جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading
با حضور جمعی از کارشناسان و استادان دانشگاه در شورای راهبردی روابط خارجی بررسی شد

آثار و ابعاد راهبردی بحران اوکراین

شورای راهبردی آنلاین: نشست بررسی «آثار و ابعاد راهبردی بحران اوکراین» پیش از ظهر چهارشنبه 18 اسفند با حضور رئیس شورا، دبیر شورا و جمعی از کارشناسان و استادان دانشگاه در شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد.
دکتر سیدعباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در ابتدای این نشست تصریح کرد این بحران پیامدهای کوتاه مدت تا بلند مدتی را از بعد راهبردی برای نظام بین‌الملل به همراه خواهد داشت و ضروری است در تحلیل چشم‌انداز آینده این بحران، آثار آن در ابعاد مختلف ژئوپلیتیک، دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مدنظر قرار گیرد.
دکتر مهدی سنایی، سفیر پیشین کشورمان در روسیه در این جلسه با تحلیل چرایی وقوع این بحران، به تشریح وضعیت داخلی این کشور در مواجهه با جنگ اوکراین پرداخت و تصریح کرد: سناریوهای مختلفی برای آینده این بحران متصور است؛ اما آنچه قطعی است، وقوع تغییرات ژئوپلیتیک در پی این نبرد است. قطعا این وضعیت تغییراتی را در نگاه روسیه به مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی موجب خواهد شد و مسکو تلاش خواهد کرد از دل این بحران، جایگاه بین‌المللی خود را تقویت کند.
دکتر فواد ایزدی، استاد دانشگاه تهران هم در این جلسه پاسخ به این سوال را که آیا جنگ در اوکراین تحول بزرگی در نظام بین‌الملل ایجاد خواهد کرد یا خیر، برای تحلیل این بحران مسئله‌ای اساسی دانست و گفت: آمریکا به دلایل متعدد نمی‌گذارد شعله این جنگ فروکش کند که از جمله آن‌ها مخالفت نخبگان آمریکایی با شخص پوتین، اقتصاد آمریکا و رقابت با روسیه در این حوزه، زیر سوال رفتن ماهیت ناتو، چالش‌های بایدن در عرصه سیاست داخلی و جایگاه آمریکا در اتحاد با اروپا است.
وی شفاف شدن مواضع کشورها در قبال این بحران را یکی از فرصت‌های ایجاد شده در پی این جنگ دانست و گفت: آمریکا در درازمدت از تشکیل جبهه‌ای شفاف در برابر خود، ضرر خواهد کرد.
دکتر جهانگیر کرمی، استاد دانشگاه تهران نیز در این نشست بر ضرورت توجه به عوامل پویا در تحلیل این بحران تاکید کرد و گفت: باید توجه داشت که در پی این بحران، با جبهه منسجم‌تری در غرب مواجه خواهیم شد. در همین حال، باید رفتار قدرت‌های منطقه‌ای در قبال این بحران نیز رصد و پیگیری شود.
دکتر مهدی امیری، مدیر دفتر سیاسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه، بحران اوکراین را نقطه آغاز بازتعریف نظامات و ترتیبات بین‌المللی دانست که ظرفیت بالقوه تبدیل جنگ نرم به جنگ سخت را هم دارد.
وی توجه به تغییرات ژئوپلیتیکی را در پی وقوع این جنگ ضروری دانست و در همین حال با اشاره به اقداماتی که برخی دولت‌ها برای توسعه نفوذ نرم و سخت خود در این ایام داشته‌اند، بر ضرورت رویکرد هوشمندانه نسبت به وقایعی که تحت‌الشعاع این بحران در عرصه بین‌المللی جریان دارد، تاکید کرد.
دکتر محمدقلی میناوند، استاد دانشگاه صداوسیما هم در این نشست بر ضرورت توجه به پیامدهای فوری این جنگ بر حوزه‌های اقتصادی و امنیتی تاکید و تصریح کرد: واکنش غرب به روسیه در حد جنگ تمام عیار ماقبل توسل به زور بوده است و نهایت فشار خود را بر این کشور وارد آورده‌اند.
دکتر شعیب بهمن، کارشناس مسائل روسیه نیز در این جلسه پیش‌بینی کرد این جنگ ادامه‌دار باشد و افزود: کندی روند پیشروی روسیه در اوکراین با توجه به شیوه‌ جنگ زمینی که در پیش گرفته شده، طبیعی به نظر می‌رسد. هدف اصلی مسکو از این روند، سقوط دولت فعلی کی‌یف است.
مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا هم در این نشست با تحلیل نگاه غرب به این بحران، تصریح کرد: سیاست‌های غرب در قبال روسیه وضعیت جنگ در اوکراین را تشدید کرده و آنچه قطعی است، آنکه وضعیت روابط روسیه و غرب به هیچ وجه به وضعیت قبل از این بحران باز نخواهد گشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *