جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تحریم خرید محصولات آمریکایی

تحریم خرید محصولات شرکت رستوران‌های زنجیره‌ای کی اف سی، موجب تعطیلی بیش از یکصد شعبه این نشان آمریکایی در مالزی شد.

مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس

دولت اردوغان به منظور مبارزه با تورم، از مردم خواسته ریاضت اقتصادی در پیش بگیرند اما اغلب مقامات این کشور، خودروهای لوکس مرسدس بنز و آئودی سوار می‌شوند.

Loading

تحلیلی بر مانور نظامی کمربند امنیت دریایی 2024

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: برگزاری مانور نظامی مشترک «کمربند امنیت دریایی 2024» میان ایران، چین و روسیه، نشانگر اراده آنها برای ارتقای هماهنگی امنیتی و نظامی است.

محمد جواد قهرمانی – کارشناس مسائل بین‌الملل

اگرچه این مانور نظامی در منطقه پیرامونی ایران برگزار شد، اما تکرار آن طی چند سال گذشته در این حوزه جغرافیایی، نشان می‌دهد که روسیه و چین نیز در این منطقه برای خود منافع مشخصی را تعریف کرده‌اند.

در ارتباط با رویکرد جمهوری اسلامی ایران، این نکته نباید نادیده گرفته شود که تهران خواهان ارتقای روابط در ابعاد مختلف از جمله بعد نظامی و امنیتی با چین و روسیه است. این موضوع متأثر از جهت گیری کلان سیاست خارجی کشور و همچنین فشارهایی است که از جانب آمریکا اعمال می شود. درواقع، تهران به دنبال ارسال نشانه‌هایی برای آمریکا و البته برخی کنشگران منطقه ای است که برخلاف خواسته آنها، نه تنها در انزوا به سر نمی‌برد، بلکه کنشگری نقش آفرین است.

اگرچه مانور نظامی اخیر در حوزه جغرافیایی دورتر از سرزمین چین برگزار شد، اما پکن با حضور در آن، خواهان انتقال این پیام به آمریکا است که در زمانی که می‌تواند در مناطق دوردست به اعمال قدرت و همکاری با شرکاء بپردازد، می تواند این ظرفیت را در مناطق پیرامونی اش نیز فعال کند. همچنین، این حوزه جغرافیایی، جایی است که افزایش حضور چین، امکان نظارت بر فعالیت کنشگران رقیب دیگر به ویژه هند را نیز فراهم می‌کند. البته در خصوص اهداف چین باید به این موضوع نیز اشاره شود که گسترش پیوندهای چین با منطقه، ثبات و امنیت آن را برای این کشور به امری مهم تبدیل می‌کند. در اینجا است که موضوعاتی مانند امنیت دریایی و غیره اهمیت پیدا می‌کند.

در ارتباط با روسیه نیز، اگرچه پیشینه مانور کمربند دریایی به قبل از حمله نظامی این کشور به اوکراین در فوریه 2022 بر می‌گردد، اما توسعه تنش‌ها با غرب، مسکو را در نقش‌آفرینی در مناطق دیگر از جمله خاورمیانه جدی‌تر ساخته است. از نگاه مسکو، احتمالاً همکاری با چین و ایران که هر دو چالش‌هایی با غرب دارند، می‌تواند آنها را وارد ائتلاف علیه غرب نماید. این موضوع برای مسکو به معنای کاهش تمرکز آمریکا از حوزه سنتی نفوذ آن نیز خواهد بود.

با این حال، در ارتباط با نتایج حاصله از این مانور چند نکته را باید مدنظر قرار داد: اولین موضوع این است که مانور نظامی گواهی است بر اراده کشورها برای تقویت هماهنگی در موضوعات امنیتی و نظامی.

موضوع دوم این است که همکاری‌های چین و روسیه در منطقه صرفاً به ایران محدود نمی‌شود، بلکه این دو کشور از انگیزه بالایی برای همکاری با دیگر کنشگران منطقه­‌ای که شریک آمریکا نیز محسوب می‌شوند، برخوردارند.

در پایان باید گفت اگرچه هماهنگی نظامی موضوعی است که در راستای منافع هر سه کشور است، اما هنر تهران در راستای دستیابی به منافع بیشتر این خواهد بود که بتواند از تلاش و نیاز پکن و مسکو برای ارتقای کنشگری در منطقه، در جهت تأمین دیگر منافع خود بهره‌برداری کند.

0 Comments