جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است

زرشناس استاد دانشگاه و پژوهشگر فلسفه سیاسی با اشاره به جنبش اعتراضی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حمایت از غزه گفت: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده، وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد یعنی مدرنیته دارد کم کم قدرت اقناعی خود را از دست می‌دهد.

حمله موشکی حزب الله لبنان به میرون

مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: رزمندگان حزب الله، شهرک‌های شمال فلسطین اشغالی را با ده‌ها موشک هدف قرار دادند.

Loading
خرمشاد در نشست «ریشه ها و پیامدهای اسلام ستیزی در غرب»:

غرب، تمدن اسلامی را رقیب جدی خود می‌داند

شورای راهبردی آنلاین: دکتر محمد باقر خرمشاد با بیان اینکه تمدن غرب، تمدنی «بحران‌زی» است، گفت: غرب، تمدن اسلامی را رقیبی جدی می‌داند و به‌نظر می‌رسد غرب تلاش می‌کند رقبای خود را به سمت خشونت سوق دهد، بنابراین باید راهبرد مسلمانان این باشد که تا حد ممکن فضا در جهان، آرام و با ثبات باشد تا فرصت برای انتقال پیام اسلام، بیشتر فراهم شود؛ چرا که در هیاهوها فطرت‌ها دچار التهاب می‌شوند و پیام‌ها را دریافت نمی‌کنند.

به گزارش سایت شورای راهبردی روابط خارجی، دکتر محمد باقر خرمشاد، استاد دانشگاه که در نشست تخصصی «ریشه‌ها و پیامدهای اسلام‌ستیزی در غرب» که از سوی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شده است، سخن می‌گفت، ضمن تاکید بر ضرورت توجه به اهداف هتاکان به قرآن کریم و اسلام‌هراسان، با طرح سوالاتی درباره اهداف و علل اسلام‌هراسی، تصریح کرد: اگر می‌گویند تمدن اسلامی از گردونه تمدنی خارج شده و افول پیدا کرده، آن را به حال خود رها کنند تا با ادامه همین راه، ناپدید شود! پس چرا این تمدن رو به افول را رها نمی‌کنند و هر روز پدیده‌ای در مسیر اسلام‌هراسی رقم می‌زنند! چرا تمدن غرب، تمدن اسلامی را رقیب تمدنی خود می‌داند و با سایر تمدن‌های رقیب چنین مقابله‌ای و در این سطح تهاجمی ندارد!

وی افزود: غرب در پروژه اسلام‌هراسی، تا مرز خلق داعش از درون اسلام پیش رفت تا بتواند پایه‌های هراس از اسلام را در درون اسلام نهادینه کند و آن را طبیعی جلوه دهد. برای فهم اینکه چرا غرب از اسلام‌هراسی دست برنمی‌دارد، باید به محتوا و بنیادهای فکری و نظری این دو تمدن توجه کرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نگاه تمدن اسلام به انسان و جهان، نگاهی دو ساحتی است، درحالی‌که نگاه غرب، تک ساحتی است، ادامه داد: طی چند قرن گذشته، خلاء نپرداختن تمدن غرب به ساحت دیگر انسان بروز و ظهور داشته است و پیام آماده‌ای که می‌تواند این خلاء را پر کند، چیزی است که در اسلام یافت می‌شود. اسلام نیاز به بازسازی خود ندارد. همین پیام قرآن، پرکننده خلاء پدید آمده برای انسان است. چون غرب اصرار دارد که تمدن با اصالت دادن به ماده و حذف معنویت امکان دارد و توفیقات خود را نیز در این می‌بیند، در حالی که اسلام، پیام‌آور توامان ماده و معنا در هستی است.

خرمشاد تاکید کرد: به این دلیل است که غرب، تمدن اسلامی را رقیبی جدی می‌داند و به‌جای‌اینکه به رقابت با آن بپردازد، در رقابت سلبی و حذفی تلاش می‌کند، گوش و چشم مستمعین را در هراس از اسلام ببندد. بنابراین آنها نگرانند که اگر اسلام بتواند امروز نیز مانند دیروز تمدنی برقرار کند که پاسخگوی همزمان نیازهای مادی و معنوی انسان باشد، می‌تواند آغازی بر پایان تمدن غرب باشد که به‌دلیل نادیده گرفتن بخشی از ماهیت انسان که معنویت‌گرایی است که غرب آن را سرکوب کرده، ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه تمدن اسلامی باید برای مقابله با این اقدام، شش راهبرد را مدنظر داشته باشد، گفت: از آنجا که یکی از اهداف اسلام‌هراسان، جلوگیری از رساندن پیام اسلام است، باید به‌گونه‌ای عمل شود که این پیام به گوش جهانیان برسد. ظاهرا خوف اصلی از رسیدن این پیام است. صرف رساندن این پیام، هدف است و می‌تواند باطل‌السحر اسلام‌هراسی باشد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: براساس تجربه، می‌توان ادعا کرد که تمدن غرب، تمدنی «بحران‌زی» است. در شرایط فعلی، به‌نظر می‌رسد غرب تلاش می‌کند رقبای خود را به‌سمت خشونت سوق دهد. بنابراین راهبرد مسلمانان باید این باشد که تا حد ممکن، فضا در جهان، آرام و با ثبات باشد تا فرصت برای انتقال پیام اسلام، بیشتر فراهم شود. درهیاهوها، فطرت‌ها دچار التهاب می‌شوند و پیام‌ها را نمی‌گیرند. البته این امر، نافی عمل قاطع و استوار نیست.

خرمشاد با بیان اینکه این هتاکی، فرصتی ایجاد کرده که تمدن اسلامی به یکی از مبانی و مبادی هویتی مسلمانان در جهان امروز تبدیل شود و ایجاد آگاهی تمدنی در میان مسلمانان اتفاق بیفتد، توضیح داد: اگر ترویج تمدن اندیشی در میان مسلمانان دامن زده شود، اسلام‌هراسان را گام‌به‌گام عقب خواهد برد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های فضای مجازی و نقش رسانه‌ها برای رساندن پیام اسلام در سطح وسیع، اظهارداشت: از آنجا که قرآن مانند کعبه، از نادر اموری است که مسلمانان در آن تردید و اختلافی ندارند، هجمه به قرآن می‌تواند عاملی برای اتحاد مسلمانان باشد.

این استاد دانشگاه به لزوم مردمی‌سازی مخالفت‌ها در جهان اسلام برای مقابله با تکرار این هتاکی‌ها اشاره کرد و افزود: پای کار آمدن توده‌های مردم مسلمان، هتاکان و بدخواهان را وادار به عقب‌نشینی می‌کند و با توجه به حساسیت‌های مردم مسلمان در این خصوص، این امکان وجود دارد که مخالفت‌ها را مردمی و گسترده نماید.

0 Comments