جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading

آغاز عصر جدید با شکست داعش در منطقه

۱۳۹۶/۰۶/۲۵ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:تحلیلگر سیاسی لبنانی گفت: عصر جنگ‌های داخلی و بی ثباتی در کشورهای غرب آسیا بسر آمده و عصر جدیدی شروع شده عصری که در آن استقلال ملی و پیروزی بر طرح‌های استعماری است.

دکتر “محمود حیدر” در گفت‌وگوییبا اشاره به شکست های پیاپی داعش در سوریه  و عراق گفت: بدون ترید ایجاد القاعده و فرزندانش  مثل داعش به خودی خود پای به عرصه تحولات منطقه نگذاشته اند. در حقیقت،  این گروه های تروریستی  درارتباط  با درگیری ها  و اختلافات بین المللی ایجاد شده اند. اینکه گفته می شود  القاعده  در ارتباط  با غرب بویژه آمریکاست،  سخنی درستی است که  بر اساس اطلاعات دقیقی استوار  است.  جنگ  و نا آرامی های  که طی 10 سال گذشته  بر غرب آسیا حاکم  بوده  سبب شده است تا آمریکا تجربه جنگ های نیابتی را پیدا کند.  این جنگ ها خسارات فراوانی به بار آورد  و سیاست خارجی آمریکا تاثیرات زیادی به جای گذاشت.

مشروعیت از دست رفته

این تحلیلگر سیاسی لبنانی ورود “دونالد ترامپ”  به کاخ سفید را در راستای تلاش  آمریکا برای بازگشت به قدرت از دست رفته  در عرصه جهانی  و  منطقه  غرب آسیا دانست  و گفت:  داعش و جبهه النصره  ابزارهای  واشنگتن دراین راستا هستند.  دراینجا باید گفت استفاده از این گروه ها در اصل یک طرح شکست خورده است چراکه آنها در میان ملت های مسلمان جایگاه مناسبی ندارند  البته این درست است که گروه های تروریستی توسط برخی دولت ها حمایت می شوند و عناصر آنها در برخی جوامع تحت ظلم و فشار پرورش یافته اند  و از ایدئولوژی وحشیانه و تروریستی برخوردارند.  با وجود این،  گروه های  مزبور مشروعیت خود  را  از دست دادند.  به همین دلیل،  شاهد شکست های پیاپی این گروه ها هستیم.

عقب نشینی آمریکا

وی با بیان اینکه استفاده از گروه های تروریستی تکفیری  در ارتباط  با طرح خاورمیانه بزرگ آمریکاست اظهار داشت: پیروزی تروریست های تکفیری به معنای موفقیت طرح جدید واشتنگتن در منطقه است  و عقب نشینی  از هریک از آنها به معنای عقب نشینی  از دیگری است.  در عرصه بین المللی  و منطقه ای  شرایطی بوجود آمد که آمریکا  و متحدانش مجبور شدند  از طرح های  خود در منطقه غرب آسیا دست بردارند.  در مقابل، ائتلاف روسیه با  محور مقاومت سبب شد تا این ائتلاف در برابر طرح های آمریکا  و متحدانش بایستد و منطقه  را  در تعیین مسیر  خود  کمک کند.  درحقیقت،  این ائتلاف بود که  در برابر طرح های استعماری جدید آمریکا ایستاد و از اجرایی شدن آنها جلوگیری کرد.

آغاز عصر  جدید

این کارشناس تحولات سیاسی منطقه  با تاکید بر شکست طرح های آمریکا در  غرب آسیا توسط محور مقاومت ، تصریح کرد:  محور مقاومت توانست گروه های تروریستی  را مجبور  سازد تا  در  برابر خواسته های  مقاومت سر تسلیم فرود آورند. در مجموع،  بنده معتقدم عصر جنگ های داخلی  و بی ثباتی در کشورهای غرب آسیا بسر آمده و عصر جدیدی شروع شده  عصری که  در آن استقلال ملی  و پیروری بر طرح های استعماری است.

بمب گذاری رویکرد جدید تروریست ها

محمود حیدر در پایان  گفت:  داعش  و سایر گروه های  تروریستی  و حامیان  آنها متحمل شکست سختی شده اند  بطوری  که دیگر نمی تواند  طرح های خود  را به اجرا بگذارند. چراکه  جنگ با این گروه ها همچنان ادامه دارد.  البته  محور مقاومت باید نسبت به این نکته آگاه باشد، فتنه گروه های تروریستی تکفیری پایان نیافته است  و این گروه ها  وارد مرحله جدیدی از اقدامات و عملیات های خود خواهند شد.  این امکان وجود دارد  گروه های تکفیر ی تروریستی مجددا به بمب گذاری و عملیات های  انتحاری روی بیاورند. هرچند که این گونه عملیات ها به اندازه اقدامات نظامی آنها برای تشکیل دولت نیست با وجود این ، باید نسبت به چنین  اقدامات بی ثبات کننده ای هوشیار بود.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *