جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

آنی بدلیان، سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان، بعدازظهر شنبه در شبکه اجتماعی ایکس خبر از مقدمات برای تأسیس سرکنسولگری ارمنستان در تبریز داد و نوشت که «در پی گفت‌وگو با طرف ایرانی، امروز دولت ارمنستان به طور رسمی تصمیم به افتتاح کنسولگری در تبریز را تأیید کرد. اقدامات مقدماتی در حال انجام است». براساس این گزارش، از اکتبر ۲۰۲۲، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «قاپان» آغاز به کار کرده است و با افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز، عمل متقابل از سوی دولت ارمنستان انجام خواهد شد

ببینید | توافق مهم ایران و افغانستان بر سر آب از زبان سخنگوی وزارت خارجه

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: از ابتدای سال جاری هم بحث رهاسازی آب از سد کمال خان شروع شد. در چارچوب گفتگوهای صورت گرفته و اعلام طرف افغانستانی بر تعهد و پایبندی به معاهده و تامین حقابه ایران، در حال حاضر شاهد جریان آب به سمت مرزهای ایران هستیم. بر اساس اطلاعاتی که دریافت کردم از زمان رهاسازی این آب تا روزهای اخیر، حدود ۱۱۲ میلیون متر مکعب آب وارد مرزها و خاک ایران شده است و جریان آب همچنان ادامه دارد. رهاسازی آب از سد کجکی هم شروع شده است. حجم این آب هم امیدواریم به آب سد کمال خان هم اضافه شود و حجم آب ورودی به ایران افزایش یابد./همشهری آنلاین

اسرائیل در قبال حماس کوتاه آمد؟

رسانه آمریکایی روز دوشنبه در گزارشی به نقل از مقامات مطلع نوشت تل‌آویو به کاهش تعداد اسرای صهیونیست که در مرحله اول توافق آتش‌بس با حماس آزاد می‌شوند، رضایت داده است.

کناره گیری وزیر اول مسلمان اسکاتلند

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند چند روز پس از پایان دادن به ائتلاف حاکم که از حزب ملی اسکاتلند و حزب سبزها تشکیل شده بود، از مقامش استعفا کرد.

Loading

چشم انداز بازدارندگی اتمی پس از معاهده منع سلاح هسته‌ای

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: کشورهای دارای تسلیحات هسته‌ای می‌گویند که این سلاح در حقیقت جزو توان بازدارندگی آنها در معماری امنیت بین‌الملل کنونی است. از این رو بعید است تسلیحات هسته‌ای جهان به این زودی نابود شوند.

به گزارش پایگاه خبری آمریکایی نشنال اینترست، کنفرانسی در سازمان ملل روز جمعه معاهده‌ای جدی را به تصویب رساند که تسلیحات هسته‌ای را ممنوع می‌کند اما هیچ یک از 9 کشور دارای تسلیحات هسته‌ای در جهان عضو این سند نیستند.

122 کشور از میان 124 شرکت‌کننده در این کنفرانس که به تصویب معاهده رأی مثبت دادند،‌ تنها هلند با آن مخالفت کرد و سنگاپور نیز رأی ممتنع داد. هیچ یک از 9 قدرت هسته‌ای جهان حضور نداشتند. اکنون این معاهده از 22 سپتامبر 2017 برای امضا باز خواهد بود و 90 روز پس از آنکه 50 کشور به آن بپیوندند به اجرا در خواهد آمد. اما انتظار نداشته باشید زمانی که این معاهده به احتمال زیاد اجرایی می‌شود، تسلیحات هسته‌ای به این زودی از بین بروند. هیچ یک از این 9 کشور در کنفرانس حاضر نبودند و در حقیقت از میان 192 عضو سازمان ملل تنها 124 کشور حضور داشتند. اگر چه این معاهده جدید به طور قانونی سعی دارد تسلیحات هسته‌ای را ممنوع کند اما تا حد زیادی نمادین است. قدرت‌های بزرگ شامل ‌آمریکا، انگلیس و فرانسه این معاهده را رد کرده‌اند. در این میان، روسیه و چین نیز حتی درباره معاهده اظهارنظر نکرده‌اند.

