جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

توافق ایلان ماسک با موتور جست‌وجوی چینی

تهران- ایرنا- دستاورد مهم سفر «ایلان ماسک» مالک شرکت تسلا به چین، توافق با شرکت جستجوی اینترنتی بایدو، برای بهره گرفتن از داده‌های نقشه این شرکت برای فناوری کمک‌راننده در بزرگترین بازار خودرو جهان است.

پیشبرد ارتقای همکاری‌های آبی ایران و سوریه در حاشیه کنفرانس بین‌المللی آب بغداد

دمشق- ایرنا- «محمد جوانبخت» معاون وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران و «حسین مخلوف» وزیر منابع آب سوریه، امروز (دوشنبه) در حاشیه چهارمین کنفرانس بین المللی آب بغداد دیدار و در ارتباط با توسعه همکاری ها در این زمینه گفت وگو کردند.

تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند

سرکوب جنبش دانشجویی «همبستگی با مردم غزه» که در آمریکا از سوی پلیس این کشور و با همکاری برخی مسوولان دانشگاه‌ها ادامه دارد و پلیس ده‌ها نفر را در داشنگاه تکنیک ویرجنیا دستگیر کرده است.

Loading
سفیر سابق ایران در ترکیه مطرح کرد

دورخیز ترکیه برای استقلال از ناتو

۱۳۹۶/۰۵/۱۰ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: به اعتقاد سفیر سابق ایران در ترکیه، سیاست خارجی ترکیه دچار بحران است و تلاش دارد با ایجاد یک قدرت دفاعی خوداتکا و با فاصله گرفتن از ناتو شرایط خود را برای آینده هموارتر کند.

«فیروز دولت‌آبادی»، سفیر سابق ایران در ترکیه در خصوص توافق ترکیه با روسیه برای خرید سامانه دفاع موشکی «اس-400» و اختلافات این کشور با ناتو، با اشاره به اینکه آنکارا به دنبال ایجاد یک قدرت دفاعی خوداتکا و فاصله گرفتن از ناتو است، بیان داشت: انعقاد قرارداد خرید سامانه دفاع موشکی «اس-400» یک نشانه‌ی مهمی از گرایش آنکارا به سمت استقلال نظامی به خصوص در سیستم‌های پدافند هوایی است. مقوله‌ای که ترک‌ها تقریباً تابه‌حال از آن محروم بوده‌اند و پوشش امنیتی خود را در چارچوب سپر دفاعی ناتو دریافت می‌کرده‌اند.

وی با تأکید بر فاصله گرفتن آنکارا از ناتو گفت: انعقاد این قرارداد می‌تواند راه ترک‌ها را از ناتو تا حدود زیادی جدا کند و میل آنکارا به استقلال از ناتو را نشان می‌دهد. این موضوع حاکی از اختلافات عمیقی در روابط ترکیه و ناتو نیز می‌تواند باشد.

سفیر سابق ایران در ترکیه با توجه به نگرانی­های آنکارا از واشنگتن اشاره داشت: دومین مقوله که به انعقاد این قرارداد بسیار کمک کرده، نگرانی ترکیه از سیاست‌های آمریکا در رابطه با ترکیه است. روابط ترکیه و آمریکا از دوره‌ی اوباما همچنان دست‌خوش ناآرامی است. به قدرت رسیدن ترامپ در ابتدا امیدواری­هایی برای ترک‌ها فراهم کرد، اما گرایش‌های آمریکایی‌ها به سمت عربستان و مخالفت‌هایی که با تحولات ترکیه به خصوص در رابطه با سوریه از خود بروز دادند، این روابط را دچار یک بحران عمیق‌تری کرده‌ است و ترک‌ها در منطقه احساس تنهایی بیشتری می‌کنند و سیاست‌های آن‌ها با آمریکا فاصله دارد.

وی با عدم استراتژیک دانستن قرابت­های آنکارا و مسکو افزود: آنکارا با روس‌ها نزدیکی‌هایی دارد، اما این نزدیکی‌ها نیز بیشتر قائم به روابط فردی و حاکی از وازدگی سیاست خارجی ترکیه از آمریکا است. چنانچه تغییراتی در سیاست آمریکا رخ بدهد، به‌احتمال‌زیاد ترک‌ها از روس‌ها نیز فاصله خواهند گرفت.

کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به میزان درک آنکارا از تحولات سیاست خارجی مطرح کرد: زمانی که سیاست خارجی پیچیده می‌شود، آنکارا آن را درک نمی‌کند. آن‌ها همیشه خود را با ظاهر سیاست تطبیق می‌دهند؛ به همین دلیل بعضاً فکر می‌کنند که یک نوعی فرصت‌طلبی در سیاست خارجی ترکیه است. درحالی‌که حقیقت این‌چنین نیست.

وی با تأکید بر مواضع سینوسی آنکارا اشاره داشت: ترکیه پیچیدگی مسائل سیاست خارجی و سیاست بین‌الملل را  درک نمی‌کند. به همین دلیل دچار مشکل می‌شود و تند به تند مجبور به تغییر مواضع خود است؛ لذا سیاست‌های خارجی ترکیه شکست‌های بسیار سنگینی را متحمل شده است. به نظر می­رسد سیاست خارجی ترکیه دچار بحران است و تلاش دارد با ایجاد یک قدرت دفاعی خوداتکا و با فاصله گرفتن از ناتو شرایط خود را برای آینده هموارتر و مناسب‌تر کند.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *