جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

تهدید هسته‌ای دوباره مکرون علیه روسیه

رئیس جمهوری فرانسه امروز (یکشنبه) طی سخنانی از آمادگی کشور خود برای گفت وگو با دیگر کشورهای اروپایی درباره استفاده از سلاح هسته‌ای علیه روسیه خبر داد.

باقری: ایران پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد/ ۲۳ کشور به صهیونیست‌ها کمک کردند

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران با اقتدار پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد، گفت: دشمنی‌ها علیه انقلاب اسلامی تمام نشده و ادامه دارد، اما درایت رهبری باعث شد که دشمنان در این زمینه شکست بخورند.

ادعای کاخ سفید: اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد

تهران-ایرنا- «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید امروز (یکشنبه) مدعی شد که رژیم صهیونیستی پذیرفته است که قبل از تهاجم به شهر مرزی رفح در جنوب غزه، به نگرانی‌ها و نظرات ایالات متحده گوش دهد.

Loading

تحلیلی بر آخرین تحولات سیاسی پاکستان

۱۴۰۲/۱۲/۰۴ | سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: یک پژوهشگر مسائل منطقه گفت: نهادهای قانونی، قضایی و ارتش پاکستان به نخست وزیری شهباز شریف، نامزد حزب مسلم لیگ نگاه مثبتی دارند.

فرزاد رمضانی بونش در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برتری نامزدهای وابسته به عمران خان در انتخابات پارلمانی پاکستان اظهار داشت: درحالیکه در روند تشکیل دولت، نامزدهای وابسته به حزب تحریک انصاف پاکستان و حزب مسلم لیگ رقابت سختی داشتند، اما درنهایت، رهبران حزب مسلم لیگ، حزب مردم پاکستان و دیگر احزابی که در انتخابات پارلمانی هشتم فوریه قادر به کسب تعداد کرسی‌های کافی برای تشکیل دولت به‌طور مستقل نشدند، شهباز شریف را به‌عنوان کاندیدای مشترک خود برای تشکیل دولت ائتلافی معرفی کردند.

وی با اشاره به تحولات روزهای بعد از انتخابات اظهار داشت: اعتراض‌ها همچنان ادامه دارد، و به نظر می‌رسد هنوز در مرحله گذار از انتخابات در این کشور هستیم و روند اعتراض‌ها ممکن است تا زمان تشکیل دولت و حتی بعد از‌ آن هم ادامه داشته باشد یا حتی به درگیری بینجامد.

این پژوهشگر مسائل منطقه درباره انتخاب نخست وزیر آینده پاکستان اظهار داشت: انتخاب نخست وزیر فرایندی سخت و پیچیده است. از همان ابتدا مشخص بود که برنامه عمران خان برای تشکیل دولت آینده یا ائتلاف با برخی احزاب با چالش‌هایی مواجه است، ضمن آنکه اصلا معلوم نبود که ارتش و نهادهای قانونی اجازه دهند نامزدهای هوادار حزب عمران خان به سمت تشکیل دولت بروند. درواقع، عمران خان تلاش داشت با معرفی وزیر اقتصاد دولت قبلی خود به‌عنوان گزینه نخست وزیری تا حدی رایزنی‌ها برای عبور از موانع پیش‌رو را انجام دهد، اما ارتش و نهادهای قانونی و قضایی ملاحظاتی درخصوص عمران خان و نامزد معرفی شده از طرف حزب او داشتند.

وی ادامه داد: معرفی عمر ایوب خان با توجه به اینکه نوه محمد ایوب خان است، تا حدی می‌توانست اجماع کاریزماتیکی در حزب عمران خان ایجاد کند.

رمضانی بونش با اشاره به معرفی شهباز شریف به‌عنوان گزینه نخست‌وزیری حزب مسلم لیگ و حزب مردم پاکستان گفت: ازهمان ابتدا مشخص بود که کار شهباز شریف برای رقابت بر سر نخست وزیری پاکستان راحت‌تر است. درواقع، با توجه به رایزنی‌هایی که حزب مسلم لیگ با سایر احزاب در این رابطه داشت، شهباز شریف مسیر هموارتری برای رسیدن به پست نخست وزیری داشت.

این پژوهشگر مسائل منطقه درباره ادامه مخالفت‌ها با نتایج انتخابات پارلمانی خاطرنشان کرد: با توجه به نگاهی که کمیسیون ویژه انتخابات و نخست‌وزیر دولت موقت پاکستان به عدم بروز تقلب در انتخابات دارند، بعید است مخالفت‌ها به جایی برسد. با این حال، احزاب سیاسی همچون حزب عمران خان، جمعیت علمای اسلام و … نتایج انتخابات را غیرواقعی دانسته و شاهد تداوم مخالفت‌ها در این رابطه هستیم، اگرچه نشانه‌ای از تشدید آن وجود ندارد.

وی درباره رویکرد ارتش پاکستان به گزینه‌های نخست وزیری آینده پاکستان گفت: هرچند حزب نواز شریف جایگاه دوم را از نظر میزان رای در انتخابات پارلمانی داشت، اما نهادهای قانونی و ارتش نگاه مثبت‌تری به نامزد حزب مسلم لیگ و شهباز شریف دارند.

وی درباره تاثیر تحولات سیاسی داخلی پاکستان بر سیاست خارجی این کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت آینده یک دولت ائتلافی با مشارکت احزابی از جمله مسلم لیگ و مردم خواهد بود، از همین‌رو بعید است تغییرات گسترده‌ای در سیاست خارجی این کشور به وجود بیاید. البته ممکن است برخی تغییرات تاکتیکی را بویژه در نحوه تعامل با بازیگران منطقه ای شاهد باشیم، اما در سیاست‌های کلی، نگاه به بازیگران اصلی منطقه و هچنین رویکرد به هند، آمریکا، چین، روسیه و ایران به نظر نمی‌آید تغییرات گسترده‌ای را شاهد باشیم. در همین حال، ممکن است رفتار سیاست خارجی این کشور در جهت تقویت اقتصاد و مقابله با چالش‌های اقتصادی گسترده در داخل پاکستان باشد و شاهد یک سیاست خارجی اقتصاد محور از سوی دولتمردان این کشور باشیم.

0 Comments