جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

علی‌اف: روند علامت‌گذاری مرزها بین ارمنستان و آذربایجان آغاز شده است

رئیس جمهور آذربایجان در گفت‌وگویی با وزیر امور خارجه آمریکا از پیشرفت در روند تعیین حدود مرزهای این کشور با ارمنستان خبر داده و گفت که دولتش از تلاش برای مذاکرات در راستای یک معاهده صلح با این کشور همسایه خود فروگذار نخواهد کرد.

علی‌اکبر صالحی: هاروارد و استنفورد هم با وقف اداره می‌شوند

تهران- ایرنا- عضو شورای عالی علمی مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی با بیان اینکه «وقف» در همه جای دنیا حتی در کشورهای پیشرفته امری پسندیده است، گفت: دانشگاه هاروارد یا استنفورد در آمریکا با چند ۱۰میلیارد دلار موقوفات اداره می‌شود، اتفاقا با همین هزینه دانشگاه‌های معتبر و معروفی شدند.

Loading

راهبرد فرانسه در حوزه اقیانوس‌های هند و آرام + ترجمه متن سند

۱۳۹۹/۱۰/۲۶ | اسناد, خبر تاپ

شورای راهبردی آنلاین – اسناد: حوزه اقیانوس‌های هند و آرام بیش از نیمی از جمعیت و سهم رو به رشدی از تجارت و سرمایه‌گذاری جهانی را به خود اختصاص داده و همین امر به یک تأثیر فزاینده‌ پایدار در صحنه بین‌المللی منجر شده است.

این فضای وسیع حول محور آسیا و اقیانوسیه و دو اقیانوس بزرگ آن (اقیانوس آرام و هند) است که گستره آن از سواحل شرق آفریقا تا سواحل آمریکایی اقیانوس آرام شرقی امتداد دارد. این امر منطقه را به یک اولویت سیاست خارجی و راهبرد قدرت نرم فرانسه تبدیل کرده است.

موازنه منطقه از چند جنبه مستقیم و محسوس برای فرانسه اهمیت دارد. در حالی که حوزه اقیانوس‌های هند و آرام از نظر اقتصادی بسیار متنوع است، این منطقه شش عضو «گروه جی 20» در آسیا و اقیانوسیه (استرالیا، چین، هند، اندونزی، ژاپن و کره‌جنوبی) را شامل می‌شود. همچنین وجود کشورهای مهم اقیانوس آرام و اقیانوس هند از کانادا، مکزیک و آفریقای جنوبی تا ایالات متحده، نشان‌دهنده اهمیت روزافزون آن در حکمرانی جهانی است.

حوزه اقیانوس‌های هند و آرام در حال حاضر به‌دلیل مجموع ارزش‌های بین‌المللی و جریان تجارت جهانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به همین ترتیب در جهانی‌شدن نقش اساسی دارد. اهمیت روزافزون حوزه اقیانوس‌های هند و آرام در تجارت و سرمایه‌گذاری جهانی، منطقه را به یک بازیگر کلیدی تبدیل کرده که بر روند تعیین استانداردها تاثیرگذار است.

با توجه به موقعیت جمعیتی و اقتصادی منطقه و ظرفیت منابع انرژی، این منطقه از نظر تنوع زیستی و تغییرات آب و هوایی از اهمیت اساسی و جهانی برخوردار است. این امر به‌ علت مسیر اقتصادهای بزرگ نوظهور آسیا و نقش دولت‌های جزیر‌ه‌ای کوچک اقیانوس آرام است که به‌صورت ویژه در زمینه ایجاد حرکت و تقویت بسیج منابع در معرض تهدید هستند.

در چارچوب این فضای وسیع، اگرچه منطقه آسیا و اقیانوسیه از سیاست‌های همکاری و حمایت‌ از توسعه بین‌المللی سود برده، اما همچنین به‌طور فزاینده‌ای یک بازیگر مهم و اساسی است که فرانسه باید از طریق سرزمین‌های ماورای خود با آن همکاری کند. اهمیت و تأثیر جمعیتی منطقه در صحنه بین‌المللی، آن را به کانونی برای بهبود حقوق بشر و حاکمیت قانون در سراسر جهان تبدیل کرده است.

