جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) افزایش یافته، برخی از اعضای کنگره آمریکا  این دادگاه را تهدید به اقدام انتقام‌جویانه کردند.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading

چشم انداز روابط تهران- باکو

۱۳۹۵/۱۲/۱۶ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان، واقع بینی و تعامل سازنده را عامل مهمی برای گسترش مناسبات می داند و معتقد است باید پیوستگی ژئوپلتیکی تهران- باکو را به چسبندگی اقتصادی تبدیل کنیم.

افشار سلیمانی روز دوشنبه در گفت و گویی با اشاره به سومین سفر «الهام علی اف» رئیس جمهوری آذربایجان به تهران درباره چشم انداز روابط تهران- باکو اظهار کرد: استراتژی و برنامه های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که از گذشته درخصوص روابط با آذربایجان ترسیم کرده این بوده که پیوستگی ژئوپلتیکی ایران و آذربایجان به چسبندگی اکونومیکی و فرهنگی تبدیل شده و پیوستگی فرهنگی و اقتصادی بین دو کشور ایجاد شود.
وی در مورد توسعه روابط اقتصادی و تجاری تهران – باکو و راه های برطرف کردن موانع احتمالی موجود نیزگفت:هر موردی همچون حمل و نقل که پیوستگی ژئوپلتیک ایران و آذربایجان را به چسبندگی اقتصادی تبدیل کند، حایز اهمیت است.
سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان با بیان این که یک بخش از خطوط مواصلاتی ریلی آستارا- آستارا در ایران تمام و به صورت نمادین هم یک واگن از جمهوری آذربایجان به آستارا در خاک ایران وارد شد، افزود: این خوب است، اما کافی نیست. اصل کار این است که ما خط ریل آستارا- قزوین را تکمیل کنیم.
سلیمانی تسریع در احداث پروژه ریلی آستارا- رشت را مهم دانست و اضافه کرد: راه آهن رشت– قزوین اگر به رشت – آستارا متصل شود و پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب تکمیل شود، پیوندی از اروپا یعنی از طریق روسیه به آستارا و قزوین وصل شده و سپس به شبکه سراسری تا خلیج فارس و از آن طرف تا به بندر بمبئی که ماخذ کریدور شمال- جنوب در اقیانوس هند و کشور هندوستان و شبکه آزاد است، مرتبط می شویم.
وی با اشاره به اهمیت راه اندازی شبکه ریلی شمال- جنوب تحت عنوان «نستراک» گفت: این خط ترانزیت یک مقدار بهتر شده به طوری که از خلیج فارس کامیون ها از طریق زمینی می آیند و کشتی ها می روند، ولی اگر خط ریلی آماده شود، یک ماه در زمان و حدود 30 تا 40 درصد در هزینه، صرفه جویی می شود.

**پیوند حمل و نقل و انرژی منجر به افزایش امنیت و صلح در منطقه می شود
سلیمانی با اشاره به اینکه رونق حمل و نقل منجر به رونق تبادلات تجاری و اقتصادی کشورها می شود، افزود: هر چقدر پیوند ریلی، انرژی و حمل و نقل کشورهای منطقه و همسایگان بیشتر شود، به همان نسبت امنیت و صلح و ثبات در منطقه بیشتر می شود زیرا همه منافعشان درگیر این پیوستگی خواهد بود.
وی با تاکید بر این که ایران باید کریدورهای انرژی خود را با آذربایجان گره بزند، اظهار کرد: ما باید بتوانیم آلترناتیو خطوط انرژی مان را زیاد کنیم و اگرقرار است 200 میلیارد دلار در زمینه نفت و گاز سرمایه گذاری خارجی وارد کشور شود، بتوانیم گازمان را نیز صادر کنیم؛ این هم اقتصادی است و هم امنیت آور.
این کارشناس مسایل منطقه با تاکید بر اینکه راهبرد ما باید علاوه بر توسعه روابط سیاسی مبتنی بر توسعه روابط در فازهای اقتصادی و فرهنگی هم باشد، ادامه داد دو کشور در حوزه های امنیتی- نظامی نیز همکاری خود را افزایش دهند.در زمان دولت اصلاحات ما حتی روابط نظامی با آذربایجان ایجاد کردیم.
سلمیانی با بیان این که روابط دو کشور این پتانسیل را دارد که همکاری های نظامی و امنیتی را تقویت کنند، خاطرنشان کرد: زمانی که من در باکو سفیر بودم (در دوره دولت اصلاحات) برای نخستین بار وزاری حوزه دفاعی و نظامی دو کشور رفت و آمدهای متقابل را آغاز کردند و اولین سند بین وزرای دو کشور امضا شد.
وی ایران و آذربایجان را دو کشوری توصیف کرد که در یک حوزه تمدنی قرار دارند و دارای اشتراکات دینی، تاریخی، فرهنگی هستند و افزود: تاکتیک هایی که در سال های اخیر طراحی شده در مسیر دستیابی به این استراتژی بوده ولی در عین حال افت و خیزهایی در روابط دو کشور از زمان استقلال این کشور نیز وجود داشته است.
این دیپلمات سابق ادامه داد: در دولت مرحوم آیت الله هاشمی و دولت آقای خاتمی،ارتباطات بسیار خوبی بین دو کشور وجود داشت ولی در دولت آقای احمدی نژاد این روابط آسیب دید، به سطح پایین تری تنزل یافت و چالش هایی در حوزه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روابط ایجاد شد.
سفیر پیشین ایران در باکو با اشاره به برنامه و اولویت دولت یازدهم برای توسعه مناسبات به ویژه با کشورهای همسایه و مسلمان گفت: دو کشور در مسیر اعتماد متقابل گام برمی دارند اما چندین عنصر و عامل مخل در روابط دو کشور وجود دارد که در صورت اجتناب و دوری دولت ها از آن ها، روابط روند رو به رشدی پیدا می کند و درصورتی که در دام این مسائل بیفتند، روابط شکننده می شود.
به گفته این کارشناس مسائل بین المللی، ممکن است مسائلی در برخی محافل دو کشور وجود داشته باشد که بخشی از آن درست و بخشی از آن احساسی است، به هر حال این مسائل به روابط دو کشور آسیب می زند.
سلیمانی ادامه داد: آن هایی که این مسایل را مطرح می کنند، هیچ خدمتی به روابط و دو ملت نمی کنند.ایران و آذربایجان دو کشور مستقل هستند و با توجه به اشتراکات و دیرینه فرهنگی و تاریخی و برای صلح و ثبات و توسعه روابط دو جانبه تعامل سازنده دارند.

