جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading

فرانسه و اتحادیه اروپا به دنبال به چالش کشیدن نقش روسیه در قفقاز جنوبی

۱۴۰۲/۱۱/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان گفت مواضع مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حمایت از ارمنستان و مخالفت با جمهوری آذربایجان، در چارچوب به چالش کشیدن نقش روسیه در تحولات قفقاز جنوبی و نیز در ادامه درگیری اروپا با روسیه بر سر اوکراین است.

محسن پاک‌آیین در گفت‌گو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه یکی از اتفاقات خوب و مهم برای تامین امنیت و ثبات در قفقاز جنوبی توافق اولیه جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای پیگیری مذاکرات صلح بود، گفت: همین که این دو کشور تصمیم گرفتند برای تحقق ثبات و صلح در این منطقه به میانجیگران فرامنطقه ای وابسته نباشند، قدم مثبتی بود و الان هم به دنبال زمان مناسب برای امضای سند نهایی هستند.

وی ادامه داد: البته بروز چالش‌های لفظی میان دو کشوری که بیش از 20 سال در حال جنگ بودند و نسبت به مرزهای یکدیگر ادعاهایی دارند، طبیعی است، اما این به معنای درگیری و جنگ دوباره میان این دو کشور در قفقاز جنوبی نیست و در پی نقض توافقی که تا کنون حاصل شده است، نیستند.

سفیر پیشین کشورمان در جمهوری آذربایجان با اشاره به برخی مواضع مداخله جویانه مقامات اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی در رابطه با تحولات میان باکو و ایروان خاطرنشان کرد: برخی کشورها و قدرت ها از استقرار صلح در قفقاز جنوبی ناراحت هستند، از جمله اتحادیه اروپا و در میان این کشورها فرانسه بیشتر از بقیه کشورها تحرکات مخرب داشته است. اتحادیه اروپا در چارچوب رقابت با روسیه و برای انزوای این کشور در قفقاز جنوبی سعی می‌کند، دخالت‌هایی را در این منطقه داشته باشد و حضور خود را تقویت کند، از این رو تلاش دارد خود را دوست ارمنستان جلوه دهد و مواضعی در مخالفت با جمهوری آذربایجان اتخاذ کرده است تا به این شکل مبنای صلحی را که در شرف انجام است، سست کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه «اتحادیه اروپا نه دوست جمهوری آذربایجان است، نه ارمنستان» گفت: آنها به دنبال منزوی کردن روسیه در قفقاز هستند و این اقدام در ادامه جنگ اوکراین است.

پاک‌آیین در ادامه درباره نقش مخرب فرانسه در تحولات قفقاز جنوبی اظهار کرد: فرانسه که از اعضای مهم اتحادیه اروپا و ناراضی بزرگ از صلح در قفقاز است، از محرک های اصلی اتحادیه در مخالفت با جمهوری آذربایجان است و هدفش از این مخالفت‌ها، منزوی کردن روسیه است که در رابطه با صلح در قفقاز نقش موثری داشته است. از طرفی با توجه به حضور قابل توجه ارمنی‌ها در فرانسه، دولت این کشور از طریق لابی ارمنستان تحت فشار است که از ارمنی‌ها حمایت کند. اساسا فرانسه با فروش سلاح به ارمنستان و برجسته کردن این اقدام و برگزاری برخی رزمایش‌ها با ارمنستان در استقرار صلح و امنیت در قفقاز جنوبی مشکل ایجاد می کند.

سفیر پیشین کشورمان در باکو اظهار کرد: به نظر می‌رسد جمهوری آذربایجان و ارمنستان قدر و ارزش آرامش به وجود آمده را می‌دانند و با وجود چالش‌های لفظی نسبت به سیاست‌های پنهان اتحادیه اروپا و فرانسه آگاهی دارند. از این رو باید امیدوار بود که هشیاری این دو کشور در این مساله حفظ شود و برخوردهای سازنده ای را رقم زنند. اگر اختلافی هم وجود دارد بهتر است از طریق مسالمت‌آمیز و مذاکره آن را حل کرد.

وی تاکید کرد: اختلافات مرزی بین کشورهای مختلف وجود دارد و لازم است کمیسیون‌های مرزی دو کشور بیشتر با یکدیگر مذاکره کنند و نقاط مرزی را بر اساس معیارها و استانداردهای بین‌المللی تعیین و به سمت همکاری حرکت کنند.

پاک آیین گفت: در قفقاز جنوبی «همکاری» بر «رقابت» به ویژه رقابت‌های غیرسازنده ارجحیت دارد. حضور هر دو کشور در نشست 3+3 در تهران نشان داد که طرفین متمایل به همکاری هستند. هوشمندی ارمنستان و جمهوری آذربایجان در این مسیر اهمیت ویژه دارد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره تاثیر ایران و روسیه بر حل اختلافات باقی مانده میان باکو و ایروان تصریح کرد: معتقدم ایران و روسیه باید تماس‌هایشان را با این دو کشور برای حل کامل اختلافات ادامه دهند و با اقدامات دیپلماتیک و تلاش سازنده برای نزدیک کردن مواضع باکو و ایروان سعی کنند اهداف غیرسازنده فرانسه و اتحادیه اروپا را خنثی کنند. بعد از نشست 3+3 احساس می شود فعالیت‌های دیپلماتیک ایران و روسیه در قفقاز کمتر شده است، به نظر من ضرورت دارد این اقدامات و رفت و آمدها ادامه یابد و هر چه زودتر نشست 3+3 در استانبول را شاهد باشیم. هر چه همکاری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بیشتر شود امید به صلح پایدار و دائمی در قفقاز جنوبی بیشتر می‌شود.

0 Comments