جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تهران اقدام آمریکا، انگلیس و کانادا در تحریم افراد و نهادهای نظامی ایران را محکوم کرد

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی افراد و نهادهای نیروهای مسلح ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه تهران را به شدت محکوم و از همراهی برخی کشورها در اروپا از رویکرد دولت آمریکا انتقاد کرد.

ببینید | اسرائیل آماده جنگ می‌شود؟؛ استقرار انبوه تانک‌ها در نزدیکی رفح

ارتش اسرائیل ده‌ها تانک و خودروی زرهی را در امتداد مرز خود با نوار غزه در جنوب این باریکه مستقر کرده است. به نظر می‌رسد این رژیم برای حمله زمینی به رفح آماده می‌شود. این تانک‌ها و خودروهای زرهی روز جمعه ۲۶ آوریل در نزدیکی گذرگاه کرم شالوم اسرائیل که در مجاورت رفح است، مستقر شدند. منبع: یورونیوز

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالا 14 سال طول می‌کشد

یک مسئول ارشد سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه هنوز تعداد زیادی مهمات منفجر نشده ارتش اسرائیل در خیابان‌ها و ساختمان‌های ویران شده غزه وجود دارد که جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند گزارش داد که آواربرداری در غزه ممکن است 14 سال طول بکشد.

Loading
کارشناس حکمرانی بین‌المللی فضای مجازی در نشست «روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی»:

توان هوش مصنوعی در تغییر ثبات استراتژیک جهانی

شورای راهبردی آنلاین: یک کارشناس حکمرانی بین‌المللی فضای مجازی، با بیان اینکه هوش مصنوعی می‌تواند ثبات استراتژیک جهانی و مفروض‌های بنیادین درباره دفاع و بازدارندگی را تغییر دهد، گفت: رویکرد اروپا در هوش مصنوعی، تنظیم‌گری و هنجارگزاری است و اگر ما می‌خواهیم به سمت تعامل با اروپا در حوزه هوش مصنوعی برویم، حتما باید مواضع و رویکرد خود را نسبت به برخی موارد روشن کنیم.

دکتر بهزاد احمدی لفورکی در نشست تخصصی «روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی» که از سوی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، درباره «رویکرد اتحادیه اروپا در قبال هوش مصنوعی؛ فرصت‌ها و چالش‌های آن برای ایران»، اظهار داشت: در روابط بین‌الملل، ما همیشه درخصوص تمایز با حقوق بین‌الملل، چالش‌هایی داریم. برای ما فرایندها مهم‌تر هستند. هوش مصنوعی روی بافت اجتماعی، خصوصا اقتصاد و بازار کار، تاثیر زیادی گذاشته است.

وی با اشاره به ارقام مطرح شده از سوی دبیر کل سازمان ملل درباره میزان مشارکت هوش مصنوعی در اقتصاد جهانی، ادامه داد: هوش مصنوعی می‌تواند ثبات استراتژیک جهانی و مفروض‌های بنیادین درباره دفاع و بازدارندگی را تغییر دهد. ما چندان درگیر اکوسیستم نمی‌شویم و برآیند آن را بر قدرت کشورها ارزیابی می‌کنیم. استفاده از هوش مصنوعی برای حملات تروریستی و حمله به زیرساخت‌ها و حتی سوء‌استفاده دولت‌ها اهمیت زیادی دارد. این‌ها هوش مصنوعی را بسیار حائز اهمیت کرده است.

این کارشناس حکمرانی بین‌المللی فضای مجازی، با اشاره به نقش و رویکرد اتحادیه اروپا در قبال نقش هوش مصنوعی و اقدامات ناشی از آن و همچنین فرصت‌ها و چالش‌های این رویکرد برای ایران، توضیح داد: مسائل امروز ما با دنیا، تا این میزان بنیادی نبوده است. این نحوه مواجهه ما در سطح بین‌الملل با پدیده‌های بین‌الملل، ناقص و بلاتکلیف است.

احمدی با تاکید براینکه رویکرد اروپا در قبال هوش مصنوعی، تنظیم‌گر، هنجارگزار و در اندازه‌ای ضعیف‌تر، استانداردساز بوده است، گفت: اروپا در مقایسه با چین و آمریکا، فاقد شرکت‌های بزرگ فناور در هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور است و نقش مهمی هم در توسعه آن نداشته است. این کمبود تاثیرگذاری، اروپا را به سمت تنظیم‌گری و هنجارگزاری برده است. اروپا دراین‌باره، کارهایی انجام داده و از 2018، اسنادی در این رابطه ایجاد کرده است.

