جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بیداری نسل جدید آمریکا و تاثیر آن بر آینده روابط با اسرائیل

در حالی که نسل‌های قبلی آمریکا با تبعیت از رویکردی که دولت‌های این کشور به آنها تحمیل کرده بودند خود را موظف به حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی می‌دانستند اما نسل جدید در ایالات متحده که رهبران آینده این کشور هستند یک مسیر کاملا متضاد پیش گرفته‌‌اند.

Loading

موضع دوگانه و ناکارآمد اتحادیه اروپا در قبال جنگ غزه

۱۴۰۲/۱۰/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: وزیر خارجه فرانسه اخیرا و پس از آن که دو وزیر صهیونیست خواستار اسکان مردم غزه در خارج از این منطقه شدند، اظهار داشت که غزه سرزمین فلسطین است و آینده آن به تصمیم اسرائیل وابسته نیست.

علیرضا ثمودی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به پیشینه نقش‌‏آفرینی اتحادیه اروپا در قبال مسئله فلسطین گفت: «‎‏اتحادیه اروپا یکی از اعضای کمیته چهارجانبه است که تقریبا در اوایل هزاره سوم در خصوص مسئله فلسطین تشکیل شد؛ این کمیته شامل روسیه، اروپا، آمریکا و سازمان ملل بود. منتها موضوعی که مطرح می‎شود این است که اتحادیه اروپا در این رابطه یک بازیگر حاشیه‎ای و ثانویه است. زیرا اصلی‎ترین بازیگر آمریکا محسوب می‎شود و لذا اتحادیه اروپا نمی‎تواند در این زمینه خیلی فعال باشد و بیشتر به عنوان یک اهداکننده مالی محسوب می‏شود.»

به گفته ثمودی، مهمترین موضع اتحادیه اروپا درباره موضوع فلسطین بحث دو دولتی است و سیاست اصلی اتحادیه اروپا بازگشت به مرزهای 1967 و تشکیل دو دولت است. از این رو تمام موضع‏گیری‎های اتحادیه اروپا در سال‎های اخیر بر اساس این دو نگاه کلی استوار بوده است.

وی تاکید کرد: «کشورهای اروپایی با شهرک‎سازی‎های اسرائیلی در کرانه باختری به شدت مخالف هستند و حتی تحریم‎هایی را در این خصوص اعمال کرده‎اند. به این صورت که اگر محصولاتی در آن شهرک‏‌ها تولید شده باشد اتحادیه اروپا آن را نمی‎پذیرد. نکته دیگر اینکه اتحادیه اروپا مدعی است که گروه حماس یک گروه تروریستی است و با خروج نام حماس از فهرست گروه‎های تروریستی مخالف هستند.»

این کارشناس با اشاره به اینکه همه کشورهای این اتحادیه موضع مشترکی در قبال موضوع فلسطین ندارند، گفت: «با توجه به سوابق تاریخی و نزدیکی به رژیم صهیونیستی، مواضع اعضای اتحادیه اروپا متفاوت است.»

ثمودی در خصوص موضع وزیر خارجه فرانسه نیز توضیح داد: «علاوه بر وزیر خارجه فرانسه، وزیر خارجه هلند و برخی دیگر از مقامات اروپایی نیز در این رابطه موضع گیری کرده‏اند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و خانم اورزولا فون در لاین به عنوان رئیس کمیسیون اروپا از جمله افرادی هستند که موضع‏گیری کردند. بورل گفته است که سخنان دو وزیر افراطی اسرائیلی غیرمسئولانه و تحریک‏آمیز و نقض فاحش حقوق بشر است. همچنین بورل معتقد است تجربه 30 سال گذشته نشان داده که راه حل باید از بیرون تزریق شود. به این معنا که خود فلسطینی‎ها و اسرائیلی‎ها نمی‏توانند به یک توافق برسند و از بیرون باید راه حلی ارائه شود بلکه این معضل حل و فصل شود.»

کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه کشورهای اروپایی به طور کلی حملات رژیم صهیونیستی بعد از حمله اولیه حماس را دفاع از خود می‏دانند، گفت: «بعد از اختلافاتی که بین حماس و فتح به دنبال انتخابات پارلمانی شکل گرفت، اشتباهی که اتحادیه اروپا مرتکب شد این بود که آن انتخابات قانونی را نپذیرفت و روابط خود با حماس را قطع کرد. در آن مقطع اتحادیه اروپا با ادعای تروریستی بودن حماس، ارتباط خود با این گروه را مشروط به آن کرد که حماس اقدامات تروریستی انجام ندهد و رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد. از آن زمان به بعد روابط بین حماس و اتحادیه اروپا روابط دوستانه‎ای نبوده است.»

ثمودی ادامه داد: «تاکید مقامات اروپایی در چند روز اخیر در مورد غزه و کوچاندن اجباری فلسطینی‎ها این بود که به راهکار دو دولت پایبند هستند. به طور کلی اروپایی‎ها این اهداف را در قبال غزه در نظر دارند: نخست اینکه رژیم صهیونیستی حضور امنیتی در غزه نداشته باشد، دوم اینکه حماس در قدرت نباشد و در نهایت مخالف کوچاندن اجباری فلسطینی‎ها از غزه هستند.»

وی در ادامه با اشاره به اینکه اروپایی‎ها حملات رژیم صهیونیستی به غزه را نیز محکوم کرده‌‏اند، تاکید کرد با این وجود کشورهای اروپایی بازیگر مهمی درعرصه تحولات فلسطین نیستند و آمریکا تصمیم‎گیر است. البته چین هم می‏توانست اثرگذار باشد، اما مواضعش در قبال حماس و رژیم صهیونیستی باعث شده تا حدودی از این رژیم فاصله بگیرد و نتواند نقش یک میانجی را ایفا کند. در واقع موضع‎گیری اتحادیه اروپا در شرایط کنونی همچنان حمایت از رژیم صهیونیستی است اما با چاشنی انتقاد از اقدامات این رژیم در قبال فلسطینیان.

کارشناس مسائل اروپا تاکید کرد: «اگر 20 سال اخیر را نگاهی بیندازیم حتی طی توافق اسلو و مادرید که در اروپا انجام شد، اتحادیه اروپا نتوانست کنشگری خاصی داشته باشد؛ زیرا یک بازیگر فرعی است و صرفا در مسائل هنجاری می‏تواند اثرگذار باشد. همچنین اتحادیه اروپا درگیر مسائل داخلی است و در حوزه سیاست خارجی نیز بیشتر حواسش را معطوف به جنگ اوکراین کرده است.»

وی ادامه داد: «موضع‎گیری شدید اروپا در قبال جنگ اوکراین و محکومیت حملات روسیه و انفعال نسبی آنها در قبال جنگ در فلسطین با واکنش‏‌هایی روبرو شد و برخی، بروکسل را به داشتن استانداردهای دوگانه در رابطه با مسئله جنگ و نقض حقوق بشر محکوم می‎کنند.»

0 Comments