**برخی کشورهای خارجی نمی خواهند روابط تهران- باکو تقویت شود
سلیمانی یادآور شد: برخی عوامل و کشورهای بیرونی هم هستند که نمی خواهند روابط تهران- باکو برقرار و تقویت شود و ممکن است با حمایت های مالی و یا خط دهی، محافل داخلی را تحریک کنند و به نوعی موی دماغ توسعه روابط ایران و جمهوری آذربایجان شوند.
وی با بیان اینکه هرچه دولت ها هوشمندانه عمل کنند اینها نمی توانند کاری بکنند، گفت: فرهنگ غنی مردم و پتانسیل دو کشور به لحاظ تاریخی آنقدر زیاد است که مردم می توانند با یکدیگر دوست باشند به ویژه که ارتباطات فامیلی هم در دو سوی مرز وجود دارد.

**ایران و آذربایجان؛ تئوری «یک ملت و دو دولت»
سفیر پیشین ایران در آذربایجان افزود: ما همواره در این دیدارها و رفت و آمدها باید تاکید کنیم که خواستار توسعه و گسترش روابط دوستانه و خوب آذربایجان با همه کشورهای منطقه و همسایه هستیم و خودمان نیز به عنوان یک کشوری که بیشترین نزدیکی و اشتراکات را با آذربایجان دارد، می خواهیم روابط سیاسی و اقتصادی مان را با این کشور توسعه دهیم.
سلیمانی با اشاره به این که ترکیه و جمهوری آذربایجان در تبیین مناسبات دوجانبه خود از تئوری «یک ملت – دو دولت» استفاده می کنند، تصریح کرد: این تئوری و تعبیر را ما باید با آذربایجان به کار ببریم چون ما نزدیکتر هستیم و بایداز اشتراکات و پتانسیل های بالقوه دو کشور در جهت تعمیق، تحکیم و توسعه مناسبات تهران- باکو استفاده و از عوامل افتراق دوری کنیم.
وی
روابط ایران و ارمنستان و روابط آذربایجان و رژیم صهیونیستی را دیگر عوامل دخیل در مناسبات ایران و آذربایجان دانست و افزود: اعتماد متقابل بین دو کشور به خاطر یک سری از همین مسائل تحت الشعاع قرار می گیرد.
دیپلمات سابق ایران با بیان اینکه چهار عنصر «بحث های ملی، مسائل دینی و مذهبی ،روابط ایران و ارمنستان و روابط رژیم صهیونیستی و آذربایجان» چه بخواهیم و چه نخواهیم همواره بر روابط ایران و آذربایجان سایه افکنده اند، گفت: در دولت هایی که واقع بینانه و براساس تعامل رفتار کرده و سعی کرده اند از طریق مذاکرات متقابل به جایی برسند، روابط و مناسبات سیاسی و اقتصادی دوجانبه گسترش یافته است.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *