جدیدترین مطالب
عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه میکند، بهطوریکه در ماههای اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنشها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را بهشدت نگران کرده است.
افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفههای اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاریهای جهانی در زمینه تغییرات اقلیمی را به چالش میکشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاریهای اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.
تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟
شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظیهای ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدلتر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ میتواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.
دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تلآویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.
أحدث المقالات
دکتر شهروز شریعتی در سمینار هویت های نوظهور و امنیت منطقه ای در غرب آسیا بررسی کرد
تروریسم و زنانه شدن هویت در خاورمیانه
آنچه در پی می آید، چکیده مقاله دکتر شهروز شریغتی، استادیارگروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس است که در کارگروه دوم سمینار هویت های نوظهور و امنیت منطقه ای در غرب آسیا ارائه شد:
تهدید حاصل از رشد و گسترش روزافزون تروریسم را میتوان یکی از مهمترین معضلات و تهدیدهای امنیتی قرن 21 برای دولتهای خاورمیانه دانست. این تهدید که تا کنون بخشهای مهمی از خاورمیانه را به خود مشغول ساخته است در کنار پیامدهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی در عین حال پیامدهایی فرهنگی و اجتماعی و جامعهشناختی نیز دارد که از آن جمله میتوان به شمار بالای تلفات مردان اشاره کرد. به بیان بهتر خشونتهای ناشی از تروریسم که از آغاز قرن جاری تا کنون منجر به از دست رفتن جان نزدیک به 5/2 میلیون نفر در خاورمیانه شده در شرایطی که بیش از هشتاد درصد از این تلفات جنسیت مرد داشتهاند موید این نکته است که هویت در خاورمیانه و به ویژه کشورهای عراق و سوریه به تدریج دستخوش تغییراتی خواهد شد. افزون بر این افزایش تعداد و نقش جدید زنان در نتیجه پیامدهای تروریسم و جنگ با تروریسم خود واجد بحرانهایی نوظهور هویتی در منطقه خاورمیانه و به ویژه عراق و سوریه است. این در حالی است که تا کنون مطالعات مفهومی و منسجم چندبعدی بهویژه در دستگاههای امنیتی برای فهم دقیق پیامدهای هویتی تغییر نسبت جمعیتی حاصل از تروریسم صورت نگرفته است. این نوشتار میکوشد تا با بررسی برخی از مهمترین گزارشها و مطالعات معتبر دانشگاهی در حوزه جمعیتشناسی، پدیده تروریسم خاورمیانه را از منظر زنانه شدن هویت و نسبت جمعیت ارزیابی کند و به این پرسش پاسخ دهد که تروریسم در خاورمیانه چه تاثیری بر هویت جنسی منطقه بر جای خواهد گذاشت؟ مقاله همچنین میکوشد ضمن استفاده از دادههای مستند جمعیتی، پیامدهای زنانه شدن تدریجی هویت را در محیط خاورمیانه بررسی کند.
0 Comments