جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران

سرپرست سفارت افغانستان در تهران در دیدار با عبدالکبیر معاون سیاسی نخست‌وزیر افغانستان گفت که توزیع گذرنامه برای دانشجویان افغان در ایران از سرگرفته می شود.

آگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد

یک شخصیت مقاومتی برجسته فلسطینی با اشاره به اینکه جنبش عظیم دانشجویی در آمریکا و جهان علیه رژیم صهیونیستی تحولی بزرگ در مسیر نابودی صهیونیسم است به چند حقیقت بزرگی که جنگ غزه برای جهانیان آشکار نمود اشاره کرد.

Loading
دکتر ستاری در نشست «بررسی روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی»:

ضرورت تدوین راهبرد ایران در حوزه هوش مصنوعی

شورای راهبردی آنلاین : رئیس کمیسیون علمی – فناوری شورای راهبردی روابط خارجی، با تاکید بر ضرورت تحلیل راهبردها و دستاوردهای هوش مصنوعی در سه بعد «سرمایه گذاری»، «پیاده سازی» و «نوآوری»، گفت: هر یک از کشورهای پیشرو، یک چشم انداز و راهبرد اصلی در حوزه هوش مصنوعی برای خود تعریف کرده اند و با توجه به تقسیم کار جهانی باید بررسی کرد این چشم انداز برای ایران چه می تواند باشد.

دکتر سورنا ستاری، رئیس کمیسیون علمی – فناوری شورای راهبردی روابط خارجی که ریاست نشست «بررسی روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی» را برعهده داشت، با بیان اینکه این اولین نشست بررسی هوش مصنوعی در حکمرانی است و تلاش براین است که در آینده این مباحث در سلسله نشستهایی تحلیل شود، خاطرنشان کرد: هفت محور را برای تحلیل در این مباحث مورد توجه قرار داده ایم و تلاش بر این است که این محورها مورد تحلیل و بررسی قرارگیرند.

وی، تأثیر هوش مصنوعی بر مخاطرات امنیت ملی از دیدگاه روابط خارجی، کاربرد هوش مصنوعی در دیپلماسی و روابط خارجی، تنظیم روابط خارجی برای مواجهه با شرکت‌های بزرگ مبتنی بر هوش مصنوعی، نقش‌آفرینی در زنجیره‌های ارزش جهانی در عصر هوش مصنوعی، سرمایه‌های انسانی و روابط خارجی، روابط خارجی و همکاری‌ها در حوزه هوش مصنوعی، آثار فرهنگی هوش مصنوعی و مرزهای جغرافیایی را از جمله این محورها عنوان کرد.

ستاری گفت: برای پیشبرد نتایج این محورها به این نتیجه رسیدیم که ما باید سوالاتی را طرح کنیم و بتوانیم در قالب این نشستها به پاسخهایی در ارتباط با آنها دست یابیم. ما به دنبال رسیدن به پاسخ این سوالات در سه سرفصل «سرمایه گذاری»، «پیاده سازی» و «نوآوری» هستیم. هر یک از کشورهای پیشرو، یک چشم انداز و راهبرد اصلی در حوزه هوش مصنوعی برای خود تعریف کرده اند و با توجه به تقسیم کار جهانی این چشم انداز برای ایران چه می تواند باشد؟

وی ادامه داد: سرمایه گذاری در کدام بخشهای زنجیره ارزش هوش مصنوعی می تواند به جانمایی مقتدرانه ایران در زنجیره ارزش جهانی، کمک کند. استارتاپ‌ها و شرکت‌های خصوصی، چه نقشی در تقویت زیست بوم هوش مصنوعی دارند؟

رئیس کمیسیون علمی – فناوری شورای راهبردی روابط خارجی، اضافه کرد: در سرفصل پیاده سازی، کشورهای پیشرو رقابت گسترده ای در جذب استعدادها از سراسر جهان دارند. سازوکار مناسب این امر برای حفظ منابع موجود، بهره مندی از پنجره جمعیتی و تقویت سرمایه های انسانی در ایران چه می تواند باشد؟ با توجه به ضعف زیرساخت‌های سخت افزاری، اینترنت و داده، شرکتهای فعال در این حوزه، به سمت داده ها و زیرساخت‌های خارجی می روند، آیا این امر تهدیدی برای کشور است؟ در تامین سخت افزارها، وابستگی به معدود دارندگان فناوری چگونه قابل مدیریت است؟ جامعه ایران برای پذیرش هوش مصنوعی چقدر آمادگی دارد؟

ستاری با طرح این پرسش که برهمکنش امنیت ملی و هوش مصنوعی چگونه است، افزود: برای تنظیم گری و حکمرانی این حوزه، چه راهبردهایی باید دنبال شود؟ راهبرد مواجهه با شرکتهای بزرگ هوش مصنوعی چیست؟ با توجه به شکل گیری مجامع مختلف نظیر در حوزه هوش مصنوعی، نظیر جی.پی.ای.آی آیا کشورهای پیشرو درصدد محدود کردن دیگر کشورها برای دسترسی به هوش مصنوعی هستند؟ موضع گیری مناسب ایران به صورت سلبی و ایجابی در مقابل این مجامع چیست؟

وی در ادمه این پرسشها اضافه کرد: آیا ایران مزیتی برای ایجاد همکاری و مجمعی جدید با کشورهای دیگر از جمله کشورهای عضو سازمان شانگهای و کشورهای بریکس دارد؟

ستاری با بیان اینکه در حوزه نوآوری، هوش مصنوعی چه تاثیری بر امنیت آب، غذا، انرژی و امنیت سایبری دارد و ایران برای حفظ امنیت ملی باید چه راهبردی اتخاذ کند و چه نقشی را می تواند در امنیت منطقه ایفا کند؟ خاطرنشان کرد: نهادهای لازم برای تبدیل علم به ثروت در زیست بوم هوش مصنوعی در ایران چه وضعیتی دارند؟ همکاریهای ایران با چه کشورهایی و در چه حوزه هایی می تواند اهداف متعالی ایران در کمک رسانی به جوامع محروم وایجاد امنیت و ثبات در منطقه را تامین کند؟

0 Comments