جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دانشجویان معترض در آمریکا، آقازاده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره خیزش بزرگ ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها درواقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند.

دانشجویان معترض در آمریکا، آقازاده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره خیزش بزرگ ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها درواقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند.

Loading
نگاهی به نتیجه انتخابات لبنان

موسم تغییر در غرب آسیا

۱۳۹۷/۰۲/۱۸ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین: سفیر اسبق ایران در بیروت با اشاره به پیروزی حزب الله در انتخابات لبنان گفت: فصل تغییر به نفع محور مقاومت در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه فرا رسیده است.

احمد دستمالچیان با اشاره به اینکه گروه 8 مارس و 14 مارس از گروه های عمده سیاسی در لبنان هستند، گفت: گروه 8 مارس محور ائتلاف مقاومت است که بیشتر طوایف در آن عضویت دارند و گروه 14 مارس هم که حزب المستقبل آقای سعد حریری است.
وی افزود: محور مقاومت در انتخابات این دوره 2 شعار اصلی عمران و آبادانی لبنان و جوانگرایی را مطرح کرد که رای آورد.
دستمالچیان با اشاره به مشارکت بالای ملی در انتخابات این دوره لبنان، اضافه کرد: این نشان می دهد تز مقاومت، تز پیروزی، صلح طلبی و ثبات است خلاف کسانی که در پی جنگ بودند و محور جنگ طلب در مثلث امریکا، اسرائیل و عربستان تشکیل داده بودند.
وی گفت: حزب الله و مقاومت موجب صلح و امنیت در لبنان شد در حالی که دشمنان می خواستند آن را تجزیه کنند.
سفیر اسبق ایران در بیروت گفت: با توجه به نتیجه انتخابات، شکل سیاسی آینده لبنان تغییر خواهد کرد و تصویب قوانین باید از فیلتر نمایندگان طرفدار حزب الله رد شود و قوانین ضد حزب الله تصویب نخواهد شد و لبنان جدیدی با بوی مقاومت و جهاد متولد خواهد شد.
دستمالچیان افزود: فصل تغییر در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه فرا رسیده است تغییرات در سطوح مختلف اجتماعی و سیاسی و اضمحلال نظم قدیم و انتقال به نظم جدید در حال رخ دادن است و محور شر و خیر در این زمینه در حال جنگ هستند.
وی افزود: الهام بخشی انقلاب اسلامی و درایت های بسیار هوشیارانه مقام معظم رهبری در حال رسیدن به سرانجام است و عصر ایران انقلاب و محور مقاومت فرا رسیده است.

اثرگذاری انتخابات لبنان بر عراق و یمن

سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا هم با اشاره به قانون انتخابات در لبنان و تغییرات آن گفت: در این دوره 128 نماینده از لبنان و 6 نماینده (سه مسلمان و سه مسیحی) از کشورهایی هستند که لبنانی ها در آن حضور داشتند و تعداد نمایندگان این دوره به 134 نفر افزایش یافت.

صدرالحسینی با بیان اینکه میزان مشارکت در سطح ملی بسیار افزایش یافت افزود: عملیات روانی شدید و سنگینی وجود داشت اما مردم ثابت کردند به دموکراسی اعتقاد دارند و به آن احترام می گذارند.

وی با اشاره به دخالت کشورهای خارجی از جمله استعمار کهن فرانسه در لبنان گفت: امریکایی ها در منطقه با بن بست راهبردی مواجه شدند و در جاهایی از عربستان و در برخی مواقع از بازیگران سنتی مثل فرانسه بهره بردند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: استراتژی ترساندن از طریق سلاح ها و نیروی نظامی استراتژی دائمی نظام سلطه است اما انقلاب اسلامی به منطقه شجاعت داده است.
صدرالحسینی گفت: عربستان از یک سال پیش همه امکانات خود را به میدان آورد تا فضای آرام لبنان را به هم بریزد و این انتخابات به تاخیر بیفتد اما همه این ها با درایت حزب الله حل و فصل شد.
وی افزود: پیروزی محور مقاومت در لبنان بر روی انتخابات 22 اردیبهشت عراق و مردم یمن هم تاثیر خواهد گذاشت و مقاومت مردم مظلوم این کشور افزایش خواهد یافت و برای مردم بحرین و بقیه منطقه نیز نقطه امید است.
صدرالحسینی با بیان اینکه هسته های مقاومت در حال تبدیل شدن به دولت مقاومت است، ادامه داد: به هم پیوستگی دولت های عراق، لبنان، سوریه و ایران قدرت عظیمی در مقابل نظام سلطه خواهد بود.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *