جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | شوک جدید به تل‌آویو؛ دومین حادثه رانندگی وزرای اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته

خودرو «حیم زیتون» وزیر آموزش رژیم اسراییل دچار حادثه شد. گفته شده پدر این وزیر مجروح شده است. روز جمعه هم «ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم اسراییل با خودرو خود دچار حادثه و مجروح شد./هم میهن

زلنسکی: حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم

تهران- ایرنا- ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پی حمله موشکی گسترده روز شنبه روسیه به بخش انرژی این کشور، با تکرار درخواست‌های قبلی خود برای ارسال سامانه‌های دفاع هوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت، گفت: برای دفع حملات روسیه حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم.

Loading
رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي مطرح کرد

پیشنهاد ایران برای صلح در منطقه

۱۳۹۷/۱۱/۲۳ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: منطقه هم از این همه کشتار و تجاوزگری که در خود می‌بیند، خسته شده؛ جمهوری اسلامی ایران طرح‌ها و پیشنهادهایی برای پایان دادن به این وضعیت دارد.

دکتر سیدکمال خرازی درنشست چهاردهه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که با حضور وزیران خارجه پس از انقلاب اسلامی و جمعی از سفرا و نمایندگی های مقیم تهران برگزارشد، تصریح کرد: برای تحقق این هدف، باید موضوعی را برای گفتگو انتخاب کرد که بر سر آن اختلافی وجود نداشته باشد.

وی افزود: یکی از این مسائل که اختلافی بر سر آن بین کشورهای منطقه وجود ندارد، تمدن عظیم اسلامی است. ما میراث‌دار این تمدن هستیم و همه کشورها به آن افتخار می‌کنند.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با تبیین ظرفیت‌های موجود برای احیای تمدن اسلامی گفت: نیاز به خودآگاهی وجود دارد؛ کافی است به این پاسخ دهیم که اگر این همه پولی که صرف جنگ شده، صرف توسعه علمی می شد، چه وضعی داشتیم.

دکتر خرازی ادامه داد: در این راستا، گفتگو میان متفکران کشورهای اسلامی کارساز است، می‌تواند تمدن اسلامی را احیا کند و سبب حل اختلافات شود.

 

جشن پیروزی انقلاب؛ همزمان با بحران جدی در جهان

وی با اشاره به اینکه سه شعار اصلی انقلاب اسلامی، آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی است، گفت: هزینه سنگینی برای تحقق این سه شعار مهم پرداخته‌ایم؛ چه در ابتدای انقلاب که با تروریسم روبرو بودیم؛ بعد از آن جنگ، بعد تحریم و تداوم تروریسم چه در داخل و چه در منطقه، همگی از جمله این هزینه‌هاست.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: مبارزه با دشمن هزینه دارد و ملت ایران این آمادگی را نشان داده که در راستای اهداف و انقلاب، هزینه را تقبل کند.

دکتر خرازی با بیان اینکه امروز برای چهلمین سال، پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می‌گیریم، در حالی که دنیا با یک بحران جدی روبروست، گفت: امروز شاهد ناکامی امپریالیسم و کاپیتالیسم، بعد از ناکامی فاشیسم و کمونیسم هستیم. آمریکا که زمانی نماد سرمایه‌داری بود، حالا بر اثر شکست نظام سرمایه‌داری، به جای رقابت، به زورگویی و اقدامات تنبیهی رو آورده است.

وی ادامه داد: این یک نوع امپریالیسم جدید است و امپریالیسم مالی نام دارد. از این طریق تلاش دارند دنیا را زیر سلطه ببرند و دیگران را با تنبیه، فرمانبردار خود کنند.

باج‌خواهی آمریکا در قالب امپریالیسم مالی

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی باج‌خواهی دولت آمریکا از چین، روسیه و حتی اروپا را مثالی در این باره خواند و گفت: آمریکا حتی شروع به باج خواهی امنیتی کرده است. رئیس جمهور آمریکا می گوید دیگر کشورها باید برای امنیت خود هزینه بپردازند و در این مسیر، از اموال و سرمایه آن‌ها باج خواهی می‌کند.

دکتر خرازی در این راستا به وضعیت عربستان اشاره کرد و گفت: عربستان که روزی اعتباری در دنیا داشت، حالا با سیاست های نامعقول خود همانند کشتار انسان‌های بی‌گناه در یمن یا قضیه قتل خاشقچی، روزنامه‌نگار عربستانی در کنسولگری سعودی، پایه های حکومتش را سست کرده است، به طوری که حتی یاران قدیمی‌اش هم از او دوری می کنند.

وی مذهب، اتحاد خاندان سلطنتی و ثروت و نفت عربستان را سه پایه قدرت دولت در عربستان توصیف کرد و گفت: با پیگیری سیاست های غلط، هر سه پایه لطمه دیده است؛ به طوری که نوع حرکات بن سلمان در عربستان به نام مدرنیسم، حساسیت های مراکز مذهبی را برانگیخته و پایه مذهبی را متزلزل کرده؛ خاندان سطلنتی هم دچار اختلاف شده و ثروت این کشور هم با باج‌خواهی 400 میلیارد دلاری، به تاراج رفته است.

ناکامی مشهود عربستان در منطقه

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه ناکامی عربستان در منطقه مشهود است و در یمن و سوریه، در ازای هزینه‌های هنگفت، دستاوردی نداشته است، تاکید کرد: عربستان به خاطر سیاست های نامعقولی که پیگیری کرده، چاره ای جز فرمانبرداری از آمریکا ندارد.

دکتر خرازی تصریح کرد: این در حالی است که ایران به رغم 40 سال تحریم، به همت مردم و ایثار، با ثبات ترین کشور در این منطقه است. دنیا می‌داند که ایران گوش به فرمان هیچ قدرت خارجی نیست و هیچ کشوری نمی تواند آمال خود را بر کشور ما تحمیل کند.

وی ادامه داد: مردممعجزه ایمان و وفاداری به انقلاب را به نمایش گذاشته‌اند. جمهوری اسلامی متکی به هیچ قدرتی نیست، بلکهاتکایش به ایمان و مردم خود است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: در این میان هر کشوری که از ما کمک خواسته، ما به آن کشور کمک کرده ایم. زمانی که رژیم عراق کویت را اشغال کرد، ما این اقدام را محکوم کردیم. وقتی در ترکیه کودتا شد، ما اولین کشوری بودیم که آن را محکوم کردیم. از نظر ما، علاوه بر امنیت خودمان، امنیت دیگران نیز مهم است.

ایران عامل ثبات‌بخش منطقه

دکتر خرازی با اشاره به اتهاماتی که آمریکا علیه ایران مطرح و ادعا می‌کند ایران عامل ناامنی در منطقه است، گفت: آیا ما منطقهرا ناامن کردیم یا رفتیم خون دادیم تا امنیت منطقه برقرار شود و عامل ثبات بوده ایم؟

وی تاکید کرد: این ائتلاف آمریکایی است که موجب ناامنی در منطقه شده است. چه کسانی از داعش و جبهه النصره حمایت کردند؟ چه کسانی این گروه‌ها را ظرف چند هفته به یک لشکر تروریستی تبدیل کردند؟

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: نفوذی که ایران در منطقه دارد، بر خلاف آمریکا، نفوذی طبیعی و معنوی است، چرا که برای کمک رفته‌ایم، نه برای گرفتن سهم. می گویند ایران چهار پایتخت عربی را تسخیر کرده است؛ در حالی که ما قلب انسان ها را تسخیر کرده ایم. وقتی خدمت می کنید، قلب انسان ها را تسخیر می کنید. این نفوذ گناه نیست. منطقه ما سال هاست دچار تنش و خونریزی است. باید چه می‌کردیم؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *