جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نقاب از چهره دمکراسی آمریکایی‌ها افتاد

نقاب از چهره دمکراسی آمریکایی‌ها افتاد

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: اتفاقات اخیر آمریکا در برخورد‌های خشن با دانشجویان و اساتید و نقض حق تجمع، حق آزادی بیان، حق اعتراض، حق امنیت در محافل آکادمیک و دانشگاهی نقاب از چهره دمکراسی آمریکایی برداشت. باید در انتظار نشست و دید عملیات ۷اکتبر و در پی آن جنگ اسرائیل علیه غزه چه دستاورد‌های دیگری در آینده با خود به ارمغان می‌آورد!

درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو

دونالد ترامپ در گفتگو گو با مجله تایم با انتقاد از سیاست‌های بنیامین نتانیاهو، گفت: افراد بسیار خوبی هستند که می‌توانند جای نتانیاهو را بگیرند.

Loading
دکتر ستاری در نشست کاربرد هوش مصنوعی در روابط خارجی تشریح کرد

الزام تکیه بر توان داخلی در کاربردهای حساس هوش مصنوعی

شورای راهبردی آنلاین – نشست: رئیس کمیسیون علمی – فناوری شورای راهبردی روابط خارجی با تاکید بر الزام تکیه بر توان داخلی در کاربردهای حساس هوش مصنوعی از جمله استفاده از این فناوری در وزارت امور خارجه گفت: این مساله جزء موضوعاتی است که نمی توان آن را به شرکت‌های خارجی واگذار کرد، چراکه به هر حال باید از طریق این داده ها، تصمیم سازی صورت گیرد. اکنون شرکت‌های خصوصی داخلی از هوش مصنوعی استفاده‌های جدی دارند.

به گزارش سایت شورای راهبردی روابط خارجی، دکتر سورنا ستاری که در دومین نشست تخصصی «روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی» به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی و با موضوع «کاربرد هوش مصنوعی در روابط خارجی» سخن می گفت، هدف از این نشست را پاسخ گویی به 10سوالی دانست که مورد توجه است.

وی در تشریح این سوالات گفت: تجربه جهانی در به کارگیری هوش مصنوعی در روابط خارجی در چه سطحی تحقق یافته و چه نتایجی داشته است؟ آیا هوش مصنوعی در تصمیم گیری‌ها با رویکرد تجویزی به کارگیری شده است یا تجربه جهانی محدود به حوزه تشخیصی و پیش بینی بوده است؟

وی ادامه داد: در کدام حوزه ها و چه سطوحی از تصمیم ،راهبردی یا عملیاتی، به کارگیری هوش مصنوعی اثربخش تر عمل کرده است؟ استفاده از هوش مصنوعی در روابط خارجی، تا چه میزان توانسته موازنه قدرت در چانه زنی را تغییر دهد؟ به کارگیری هوش مصنوعی در روابط خارجی تا چه میزان ضرورت دارد و عدم به کارگیری آن چه مخاطراتی خواهد داشت؟

رئیس کمیسیون علمی – فناوری شورای راهبردی روابط خارجی افزود: به کارگیری هوش مصنوعی در روابط خارجی، چه مخاطراتی خواهد داشت؟ به کارگیری هوش مصنوعی، به طور اثربخش، نیازمند چه زیرساخت‌های فنی و چه داده هایی است؟ آیا امکان راه‌اندازی کاربردهای محدود در موارد خاص وجود دارد؟ چه مواردی در اولویت هستند؟ به کارگیری هوش مصنوعی، به چه سطح از آمادگی ساختاری و فرهنگی نیاز دارد؟ سیاست کشور در مواجهه با کاربرد هوش مصنوعی در روابط خارجی و نقشه راه، چگونه باید باشد؟

در ادامه، دکتر ستاری، در بخش دیگری از این نشست، با بیان اینکه سامانه‌های بهره‌مند از هوش مصنوعی احساس را کاملا منتقل می کنند، گفت: یکی از شرکت‌های داخلی که استفاده بسیار ساده‌ای از هوش مصنوعی در مرکز مکالمه خود دارد، با استفاده از این فناوری، احساس افرادی را که تماس می گیرند، تشخیص می دهد. این سیستم حتی لهجه های مختلف را تشخیص می‌دهد و می تواند حالت فرد را به مدیر بالایی گزارش دهد.

وی به بازدیدی که چهارسال پیش از یک پروژه خارجی در یک دانشگاه در ونیز داشته است، اشاره و اضافه کرد: بسیار جالب بود که کتاب‌هایی که آب خورده بودند و صفحات کاملا سالمی نداشتند، توسط هوش مصنوعی به راحتی خوانده می شدند. بدون اینکه کتاب باز شود، اسکن می شد و با هر ویرایش و قلمی آن را می خواند.

دکتر ستاری به اهمیت حجم داده‌ها برای تصمیم گیری و نحوه استفاده از آن برای هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: چهار سال پیش در بازدیدی از چین در دفتر آی فلای تک، شاهد بودم که این کشور چه حجم عظیمی از داده ها را جمع آوری کرده است. کنکور چین را به دستگاه می دادند و بلافاصله دستگاه همه سوالات را با  98 درصد دقت پاسخ می داد.

رئیس کمیسیون علمی – فناوری شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه هوش مصنوعی، در آینده از حالت دستیار خارج خواهد شد و متوجه احساسات افراد می شود و براساس آن پاسخ می دهد، ادامه داد: هوش مصنوعی نیازمندی هایی را که انسان دارد، تشخیص می دهد و از اینجا ممکن است انحراف آغاز می شود. می تواند کم کم نظر شما را عوض کند و رفته رفته مالک فرد شود. در علوم شناختی، این شرایط خطرناک می شود. با توجه به ارتباطی که میان مغز و ماشین شکل می گیرد، این امکان وجود دارد که فرد صرفا با فکر و بدون حضور فیزیکی، اقدامی را انجام دهد. این به واسطه ارتباط مغز و ماشین انجام می شود؛ بدون اینکه حتی دست یا چشم حرکتی کند.

وی افزود: چندی پیش، یکی از پهپادهای آمریکایی تصمیم گرفت که علیرغم اینکه خلبانش عملیاتی را لغو کرده بود، اما همچنان به کار خود ادامه دهد و کنترلگر خود را که او را به عنوان خطر تشخیص داده بود، هدف قرار دهد. این اتفاقات در آینده قطعا جدی تر خواهد بود. آنها می توانند احساس را منتقل کنند، چراکه به هر حال، اینها همه کد هستند و می توانند حرکت بعدی فرد را پیش بینی کنند و براساس آن تصمیم بگیرند که حالا چه باید بکنند؟ تا آن زمان هم فاصله زیادی نیست. پیشرفت هوش مصنوعی در هفت سال گذشته شدید بوده است.

ستاری در ادامه تاکید کرد: شرکت‌های داخلی می توانند هوش مصنوعی را در وزارت خارجه پیاده سازی کنند، البته واقعیت این است که این جزء موضوعاتی است که نمی توان آن را به شرکت‌های خارجی سپرد، چرا که به هر حال باید از طریق این داده ها، تصمیم سازی صورت گیرد.

0 Comments