جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیسی تلگراف نوشت احتمالا نیروهای این کشور جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

واکنش کنگره به جنبش دانشجویی حامی فلسطین؛ تمرکز بر یهودستیزی بجای جنایات صهیونیسم

تهران- ایرنا- جنبش دانشجویی حمایت از مردم غزه در حالی دانشگاه‌های آمریکا را فراگرفته و در حال تسری به دیگر کشورهای جهان است که قانونگذاران کنگره بجای اعتنا به نگرانی دانشجویان و تمرکز بر جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، در صدد تدوین سازوکارهایی نظارتی بر رفتارهای ضدیهودی برآمده اند.

Loading
دکتر عراقچی در نشست «روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی»:

ضرورت اثرگذاری بر هنجارسازی‌ها در حوزه هوش مصنوعی

شورای راهبردی آنلاین: دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: باید در خصوص مقوله هوش مصنوعی در خدمت دیپلماسی و دیپلماسی در خدمت هوش مصنوعی دقیق شد. هوش مصنوعی یکی از نیازهای امروز همه دیپلمات‌ها است؛ چراکه نسبت به گذشته، تعداد بازیگران در عرصه بین‌الملل به‌شدت زیاد شده است.

دکتر سید عباس عراقچی، در نشست تخصصی «روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی» که به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، با تاکید بر اهمیت مباحث مطرح شده در نشست و تاثیر و کاربرد هوش مصنوعی در حکمرانی، گفت: برخلاف گذشته که در یک اتفاق، یک یا چند دولت بازیگر بودند، اکنون با حجم وسیعی از بازیگران چه دولتی، سازمان‌های بین‌المللی و چه بازیگران غیر دولتی و شرکت‌ها و همچنین گروه‌های تروریستی و حتی افراد مواجه هستیم. به‌نحوی‌که از ملاعمر تا ایلان ماسک در سطح بین‌الملل بازیگری می‌کنند. یا یک فرد در پشت کامپیوتر، کشوری را به‌هم‌می‌ریزد. درواقع، تعداد مولفه‌های بین‌المللی در هر پدیده بین‌المللی افزایش یافته است.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی، با بیان اینکه در مساله اوکراین، مولفه‌های متعددی از جمله انرژی، غلات و غذا وارد می‌شود که بازیگری و تصمیم درست را دشوار می‌کند، یادآورشد: در این شرایط باید منافع دیگران و منافع خود را تشخیص داد. در کنار آن حجم عظیم اطلاعات و اظهارنظرهای واقعی یا غیرواقعی و گمراه کننده و بعضا متضاد افراد در کشورهای مختلف را نیز باید درنظر داشت. اندیشکده‌ها کوهی از اطلاعات را ارائه می‌دهند و سازمان‌های جاسوسی نیز اطلاعاتی را به نحو دلخواه شکل داده منتقل می‌کنند.

عراقچی، با بیان اینکه قبل از مذاکره باید حجم عظیمی از اطلاعات را در مغز خود ببینید و مرتبا پردازش کنید و درعین‌حال به راستی‌آزمایی آن بپردازید، تاکید کرد: هوش مصنوعی باید در این شرایط قبل از مذاکره و تصمیم گیری با پردازش اطلاعات کمک کند.

وی درعین‌حال، با دشوار خواندن پیش‌بینی‌ها در شرایط فعلی عرصه بین‌الملل، اظهار داشت: یکی از مشکلات در عرصه سیاست خارجی، غافل‌گیرشدن‌های پی‌در‌پی است. همچنانکه همه دنیا از حمله روسیه به اوکراین، غافلگیر شدند، غیر از آمریکا که از قبل گفته بود و یک نهادی در ایران که با توجه به آرایش نیروهای نظامی و مقایسه آن با الگوی حملات قبلی، نتیجه‌گیری کرده بود که این جنگ صورت می‌گیرد.

این استاد دانشگاه با تاکید براینکه بررسی، مقایسه و ارائه جمع‌بندی از الگوی رفتار کشورها  بسیار اهمیت دارد، گفت: در غیر اینصورت با غافلگیر شدن باید هزینه های سنگینی پرداخت.

عراقچی با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از دستاوردهای کشورهای دیگر در حوزه هوش مصنوعی و ظرفیت دیپلماسی در این باره، گفت: وقتی هنجارها شکل گرفت، حتی اگر برخلاف منافع ما باشد نیز چاره‌ای جز پذیرش پروتکل‌ها و الحاق به آن نداریم. مثلا اگر بخواهیم به تلفن بین‌المللی وصل باشیم، باید بپذیریم 0098 به ما اختصاص داده شده و اگر بخواهیم گوشی را برداریم و تماس بگیریم، باید این پروتکل‌ها پذیرفته شده باشد. هر چقدر هم بگوییم اگر من زنگ بزنم، حرفهای من شنود می‌شود، می‌گویند همین است. اگر انجام ندهی هم از تعاملات بین‌المللی محروم می‌شوی.

وی گفت: ما در کلیت در حوزه هوش مصنوعی عقب هستیم. بنابراین باید بین‌المللی فکر کنیم و برای کسانی که مهارت دارند راه را باز کنیم. اگر حرفی برای گفتن نداشته باشیم، در هنجارسازی‌ها تاثیرگذار نخواهیم بود. ما در این مسیر کارهای زیادی داریم.

0 Comments