گزارش حاضر، خلاصه‌ای از ترجمه متن کامل سند «راهبرد فرانسه در حوزه اقیانوس‌های هند و آرام» است که وزارت خارجه فرانسه منتشر کرده و دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی جهت استفاده پژوهشگران، متن آن را ترجمه نموده است. بی‌شک ادعاها و موارد مطرح شده در این گزارش الزاما مورد تایید دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه در مقدمه این سند آورده است:

(فرانسه به عنوان بخشی از مجموعه حوزه اقیانوس‌های هند و آرام[1]، قلمرو بزرگی در منطقه دارد که شامل 93 درصد از منطقه اقتصادی- انحصاری آن با 1.5 میلیون شهروند فرانسوی است. فرانسه ضمن حفظ حضور نظامی قدرتمند با حدود 8000 نیرو، به لحاظ تجاری به شدت به 7000 شرکت تابع و 150،000 مهاجر فرانسوی ساکن در این مناطق متکی است. به همین ترتیب، فرانسه نقش رو به رشدی در این منطقه گسترده ایفا می‌کند که ثبات آن برای صلح و امنیت، چند جانبه‌گرایی، حفظ مصالح عمومی، تجارت و توسعه اقتصادی جهانی ضروری است و همه این موارد به صورت مستقیم، تاثیر محسوسی بر منافع این کشور دارند. همان‌طور که رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی خود در گاردن آیلند[2] سیدنی، در تاریخ 2 می‌2018 اظهار داشت، راهبرد حوزه اقیانوس‌های هند و آرام این کشور یک پاسخ جامع نسبت به چالش‌های منطقه‌ای است، چرا که فرانسه به عنوان یک قدرت میانجی، جهانی و ثبات‌ساز عمل می‌کند. راهبرد حوزه اقیانوس‌های هند و آرام فرانسه مبتنی بر چهار ستون اصلی است:

  • تقویت مشارکت این کشور در حل‌وفصل بحران‌های منطقه‌ای، حفاظت از مسیرهای کشتیرانی (حمل و نقل) و مبارزه با تروریسم، افراط‌گرایی و جرائم سازمان یافته؛
  • تقویت مشارکت‌های خود با بازیگران اصلی منطقه که با آن‌ها دارای ارزش‌ها و علایق مشابه است، مانند استرالیا، هند، اندونزی، ژاپن، نیوزلند، سنگاپور و کره‌جنوبی و همچنین تعمیق روابط‌ با چین، از جمله در چارچوب اتحادیه اروپا به عنوان یک شریک مهم که نیازمند همکاری با آن است، به خصوص توسعه همکاری‌هایی که به تعامل متقابل احتیاج دارد؛
  • افزایش تعامل با سازمان‌های منطقه‌‌ای، به ویژه «آسه‌آن» که به احتمال زیاد نقش محوری در معماری آسیای چند قطبی و ایجاد فضای کلان حوزه اقیانوس‌های هند و آرام دارد، از این رو، هیچ کشوری نباید از آن حذف و هژمونی آن نباید به هیچ کشوری تحمیل شود؛

• تعهد قاطع به ارتقای مصالح عمومی جهانی مانند آب و هوا، محیط زیست و تنوع زیستی، بهداشت و سلامت، آموزش، فناوری دیجیتال و زیرساخت‌های با کیفیت، ضمن حمایت از مشارکت بیشتر در اتحادیه اروپا به عنوان یک بازیگر حامی توسعه و ثبات پایدار، به ویژه در چارچوب اتصال این اتحادیه به راهبرد اروپا و آسیا.


[1]. هند-آرام (Indo-Pacific) یا گاهی با نام هند-آرام غربی (Indo-West Pacific) یک منطقه در جغرافیای زیستی دریاهای کره زمین است که آب‌های اقیانوس هند، غرب و مرکز اقیانوس آرام، دریاهای مرتبط میان این دو اقیانوس و در مجموع ناحیه اندونزی را پوشش می دهد.

[2] Garden Island

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *