر این، تحقیق حاضر شامل پیشنهاد‌هایی است که به وزارت دفاع آمریکا در پیشبرد این حوزه و ایجاد تجهیزات مؤثر و دقیق تحلیل رسانه‌های اجتماعی برای پشتیبانی از عملیات‌های فراگیر جهانی کمک می‌کند.

یافته‌های کلیدی

تحلیل رسانه‌های اجتماعی می‌تواند نقش ارزشمندی در عملیات اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا ایفا کند.

تجزیه‌وتحلیل رسانه‌های اجتماعی می‌تواند اطلاعات مهمی در مورد دشمنان، جوامع حامی طرفین درگیر و یا دیگر جمعیت‌های کلیدی در اختیار بگذارد.

همچنین تجزیه‌وتحلیل رسانه‌های اجتماعی می‌تواند در تلاش برای رساندن پیام به مخاطبان خاص و یا نفوذ در افکار عمومی، تصمیم‌گیری و یا رفتارهای یک گروه، مفید باشد.

رسانه‌های اجتماعی به کاربران امکان می‌دهد تا متن، تصاویر و فیلم‌ها را به همان سرعتی که حوادث روی می‌دهند باهم به اشتراک بگذارند. نظارت بر این حجم ترافیک اطلاعات، نیروهای آمریکا را خاطرجمع می‌سازد که از آمادگی لازم برای واکنش به تحولات یا گسترش اطلاعات فریبنده، برخوردار هستند.

استفاده سربازان آمریکا از رسانه‌های اجتماعی می‌تواند امنیت عملیاتی را به خطر بیندازد؛ بنابراین، تجزیه‌وتحلیل‌های رسانه‌های اجتماعی می‌تواند به فعالیت‌های پیشگیرانه وزارت دفاع نیز کمک کند.

کنترل و نظارت بر رسانه‌های اجتماعی از طریق به‌روزرسانی‌های لازم برای واکنش‌های مؤثر و به‌موقع، نقش مهمی در کمک‌های بشردوستانه و دیگر عملیات‌های نظامی – مدنی داشته است.

سیاست‌ها و ساختارهای حقوقی کنونی برای عملیات‌های اطلاعاتی طراحی نشده‌اند.

قوانین و سیاست‌های آمریکا ازیک‌طرف با تحولات در انواع مختلف فعالیت‌هایی که نیروهای آمریکا درگیر آن‌ها هستند و از طرف دیگر با دشمنان متغیر، همگام نیستند. ضمن آنکه عدم شفافیت در مورد نوع فعالیت مجاز منطبق با قانون، مانع ورود فرماندهان به عملیات اطلاعاتی می‌شود.

قوانین مربوط به حفظ حریم خصوصی و محدودیت نظارت داخلی، به ویژگی‌های اصلی رسانه‌های اجتماعی، نظیر امتزاج ارتباطات داخلی و خارجی و خطر جمع‌آوری اطلاعات از مردم آمریکا توسط کشورهای دیگر، نمی‌پردازد.

پیشنهاد‌ها

وزارت دفاع آمریکا باید برای پشتیبانی از عملیات‌های اطلاعاتی به بررسی‌های حقوقی بپردازد و سیاست‌های روشنی در مورداستفاده از تحلیل‌های رسانه‌های اجتماعی وضع کند. همچنین، این وزارتخانه باید دستورالعمل واضحی برای جمع‌آوری، ذخیره و انتشار اطلاعات ارائه کند.

وزارت دفاع آمریکا باید با توجه به تجهیزات موجود درزمینهٔ اطلاعات و تهدیدهای کنونی و نیازهای عملیاتی، برای توسعه تجهیزات تحلیل‌های رسانه‌های اجتماعی تلاش کند.

وزارت دفاع آمریکا باید استفاده از منابع آزاد و فن‌آوری تجاری و آموزش کارکنان نظامی برای تحلیل‌های رسانه‌ای را با وابستگی به پیمانکاران برای اجرای این وظایف، مقایسه کند و به ارزیابی سود و زیان آن بپردازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *