جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افق نه چندان روشن همکاری ایران و قاره آفریقا

افق نه چندان روشن همکاری ایران و قاره آفریقا

با این حال و برخلاف آنچه در این نشست روز جمعه عنوان شد، علی لقمانی اذعان دارد که صرفاً با برگزاری همایش و سخنرانی نمی‌توان از ظرفیت‌های بکر سایر نقاط جهان استفاده کرد. چراکه به باور این کارشناس حوزه بین‌الملل، «به نظر می‌رسد سیاست خارجی ایران، ریل‌گذاری خود را با تمرکز بر خاورمیانه عربی پیش برده است و مناطقی مانند آسیای میانه، شبه‌قاره و همچنین آفریقا به شکل جدی مدنظر دیپلماسی اقتصادی نیست».

شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر افزایش یافت

تهران-ایرنا- وزارت بهداشت غزه جدیدترین آمار شهدا و مجروحان جنایت‌های رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد: از هفتم اکتبر تاکنون، ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر در نوار غزه شهید و ۷۷ هزار و ۵۷۵ نفر هم مجروح شدند.

سفر معاون وزیر خارجه به عربستان

مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد به عربستان سفر کرد.

Loading

رویکرد روسیه در قبال ساخت پهپاد ترکیه برای اوکراین؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: پژوهشگر حوزه ترکیه گفت: همکاری نظامی ترکیه با اوکراین به‌ویژه در زمینه ساخت پهپادهای بیرقدار موضوع ساده‌ای نیست، اما ترکیه براساس یک سیاست چند وجهی که از آغاز جنگ اوکراین در پیش گرفته، تلاش دارد در راستای حفظ نقش خود در ایجاد توازن منطقه‌ای و جهانی، در بحران اوکراین نقش‌آفرین باشد.

سیامک کاکایی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: روسیه می‌داند که ترکیه روابط نزدیکی با اوکراین دارد و از این کشور حمایت می‌کند، اما این به معنای مماشات دائمی مسکو در قبال آنکارا نیست. از طرفی اوکراین می‌داند ترکیه روابط نزدیکی با روسیه در زمینه گاز، اقتصاد و روابط سیاسی دارد. علاوه‌براین، غرب و ناتو نیز اهمیت ترکیه را در ارتباط با بحران اوکراین به‌خوبی درک کرده و از سیاستی که ترکیه اتخاذ کرده، ناراحت نیستند و اتفاقا استقبال هم می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد که نقطه مرکزی معادله چند وجهی ترکیه، جایگاه ژئوپلیتیکی این کشور در منطقه است که به آن قدرت بازیگری در این صحنه را داده است.

این پژوهشگر حوزه ترکیه با اشاره به سخنان اردوغان که گفته بود از منافع جهانی ترکیه صرف‌نظر نمی‌کنیم و روابط‌مان با روسیه و اوکراین را توامان ادامه می‌دهیم؛ افزود: این مواضع نشان می‌دهد که ترکیه سیاست تعامل و همکاری با همه کشورها و بازیگران منطقه‌ای و جهانی را در برنامه و سیاست خارجی خود دنبال می‌کند.

کاکایی با اشاره به قرارداد ساخت و تولید پهپادهای بیرقدار در اوکراین از سوی ترکیه گفت: این بخشی از راهبرد و استراتژی نظامی و دفاعی ترکیه است که در حال گسترش است. ساخت پهپادها از سوی ترکیه در تعداد زیادی از کشورها ازجمله در عربستان و قطر نیز دنبال می شود. اساسا صنعت ساخت و تولید پهپاد ترکیه در سایر کشورها در حال گسترش است.

وی با بیان اینکه بحران اوکراین و شرایطی که اکنون پدید آمده، یک پیوست تاریخی دارد که به بحران کریمه در 2014 برمی گردد، گفت: ترکیه همواره نسبت به الحاق کریمه به خاک روسیه موضع انتقادی داشت و هیچ وقت کریمه را در چارچوب خاک روسیه به رسمیت نشناخت و آن را بخشی از سرزمین اوکراین می‌داند. ترکیه در یک دهه اخیر تلاش کرده شکل جدیدی از سیاست خارجی که رگه‌هایی از استقلال عمل در خود دارد را به نمایش بگذارد. بعد از کودتای 2016، ترکیه روابطش را با روسیه بهبود بخشید و همزمان تعامل با اروپا و چین را نیز به یک نسبت پیش برد، هچنانکه خرید سامانه‌های موشکی اس 400  از روسیه یا احداث خطوط گازی جدید را به‌رغم مخالفت غرب دنبال کرد. ترکیه قصد دارد با این اقدامات، قدرت بازیگردانی‌اش در منطقه را در بلندمدت حفظ و تثبیت کند.

کاکایی با تاکید بر اینکه جنگ اوکراین بازتاب جدیدی از موقعیت ژئوپلتیک ترکیه ارائه داد و نگاه غرب را به این کشور معطوف داشت، گفت: ترکیه در ارتباط با اوکراین به مولفه‌های متعددی توجه داشته است، ازجلمه تلاش برای میانجی‌گری میان روسیه و اوکراین که از آغاز جنگ آن را پیگیری کرده و معتقد است که آنکارا از ظرفیت میانجی‌گری برای پایان دادن به این جنگ برخوردار است. ترکیه تلاش دارد از رهگذر بده بستان‌های سیاسی و همکاری‌های نظامی با روسیه و اوکراین، نقش خود را به‌عنوان کشوری که می‌تواند تاثیری فعال در فروکش کردن بحران‌های بین‌المللی داشته باشد، نشان دهد.

این پژوهشگر حوزه ترکیه درباره نگاه روسیه به تعامل ترکیه با اوکراین به‌ویژه در رابطه با ساخت پهپادهای بیرقدار گفت: روسیه برای خنثی کردن فشار تحریم‌های بین‌المللی به همکاری با ترکیه نیازمند است، از این رو، نسبت به برخی از برنامه‌های نظامی و قرادادهایی که ترکیه با اوکراین منعقد کرده، چشم‌پوشی می‌کند. این رویکرد روسیه برگرفته از نیازی است که به ترکیه دارد. مساله فروش پهپادهای بیرقدار به اوکراین به یک سال اخیر محدود نیست، بلکه چند سال پیش هم توافق‌نامه‌هایی بین دو کشور مطرح بود که با مخالفت شدید روسیه مواجه شد، اما شرایط کنونی به خاطر جنگ متفاوت است، به طوریکه ترکیه با توجه به نوع نیاز روسیه، اوکراین و غرب به بازیگردان این صحنه تبدیل شده است و در همان مدار گوی را می‌چرخاند.

کاکایی تصریح کرد: با توجه به فرسایشی شدن جنگ اوکراین، این احتمال وجود دارد که رایزنی‌های ترکیه به عنوان حلقه واسط افزایش یابد و در این باره، اخیرا، بحث‌هایی از سوی مقامات ترکیه برای میانجی‌گری و یا مصالحه میان کیف و مسکو مطرح شد که این بخش فراتر از تعاملات سیاسی و اقتصادی و نظامی این کشور با روسیه و اوکراین بوده و در چارچوب نقشی است که ترکیه برای خود در سطح تعاملات بین‌المللی تعریف کرده است.

0 Comments