جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بایدن: به کسی که پیشنهاد مصرف مایع سفیدکننده می‌دهد، رای ندهید!

چهار سال پیش «دونالد ترامپ» پیشنهادی را تحت عنوان تزریق داروی ضدعفونی‌کننده به افراد مبتلا به کووید-۱۹ مطرح کرد و امروز در سالگرد این اظهارنظر شوکه‌کننده، «جو بایدن» به او طعنه زد و در عین حال از مردم خواست به ترامپ رای ندهند. با این حال او حین صحبت از ترامپ، گاف داد.

آلمان همکاری با آنروا را از سرمی‌گیرد

پس از ارائه گزارش سازمان ملل مبنی بر عدم وجود شواهد کافی درباره عضویت کارکنان آنروا در حماس، آلمان اعلام کرد که همکاری با این نهاد در غزه را از سرمی‌گیرد.

ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها / یک مقام سازمان محیط زیست: تالاب هامون از رودخانه فراه مقدار کمی مرطوب شده اما حجم آن در مقایسه با سیلاب در رودخانه هیرمند بسیار ناچیز است / مداخلات انسانی در مسیر اتفاق افتاده

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف‌شده ۴۰۰ کیلومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.

جزئیات بسته کمک‌های ۹۵ میلیارد دلاری سنای آمریکا؛ سهم اسرائیل و اوکراین چقدر خواهد بود؟

هرچقدر بر سر ارسال کمک‌های جدید به اسرائیل در میان سیاستمداران آمریکایی وحدت نظر وجود دارد، اختلافات بر سر بسته‌های جدید نظامی و مالی به اوکراین میان جمهوری خواهان و دموکرات‌ها بسیار جدی بود. با این حال مجلس سنای ایالات متحده بالاخره به بسته ۹۵ میلیارد دلاری که البته شامل ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه نیز خواهد بود رای داد.

متنفر‌ها از بایدن و ترامپ چگونه سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر می‌دهند؟

برای پیروزی در انتخابات، ستاد بایدن باید دلایلی را که ترامپ برای این سمت مناسب نیست را به رای دهندگان یادآوری کند. رئیس جمهور لازم نیست تک تک ایالت‌های چرخشی را متقاعد کند که او کاندیدای ایده آل آنهاست. او صرفا باید خود را به عنوان گزینه‌ای بهتر از ترامپ عرضه نماید. هماطور که او تمایل دارد بگوید: «مرا با خدای قادر مقایسه نکنید، مرا با گزینه دیگر مقایسه کنید.»

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه پارلمان اروپا ایران را به گسترش تنش‌ها در منطقه متهم کرد اما اشاره کرد که تحریم‌ها به تنهایی، پاسخ کارآمدی به اقدامات ایران نیست.

Loading
آیت‌الله مبلغی در نشست «ریشه‌ها و پیامدهای اسلام ستیزی در غرب»:

باید به سمت تقویت هویت دینی حرکت کنیم

شورای راهبردی آنلاین: عضو مجلس خبرگان رهبری، کلام خدا را به گوش جهانیان رساندن را یکی از اهداف تلاش‌ها برای مقابله با هتاکی به دین عنوان کرد و گفت: آنها که به قرآن‌سوزی دست می‌زنند، به‌دنبال تضعیف دین و هویت دینی هستند. اگر توهین، اجتماعی شود و مرزها را درنوردد، هویت دینی تضعیف می‌شود و از بین می‌رود. اگر این اقدام را به‌عنوان هدفی شوم، ببینیم، باید به سمت تقویت هویت دینی حرکت کنیم.

به گزارش سایت شورای راهبردی روابط خارجی، آیت‌الله احمد مبلغی، استاد حوزه علمیه قم و عضو مجلس خبرگان رهبری، که در نشست تخصصی «ریشه‌ها و پیامدهای اسلام‌ستیزی در غرب» که از سوی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شده است، سخن می‌گفت، با تاکید بر ضرورت توجه به داشتن راهبرد قوی در این خصوص، تصریح کرد: باید ابتدا بدانیم برای مقابله با این پدیده ناروای اهانت به مقدسات، به دنبال چه اهدافی هستیم. اگر تصور شود که باید با آن مقابله کنیم، به‌معنای این است که ما در موضع ضعف قرار گرفته‌ایم. هر حرکتی که در موضع ضعف انجام شود، محکوم به شکست است.

وی با بیان اینکه قبل از هر چیز باید چشم‌انداز و نگاه به آینده دوردست را بررسی کنیم، ادامه داد: یکی از اهداف مورد نظر، این است که قداست‌های دینی را جهانی‌سازی کنیم، در عصر جهانی‌شدن اگر قرار باشد در چند کشور، تنها بایستیم و علیه آنها صحبت کنیم، مادامی این صحبت ارزش دارد که در قالب راهبردی بزرگ و بخشی از مجموعه‌ای عظیم‌تر باشد. باید تقدیس را جهانی و فراگیر کنیم.

