جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

دانشمند روسی: چت بوت ها، می توانند ذهن مردم را دستکاری کنند

ورونتسوف، استاد آکادمی علوم روسیه، در مصاحبه با اسپوتنیک در خصوص دنیای هوش مصنوعی گفت: “تکنولوژیخیلی سریع می تواند ذهن شخص را در مورد هر چیزی، حتی تغییر دهد و یا متقاعد کند و موقعیت سیاسی فرد را نیز تغییر دهد”.

Loading

تحلیلی بر خروج احتمالی نیروهای نظامی آمریکا از عراق

۱۴۰۲/۱۲/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: فشار سیاسی و میدانی زیادی برای خروج نیروهای آمریکا از عراق وجود دارد و این مساله، ادامه حضور نیروهای نظامی این کشور در عراق را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سخت‌تر کرده است.

عباس خامه‌یار در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به مذاکرات ایالات متحده آمریکا و عراق بر سر خروج نیروهای بین‌المللی ائتلاف علیه داعش و نیز خروج نیروهای آمریکایی از این کشور گفت: این مذاکرات صرفا به بحث خروج نیروهای نظامی آمریکایی منوط نیست، بلکه نیروهای ناتو نیز مورد بحث است. بعد از حضور داعش در عراق، نیروهای نظامی ائتلاف و آمریکا براساس یک تفاهم‌نامه با دولت وقت عراق به‌طور گسترده در این کشور مستقر شدند. درواقع، عنوان این استقرار به بهانه حمایت از عراق در برابر تروریسم بود؛ در آن مقطع، بحث گروه‌های تکفیری و داعش مطرح بود و خواست مشترک دولت عراق و نیروهای خارجی این بود که این گروه‌ها از عراق خارج شوند.

وی ادامه داد: بعد از شکست داعش، تعداد نیروهای ائتلاف و آمریکا به‌تدریج کاهش یافت و بیشتر پایگاه‌های نظامی آمریکا به دولت عراق تحویل داده شد و این روند همچنان ادامه دارد.

این کارشناس مسائل منطقه گفت: پس از پایان داعش، دیگر بهانه‌ای برای حضور آمریکا و ناتو در عراق وجود ندارد، اما به دلایل مختلف، آنها برخی از پایگاه‌های خود را حفظ کردند که این موضوع با واکنش بسیاری از جریان‌های عراقی به‌ویژه نیروهای جهادی و شیعیان مواجه شد. چراکه آنها می‌دانستند از این پس، نیروهای مقاومت عراق هدف آمریکا خواهند بود نه تروریست‌های داعشی.

خامه‌یار درخصوص تاکید دولت و مردم عراق به خروج نیروهای آمریکایی و ائتلاف از این کشور گفت: با شروع جنگ غزه و به دنبال آن، حملاتی که از سوی مقاومت عراق به پایگاه‌های آمریکا در این کشور انجام شد، آنها ناچار شدند مذاکرات برای خروج تدریجی‌شان از عراق را آغاز کنند. اگرچه از آن زمان تا امروز، آمریکایی‌ها سعی داشته‌اند در این مذاکرات وقت کشی و کارشکنی کنند و آن را به تاخیر بیندازند، اما هم پارلمان عراق و هم مردم این کشور، خواهان خروج آمریکایی‌ها و نیروهای ائتلاف از این کشور هستند.

این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به حوادث اخیر و هدف قرار گرفتن عده‌ای از فرماندهان حشد الشعبی که جزو نیروی دفاعی رسمی ارتش عراق است، اظهار داشت: این اقدام، نوعی تجاوز به حاکمیت یک کشور مستقل است که احساسات مردم عراق را برانگیخت، همچنانکه پارلمان، دولت و آقای سودانی هم آن را محکوم کردند. اگرچه واکنش مقامات عراقی با توجه به تفاهم‌نامه‌ی حضور نیروهای آمریکایی در این کشور، تا حدی ملایم بود، اما این اتفاقات موجب شد تا مقامات عراقی خواستار تسریع روند مذاکره برای خروج نیروهای آمریکایی از این کشور شوند.

وی با بیان اینکه آمریکا یک مهلت یک سال و نیمه برای خروج نیروهایش از عراق درخواست کرده است؛ گفت: دولت عراق و شخص آقای سودانی براساس احترام به افکار عمومی به‌دنبال خروج نیروهای نظامی آمریکا و دیگر نیروهای خارجی از این کشور است که مبتنی بر مصوبات پارلمان عراق در سال 2020 می‌باشد.

خامه‌یار افزود: البته بخشی از عراقی‌ها به خصوص کردها در شرایط کنونی، راضی به خروج نیروهای آمریکایی از این کشور نیستند.

وی درخصوص واکنش احتمالی دولت عراق به درخواست مهلت آمریکا برای خروج نیروهایش از این کشور اظهار داشت: فشار افکار عمومی عراق بعد از حملات اخیر آمریکا به نیروهای مقاومت این کشور افزایش یافته و خواهان تسریع خروج نیروهای ائتلاف از عراق هستند. این در حالی است که هدف گرفتن پایگاه های نظامی آمریکا در عراق، مساله مهمی برای دولت آمریکا است و از این منظر آنها نمی‌خواهند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری متحمل خسارت شوند، از این رو باید از طریق مذاکرات به نحوی به این وضعیت پایان دهند. در عین حال، شرایط غیرقابل پیش‌بینی است، اما فشار برای خروج نیروهای خارجی از سوی مردم عراق و گروه های جهادی زیاد است.

وی در پایان گفت: همان‌طورکه آمریکایی‌ها در یمن نتوانستند مقاومت کنند و از این کشور خارج شدند در عراق هم با همین وضعیت مواجه خواهند شد، به‌ویژه آنکه آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نمی‌خواهد خود را در منطقه ضربه‌پذیر نشان دهد. درمجموع، در عراق، شرایط جدی، سخت و پیچیده است، چنانکه به‌نظر می‌رسد در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت، آمریکایی‌ها مجبور شوند برای خروج‌شان از عراق، جدول زمانی مشخص کنند.

0 Comments