در حقیقت واشنگتن، لندن و پاریس نه تنها گفته‌اند که معاهده را امضا نمی‌کنند بلکه آن را به عنوان قوانین بین‌المللی عرفی هم به رسمیت نخواهند شناخت. این کشورها در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند:‌ آمریکا، فرانسه و انگلیس در مذاکرات مربوط به معاهده منع تسلیحات هسته‌ای شرکت نکردند. ما قصد نداریم آن را امضا یا تصویب کنیم و حتی به عضویت آن در آییم.

در ادامه این بیانیه آمده است: بنا بر این هیچ تغییری در الزامات قانونی کشورهای ما در خصوص تسلیحات هسته‌ای ایجاد نخواهد شد. به عنوان مثال، ما هرگونه ادعا مبنی بر این‌که این معاهده بازتاب دهنده قوانین بین‌المللی عرفی است یا به توسعه آن کمک می‌کند را نخواهیم پذیرفت.

این سه کشور تأکید کردند که معاهده جدید واقعیت را نادیده گرفته و بازدارندگی را در نظر نگرفته است،‌ در حالی که هیچ معاهده‌ای کره شمالی را مجبور به توقف برنامه تسلیحات هسته‌ای نمی‌کند. آنها مدعی‌اند این معاهده فسخ‌کننده معماری امنیت بین‌الملل کنونی را که به حفظ امنیت و صلح بین‌المللی کمک می‌کند، تضعیف خواهد کرد.

نشنال اینترست در ادامه گزارش خود با اشاره به عدم واکنش روسیه به معاهده منع تسلیحات هسته‌ای نوشت: اگر چه روسیه تاکنون اظهار نظری نکرده است،‌کرملین یک زرادخانه هسته‌ای توانمند برای محافظت از روسیه دارد و کاملاً بعید است که بخواهد حتی توقف زرادخانه‌اش را مورد بررسی قرار دهد. کرملین در واقع برای جبران ضعف تسلیحات غیرهسته‌ای‌اش در سال 1993 سیاست اتحاد شوروی مبنی بر عدم استفاده پیش‌دستانه از تسلیحات هسته‌ای را لغو کرد. سیاست امنیتی مسکو اجازه استفاده از تسلیحات هسته‌ای در پاسخ به تسلیحات هسته‌ای و دیگر انواع سلاح‌های کشتار جمعی علیه خود و متحدانش را می‌دهد.

در نقطه دیگری از دنیا، جمهوری خلق چین در میان کشورهایی قرار دارد که از بازدارندگی هسته‌ای برخوردارند و اکنون در حال کار روی توسعه و به‌روزرسانی نیروهای راهبردی‌اش است.

اندیشکده رند در گزارشی جدید آورده است: به نظر می‌آید چین در حال دور شدن از رویکرد بازدارندگی است، رویکردی که تنها توانایی ایجاد خطر حمله متقابل موثر را القاء می‌کند. این کشور در ازاء، در حال حرکت به سمت یک استراتژی حساب شده‌تر برای اقدام متقابل تعیین شده است.

پکن هم‌چون مسکو به تسلیحات هسته‌ای به عنوان ضامن قطعی امنیت و تمامیت ارضی‌اش می‌نگرد. این موضوع درباره دهلی، اسلام‌آباد و تل‌آویو نیز صدق می‌کند که تسلیحات هسته‌ای برایشان آخرین ابزار برای حفظ بقاء کشور است. همچنین در شرایطی که کره شمالی کابوس یک کشور تمامیت‌خواه است،‌ تسلیحات هسته‌ای برگ برنده پیونگ یانگ برای تضمین بقاء رژیم به شمار می‌آیند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *