أحدث المقالات

وال استریت ژورنال: حماس بنا دارد از قطر به یک کشور عربی دیگر نقل مکان کند / رهبری حماس در روز‌های اخیر با حداقل دو کشور از جمله عمان ارتباط برقرار کرده

رسانه‌های آمریکایی‌ به نقل از منابع آگاه فاش کردند که رهبری سیاسی جنبش حماس ‌قصد دارد از قطر به یک کشور عربی دیگر نقل مکان کند. این روزنامه اشاره کرد که رهبری حماس در روزهای اخیر با حداقل دو کشور منطقه از جمله سلطان‌نشین عمان ارتباط برقرار کرده است.

Loading
سفیر سابق ایران در ترکیه مطرح کرد

دورخیز ترکیه برای استقلال از ناتو

۱۳۹۶/۰۵/۱۰ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: به اعتقاد سفیر سابق ایران در ترکیه، سیاست خارجی ترکیه دچار بحران است و تلاش دارد با ایجاد یک قدرت دفاعی خوداتکا و با فاصله گرفتن از ناتو شرایط خود را برای آینده هموارتر کند.

«فیروز دولت‌آبادی»، سفیر سابق ایران در ترکیه در خصوص توافق ترکیه با روسیه برای خرید سامانه دفاع موشکی «اس-400» و اختلافات این کشور با ناتو، با اشاره به اینکه آنکارا به دنبال ایجاد یک قدرت دفاعی خوداتکا و فاصله گرفتن از ناتو است، بیان داشت: انعقاد قرارداد خرید سامانه دفاع موشکی «اس-400» یک نشانه‌ی مهمی از گرایش آنکارا به سمت استقلال نظامی به خصوص در سیستم‌های پدافند هوایی است. مقوله‌ای که ترک‌ها تقریباً تابه‌حال از آن محروم بوده‌اند و پوشش امنیتی خود را در چارچوب سپر دفاعی ناتو دریافت می‌کرده‌اند.

وی با تأکید بر فاصله گرفتن آنکارا از ناتو گفت: انعقاد این قرارداد می‌تواند راه ترک‌ها را از ناتو تا حدود زیادی جدا کند و میل آنکارا به استقلال از ناتو را نشان می‌دهد. این موضوع حاکی از اختلافات عمیقی در روابط ترکیه و ناتو نیز می‌تواند باشد.

سفیر سابق ایران در ترکیه با توجه به نگرانی­های آنکارا از واشنگتن اشاره داشت: دومین مقوله که به انعقاد این قرارداد بسیار کمک کرده، نگرانی ترکیه از سیاست‌های آمریکا در رابطه با ترکیه است. روابط ترکیه و آمریکا از دوره‌ی اوباما همچنان دست‌خوش ناآرامی است. به قدرت رسیدن ترامپ در ابتدا امیدواری­هایی برای ترک‌ها فراهم کرد، اما گرایش‌های آمریکایی‌ها به سمت عربستان و مخالفت‌هایی که با تحولات ترکیه به خصوص در رابطه با سوریه از خود بروز دادند، این روابط را دچار یک بحران عمیق‌تری کرده‌ است و ترک‌ها در منطقه احساس تنهایی بیشتری می‌کنند و سیاست‌های آن‌ها با آمریکا فاصله دارد.

وی با عدم استراتژیک دانستن قرابت­های آنکارا و مسکو افزود: آنکارا با روس‌ها نزدیکی‌هایی دارد، اما این نزدیکی‌ها نیز بیشتر قائم به روابط فردی و حاکی از وازدگی سیاست خارجی ترکیه از آمریکا است. چنانچه تغییراتی در سیاست آمریکا رخ بدهد، به‌احتمال‌زیاد ترک‌ها از روس‌ها نیز فاصله خواهند گرفت.

کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به میزان درک آنکارا از تحولات سیاست خارجی مطرح کرد: زمانی که سیاست خارجی پیچیده می‌شود، آنکارا آن را درک نمی‌کند. آن‌ها همیشه خود را با ظاهر سیاست تطبیق می‌دهند؛ به همین دلیل بعضاً فکر می‌کنند که یک نوعی فرصت‌طلبی در سیاست خارجی ترکیه است. درحالی‌که حقیقت این‌چنین نیست.

وی با تأکید بر مواضع سینوسی آنکارا اشاره داشت: ترکیه پیچیدگی مسائل سیاست خارجی و سیاست بین‌الملل را  درک نمی‌کند. به همین دلیل دچار مشکل می‌شود و تند به تند مجبور به تغییر مواضع خود است؛ لذا سیاست‌های خارجی ترکیه شکست‌های بسیار سنگینی را متحمل شده است. به نظر می­رسد سیاست خارجی ترکیه دچار بحران است و تلاش دارد با ایجاد یک قدرت دفاعی خوداتکا و با فاصله گرفتن از ناتو شرایط خود را برای آینده هموارتر و مناسب‌تر کند.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *