جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

وضعیت متشنج در خیابان‌های تل آویو + فیلم

رسانه‌های عبری زبان از زد و خورد و درگیری شدید بین تظاهرات کنندگان خواهان امضای فوری توافق مبادله اسرا و نیروهای امنیتی در خیابان‌های تل‌آویو خبر دادند.

Loading

لغو وضعیت خودمختاری کشمیر؛ گام نهایی برای الحاق رسمی آن به هند؟

۱۴۰۲/۱۰/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه لغو وضعیت خودمختاری کشمیر تحول مهمی در تاریخ پس از استقلال هند بود اظهار داشت: در مقطعی که هند فاقد گروه‌های سیاسی مخالف فعال و قوی است، حاکمیت هند توانست دادگاه عالی را متقاعد کند که به الحاق کامل کشمیر به هند رای دهد. این اقدام نشان داد هند فعلی، دیگر آن هند پس از استقلال نیست که به عنوان بزرگترین دموکراسی جهان نامیده می شد.

محسن روحی صفت در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، لغو وضعیت اضطراری در جامو و کشمیر را تحولی مهم دانست و تصریح کرد: حدود چهار سال پیش، ناراندا مودی از طریق پارلمان خودمختاری جامو و کشمیر را که بندی از قانون اساسی بود، حذف کرد. آن زمان، شاهد اعتراضات بسیار وسیع در منطقه کشمیر و درگیری‌های طولانی بودیم تا جایی که یک ماه اینترنت تمام کشمیر قطع شد و مجامع بین‌المللی حقوق بشری در این باره به هند فشار آوردند.

وی افزود: با این حال، هند هیچ تغییری در رویه خود نداد. در نهایت حزب بی.جی.پی. به عنوان حزبی هندوگرا با کمک ارتش، تظاهرات را سرکوب کرد و مقابل خواست مردم کشمیر ایستاد. این اقدام تحول مهمی در تاریخ پس از استقلال هند بود که در نتیجه آن خودمختاری نسبی که به سرزمین کشمیر داده شده بود، پس گرفته شد.

این تحلیلگر مسائل بین الملل یادآور شد: برخی احزاب هند، از جمله احزاب کشمیر، معتقد بودند تشریفات قانونی چنین کاری رعایت نشده و این اقدام مودی، مطابق با رویه قانونی نبوده، از این جهت حدود سه سال پیش، آنها به دادگاه شکایت کردند و در تمام این مدت، دادگاه از تائید این موضوع خودداری می کرد؛ چرا که به دلیل شرایط داخلی هند، نمی خواست وارد موضوعی مناقشه برانگیز شود که حکومت در یک طرف آن قرار داشت.

روحی صفت توضیح داد: با توجه به استقلال قوه قضائیه هند که در طول تاریخ، موضوع بسیار مهمی بوده است، دادگاه عالی هند در برابر خواست دولت هند مقاومت کرد. اما در شرایط فعلی با توجه به ضعف احزاب مخالف در هند رای دادگاه عالی صادر شد. نکته قابل توجه اینکه در همین مدت اخیر، حزب کنگره اکثریت را در چهار ایالت از دست داده و آرایش سیاسی در آنها به نفع بی.جی.چی. تغییر کرده است. در واقع ، در زمانی که این کشور فاقد گروه‌های سیاسی مخالف  فعال و قوی است، حاکمیت هند توانست دادگاه عالی را متقاعد کند به نفع نظر دولت رای صادر کند.

وی اضافه کرد: این تاخیر در صدور رای از سوی دادگاه، به این دلیل بود که آنها نگران عواقب موضوع بودند و تصور می کردند این رای با واکنش مردمی روبرو شود. بنابراین در زمان اعلام رای، ارتش هند در منطقه کشمیر به حالت آماده باش درآمده بود تا هر گونه واکنش احتمالی از سوی مردم کنترل شود.

روحی صفت خاطرنشان کرد: البته از نظر داخلی حزب حاکم در هند توانسته به یک حزب منسجم تبدیل شود که و در این راستا، کارتل‌های بزرگ اقتصادی مانند «تاتا» و «امبانی» و دیگر شرکت‌های غول پیکر نیز، برنامه‌ها و روند کاری خود را با دولت حاکم هماهنگ کرده اند و این هماهنگی هم، پشتوانه قوی هم برای دولت شده است. بنابراین وضعیت اقتصادی و سیاسی در هند و همچنین جایگاه و نفوذ روبه‌رشدش در سطح منطقه و جهان به شکلی است که ایجاد این تغییر در قانون اساسی با وجود برخی مخالفت‌ها، چندان مشکلی برای این کشور ایجاد نمی کند.

به گفته این کارشناس مسائل بین‌الملل به نظر می‌رسد در انتخابات آتی، به دلیل ضعیف بودن گروه‌های سیاسی مخالف ، حزب بی. جی. پی. به عنوان حزب حاکم همچنان بتواند دولت را در دست خود نگه دارد.

وی با اشاره به اظهارات وزیر خارجه پاکستان مبنی بر اینکه کشمیر به عنوان مناقشه‌ای بین‌المللی برای بیش از هفت دهه در دستور کار شورای امنیت سازمان ملل باقی مانده و اسلام‌آباد صلاحیت قانون اساسی هند بر کشمیر را به رسمیت نمی‌شناسد، ادامه داد: البته پاکستان در وضعیت مناسبی نیست که بتواند مواجهه ای با این تصمیم هند داشته باشد. علاوه بر این با توجه به جایگاه مهمی که هند در مناسبات جهانی با آمریکا، روسیه و اروپا و دیگر کشورهای تاثیرگذار دارد آنها هم در موقعیتی نیستند که بتوانند حمایتی از کشمیر داشته باشند.

روحی صفت با تاکید بر اینکه اکنون با این اقدام، دولت هند به طور رسمی، کشمیر را به خاک خود ملحق کرده است و بعد از آن دستور داده تا انتخابات در منطقه کشمیر، به عنوان یکی از ایالت‌های هند، تا پایان سپتامبر ۲۰۲۴ برگزار شود، افزود: براساس آنچه پیش از این در قانون اساسی هند بود، غیرکشمیری‌ها نمی توانستند در منطقه جامو و کشمیر دارای مالکیت زمین باشند و فقط همان مردم بومی که در آنجا ساکن بودند، می تواستند مالکیت زمین را در اختیار داشته باشند؛ چرا که هدف این بود که هویت اسلامی منطقه کشمیر حفظ شود؛ اما با لغو این بند از قانون اساسی، اکنون دیگر این محدودیت از بین رفته و هندی‌ها هم می توانند در این منطقه ساکن شوند و زمین بخرند و با این اقدام، هویت کشمیر نیز از هویت یکپارچه اسلامی خارج خواهد شد.

نکته پایانی اینکه الحاق رسمی کشمیر به هند، به‌عنوان موضوعی مناقشه‌آمیز در روابط هند و پاکستان باقی خواهد ماند. همچنین درصورتیکه در عمل مسلمانان کشمیر از نظر برخورداری از حقوق شهروندی برابر با هندوها با تبعیض مواجه شوند، این امر می‌تواند به یک چالش بالقوه برای دولت هند تبدیل گردد.

0 Comments