وی رعایت قوانین، توجه به کرامت انسانی، پاینبدی به اصول و ارزش‌های اخلاقی به‌لحاظ فنی و اجتماعی، احترام به خودمختاری انسان و عدم غلبه ماشین بر انسان، پیشگیری از آسیب و توزیع‌پذیری را از اصولی دانست که در سند 2019 اروپا مورد توجه قرار گرفته است و در این خصوص افزود: از سال 2021، اروپا به سمت قانون‌گذاری سخت رفت. پیش از این، بیشتر قانون‌گذاری‌ها، نرم و مبتنی بر حقوق مردم بود. اما بعد از آن، اروپا در دفاع از حریم خصوصی به‌سمت استفاده تجاری از داده رفته است. در این چارچوب، کمیسیون اروپا ملاحظات متعددی را در اسناد خود مطرح کرد و چهار سطح ریسک «غیرقابل قبول»، «زیاد»، «محدود» و «حداقل» را برای هوش مصنوعی تعریف کرده و براین‎اساس نیز، حوزه‌های ورود به آن را روشن کرده است.

این کارشناس حکمرانی بین‌المللی فضای مجازی، به رقابت انگلستان و اتحادیه اروپا در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و اظهارداشت: تغییر دینامسیم قدرت و کنترل قدرت، به ضرر اروپا است. اصل موضوع در اختیار چین و آمریکا است. این‌ها دو کشوری هستند که از قانون‌گذاری در فضای ماورای جو خودداری می‌کنند؛ چرا که به‌واسطه فناوری و قدرتی که دارند می‌خواهند تا آنجا که می‌شود از شرایط استفاده کنند.

احمدی با بیان اینکه چین در هوش مصنوعی بیشتر خطوط را روشن می‌کند، آمریکاییها عقب هستند و پرچمدار اروپا است، اضافه کرد: روابط جدید میان بخش دولتی و خصوصی، نیز در این ‌باره، تعیین‎کننده است. اروپا در پردازش مناسب، در دیتا سنتر خوب و در بهبود در الگوریتم‌ها ضعیف است. تا به امروز، سازمان ملل موفقق نشده دستور العمل یا برنامه‌ای برای این موضوع بدهد و تنها توصیه‌های کلی ارائه کرده است.

وی با تاکید براینکه ما اشتراکاتی با اروپا در حوزه‌هایی ازجمله تاکید بر چندجانبه‌گرایی و هنجارهای اخلاقی، حکمرانی جهانی بر هوش مصنوعی، ایمن بودن، قابل پیش بینی‌بودن و پایدار بودن و همچنین  مخالفت با هژمونی فناوری در دنیا و استفاده صلح‌آمیز از هوش مصنوعی، عادلانه و فراگیر بودن داریم، تصریح کرد: مباحث داخلی کشورها مانند استفاده از هوش مصنوعی برای سرکوب و سانسور با توجه به تعریف متفاوتی که ما با آنها داریم از چالش‌های ما است. همگرایی با آمریکا در حوزه هوش مصنوعی برای ما چالشی است و اروپایی‌ها دست به ماشه هستند که درباره هوش مصنوعی با تحریم‌های آمریکا علیه ما همراهی کنند.

احمدی با اشاره به اهمیت عرفی‌شدن حقوق بین‌الملل، گفت: ما باید بتوانیم از ظرفیت سازمان‌های همفکر خود مانند شانگهای، اکو، دی 8 و غیره استفاده کنیم. علاوه‌بر‌آن، باید درنظر داشت ما جزو کشورهایی هستیم که هنوز سند هوش مصنوعی تدوین نکرده‌ایم. در جریان تدوین این سند نیز، مطمئن هستم که بعد بین‌المللی آن یا دیده نمی‌شود و یا کمرنگ دیده می‌شود. بنابراین ما باید در حوزه بین‌الملل در خصوص هوش مصنوعی چه کنیم؟ وقتی دبیرکل سازمان ملل عنوان می‎کند که می‎خواهد سازمانی مانند سازمان بین‎المللی انرژی اتمی برای هوش مصنوعی بسازد، قطعا باید بدانیم که می‌خواهیم چه دیدگاهی داشته باشیم و منافع ما کجاست، و اینکه موافقیم یا مخالف.

وی با تاکید براینکه ما با اعمال فراسرزمینی هرگونه هنجار مخالف هستیم، ادامه داد: اگر می‌خواهیم به سمت تعامل با اروپا برویم، حتما باید این موارد را روشن کنیم و به این سوالات پاسخ دهیم.

احمدی با بیان اینکه متاسفانه مشکل پلتفرم‌های ایرانی تنها امنیتی‌شدن نیست و در بسیاری از آنها استراتژی بین‌المللی‌شدن نیز دیده نمی‌شود، ادامه داد: بخش خصوصی ما هنوز شخصیت بین‌المللی‌شدن ندارد.

0 Comments