مبلغی، کلام خدا را به گوش جهانیان رساندن را یکی دیگر از اهداف تلاش‌ها برای مقابله با هتاکی به دین عنوان کرد و گفت: براساس آیه شش در سوره توبه که بیان می کند، وَإِنْ أَحَدٌ مِنَ الْمُشْرِکِینَ اسْتَجَارَکَ فَأَجِرْهُ حَتَّىٰ یَسْمَعَ کَلَامَ اللَّهِ ثُمَّ أَبْلِغْهُ مَأْمَنَهُ ۚ ذَٰلِکَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا یَعْلَمُونَ، خداوند بر این تاکید دارد که جامعه و حکومت باید خود را مکلف بداند این پیام را ابلاغ نماید. از ظاهر این آیه برمی‌آید که بعد از شنیدن این کلام نیز آن فرد همچنان مشرک است، اما در ابتدا احترام می‌گذاریم و بعد از رساندن این پیام قرآن نیز باید او را به مامن برسانیم. یعنی وظیفه ما اسماع است و توجه به تاثیرگذاری نیست.

وی با تاکید براینکه گوش دادن به کلام خدا، امری فرایندی در انسان است، اضافه کرد: این فرآیند آغاز می‌شود و همین که بعدها بتواند سوسویی در ذهن او ایجاد کند، بسیار اهمیت دارد و چه بسا نقطه آغازینی در ذهن او شود. اساسا شنیدن کلام خدا باید در هاله‌ای از امنیت و اخلاق و رفتار انسانی باشد. کلام خدا در شلوغی و داد و فریاد شنیده نمی‌شود. بلکه باید با فطرت انسان رابطه برقرار کند و فطرت در شلوغی‌ها شنیده نمی‌شود. بنابراین این آیه به زبان صریح می‌گوید، کلام خدا را در هاله و لفافه‌ای از اخلاق و رفتار خوب بگذارید.

عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه کلام خدا، قوی‌ترین کلامی است که بر انسان اثر می‌گذارد، گفت: هر چه زمانه به پیش می‌تازد، علی‌رغم فسادها، آمادگی و استعداد انسان‌ها برای فهم و رابطه برقرار کردن با کلام خدا بیشتر می‌شود. علوم زبان‌شناختی نیز فضاهایی را می‌گستراند که به‌نفع کلام‌ الله است.

وی با بیان اینکه ما کلام خدا را به گوش دیگران نمی‌رسانیم که آنها مسلمان شوند، بلکه هدف این است که نقطه‌های عزیمت، اصلاح و معنویت در آنها خلق شوند، ادامه داد: خطاب‌های متعددی در قرآن است. خطاب به انسان بخشی از کلام الله است. خدای انسان با انسان سخن گفته است. بنابراین باید اینکه هدف قراردادن آنها در دایره اسلام باشد را از ذهن‌مان خارج کنیم. اسماع کلام الله، خود، یک هدف است.

مبلغی با بیان اینکه امروزه بسترهای متعددی به ما این امکان را می‌دهد که بر این مساله تمرکز بیشتری داشته باشیم، خاطرنشان کرد: امروزه باید هدف ما براساس وظیفه دینی و شرعی، فضا دادن به کلام الله برای شنیده شدن باشد. چه بسا کسانی که قرآن‌سوزی می‌کنند و مرتب نیز تکرار می‌شود و خصوصا برقرآن نیز تمرکز کرده‌اند، چه بسا توطئه این است که زمین بازی برای شنیدن قرآن از بین برود و معطوف به قرآن‌سوزی شود. این خطرناک است. به نظر می‌رسد در کنار آنچه رهبری فرمودند که باید اتفاق علمای مسلمین را به‌عنوان بخشی از راهبرد جهانی ایجاد کنیم، بخشی از راهبرد مجازات است. اما فقط مجازات نباید مورد توجه قرار گیرد، بلکه باید به سمت اسماع کلام الله برویم.

وی تاکید کرد: کلام خدا زیباترین تاثیرها را بر انسان می‌گذارد. اگر این را هدف قرار دهیم، راهبردهای منتهی به این هدف، براساس نظر متخصصان قابل شناسایی است.

مبلغی ادامه داد: آنها که به قرآن‌سوزی دست می‌زنند، به‌دنبال تضعیف دین و هویت دینی هستند. هویت دینی براساس گارد گرفتن و افتخار کردن معنا پیدا می‌کند، اگر توهین، اجتماعی شود و مرزها را در نوردد، هویت دینی تضعیف می‌شود و از بین می‌رود. اگر این اقدام را به‌عنوان هدفی شوم، ببینیم، باید به سمت تقویت هویت دینی برویم. اگر شیعه تصور می‌کند این اقدام را می‌تواند به‌تنهایی انجام دهد، اصلا و ابدا مقدور نیست. حتما امر دیگری باید در جهان اسلام رخ دهد. آنچه که از سوی مجمع تقریب و مجمع جهانی اهل بیت رخ می‌دهد، با توجه به این هدف بزرگ، مهم، فراگیر و جهانی، رفتارهای کوچکی است.

وی تاکید کرد: باید نهادها و این مجامع، در تعامل خاص باشند. قرآن چیزی نیست که بخواهیم بر آن تشکیک کنیم. چرا نباید تمرکز اصلی‌مان را بر قرآن داشته باشیم و تقارب جهان اسلامی گسترده چند لایه‌ای که از طرق مختلف با لایه‌های مختلف این بحث را جهانی کند، ایجاد کنیم. با اقدامات موردی کار درست نمی شود و باید حرکت فراگیرتری انجام شود. چه چیزی بهتر از قرآن که بتواند این هویت دینی را مستحکم کند.

0 Comments