جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

تدوام پیامدهای روانی طوفان الاقصی/ خودکشی یک صهیونیست دیگر

تهران- ایرنا- بیش از شش ماه پس از آغاز عملیات«طوفان الاقصی» توسط گروه های مقاومت فلسطین، پیامدهای روحی و روانی آن برای صهیونیست ها همچنان ادامه دارد و رسانه های رژیم صهیونیستی فاش کردند که یک صهیونیست دیگر خودکشی کرده است.

نتانیاهو شدیدا نگران صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری است

رسانه‌های صهیونیستی نوشتند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از احتمال صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه به شدت نگران است.

روزنامه معاریو: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو توسط دادگاه لاهه وجود دارد / نتانیاهو برای جلوگیری از این اتفاق، مکالمات تلفنی متعددی انجام داده

رسانه‌های اسرائیلی نوشتند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از احتمال صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه به شدت نگران است.

Loading
خرازی در کنفرانس امنیتی تهران:

بی نظمی‌های موجود باعث ایجاد رقابت و جنگ در منطقه شده است

۱۳۹۵/۰۹/۲۱ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: با وجود بی‌نظمی‌ها و نبود همکاری در بین کشورهای غرب آسیا نمی‌توان انتظار برقراری نظم و امنیت و دستیابی به توسعه و پیشرفت در منطقه را داشت.

کمال خرازی صبح امروز در کنفرانس امنیتی تهران (همایش بین‌المللی نظم امنیتی منطقه‌ای در غرب آسیا) حضور داشت در پنلی با عنوان قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و نظم امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا به بررسی دلائل ناامنی در این منطقه پرداخت.

خرازی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در 8 سال دفاع مقدس موفق عمل کرد گفت: امروز روسیه و ایران برای دفاع از خاک خود از سوریه حمایت می‌کنند و این امر نشان می‌دهد که نیروهای فرامنطقه‌ای می‌توانند در امنیت منطقه نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: تجربیات ما در دفاع مقدس نشان می‌دهد زمینه‌هایی در دفاع مقدس وجود دارد که می‌تواند مبنای جدیدی در دفاع و کسب پیروزی‌ها همچنین افزایش امنیت داشته باشد که مهمترین عامل آن ایمان و شهادت‌طلبی در دفاع مقدس است.

وی ادامه داد: امروز در سوریه و یا در جنگ لبنان علیه اسرائیل دیده‌ایم که تنها نیروی شهادت‌طلبی است که توانسته در مقابل تهاجم‌ها ایستادگی کنند.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه نظریه پردازان ما باید بررسی و تحقیق کنند که چگونه شهادت‌طلبی باعث حفظ امنیت و ارتقای یک کشور و پیروزی آنها می‌شود خاطرنشان کرد: طبیعتا اگر حکومت‌های یک منطقه از نظر سیستم حکومتی تشابهی نداشته باشند نظمی شکل نمی‌گیرد و به همین دلیل اصولا نظم امنیتی در منطقه غرب آسیا و در بین سازمان‌ها و نهادهای آن وجود ندارد.

خرازی عواملی مانند تنوع قومیتی، تنوع مذهبی و نوع حکومت داری همچنین اختلافات تاریخی و دخالت‌های بیگانگان را از جمله عواملی دانست که مانع از ایجاد نظم و همکاری در اتحادیه‌های منطقه ای غرب آسیا شده‌اند.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی انجام شد که در غرب آسیا سازمان‌های منسجمی ایجاد شود ولی تا امروز تجربه ایجاد نظم قوی و جدیدی در منطقه نداشتیم مثلا اکو یک سازمان همکاری اقتصادی است ولی نتوانسته جایگاه خود در منطقه را تثبیت و باعث توسعه اقتصادی کشورهای غرب آسیا شود.

وی ادامه داد: سازمان دی 8 که به وسیله کشورهای اسلامی ایجاد شد هم مجموعه ای علمی است که نتوانست باعث ارتقای علمی کشورهای عضو شود. حتی جنبش غیرمتعهدها هم که در اوایل عملکرد خوبی داشت هم اکنون دستاورد مثبتی نداشته و مشکلات اعضا را حل نکرده است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه صحبت‌هایی برای همکاری ایران، سوریه، ترکیه و عراق برای رفع مسائل منطقه ای انجام شد که نتیجه‌ای به دنبال نداشت گفت: نمی‌شود به سادگی انتظار داشت یک نظم متوازن که مشارکت همه را به دنبال داشته باشد ایجاد شود. بی نظمی‌های موجود باعث ایجاد رقابت در منطقه و مسائلی مانند جنگ سوریه عراق و یمن است. نمی توان انتظار ایجاد مجموعه همکاری‌های منسجم در غرب آسیا را داشت چراکه امروزه فضای عدم همکاری و توسعه تروریسم و تجاوزگری در منطقه دیده می شود.

خرازی با اشاره به افزایش گروه‌های تروریستی در منطقه افزود: روزگاری تروریسم و گروه های تروریستی کوچک بودند اما امروز با لشکرهای تروریستی روبرو هستیم. امروز داعش به عنوان نیروی تروریستی قابل توجهی از سوی کشورهای مرتجع منطقه و قدرت‌های فرامنطقه‌ای حمایت شده و منابع مالی آن تامین می شود و همین حمایت‌ها باعث شده است که بخش‌های زیادی را در سوریه و عراق تسخیر کنند.

وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم سرانجام عراق و سوریه بتوانند در مقابل این گروه‌های تروریستی پیروز شوند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *