جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

اختلاف‌نظرهای غیر قابل حل چین و آمریکا

۱۴۰۲/۰۸/۱۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه اختلاف نظرها میان چین و آمریکا با مذاکرات حل نمی‌شود، گفت: آمریکا برای اینکه موقعیت خود را از دست ندهد، هر کاری خواهد کرد و این احتمال وجود دارد که اگر جنگ جهانی سومی شکل بگیرد میان غرب و چین بر سر به دست گرفتن رهبری و کسب مقام اولی در تولید ناخالص داخلی باشد و این اتفاق دیر یا زود خواهد افتاد.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، ضمن اشاره به تلاش مقامات آمریکا و چین برای فراهم کردن مقدمات دیدار جو بایدن و شی‌جین پینگ، در حاشیه نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک)، خاطرنشان کرد: آن‌ها عنوان می‌کنند که دو کشور باید اختلافات خود را مدیریت کنند و برای پاسخ به چالش‌های جهانی، با یکدیگر همکاری داشته باشند.

وی با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های آمریکا و چین، خصوصا در حوزه‌های تجارت، منازعه با ژاپن، بحران شبه جزیره کره، تقویت توان نظامی چین، مسائل سرزمینی از جمله شبه جزیره تایوان، حفظ رقابت مسالمت‌آمیز و مسائل حقوق بشری، با تاکید بر اینکه جنگ بر سر به دست گرفتن بیشترین میزان تولید ناخالص داخلی در سطح جهان است، گفت: از نظر آمریکا، چین به خط قرمزی رسیده که ممکن است رهبری تولید ناخالص داخلی در سطح جهان را از دست آمریکا بگیرد، با چنین تحولی، آمریکا اولویت اول را در تولید ندارد و بسیاری از کشورها تصمیم خواهند گرفت ذخایر ارزی خود را از دلار به پول‌های محلی یا منطقه‌ای تبدیل کنند.

وی با بیان اینکه آمریکا در تلاش است، با توسل به هر اهرمی اجازه ندهد این شرایط ایجاد شود، ادامه داد: کاخ سفید، در گام اول تلاش کرد متحدان چین را هدف قرار دهد. درست است که در درجه اول، آنچه در ارتباط با جنگ در اوکراین شاهد هستیم، معلول عدم پیش‌بینی صحیح آقای پوتین بود؛ اما این آمریکایی‌ها بودند که از قبل چنین دامی چیدند. وقتی روسیه، جزایر کریمه را اشغال کرد، آمریکا لبخند زد و هیچ دخالتی نکرد و در حقیقت، چراغ سبزی برای پیشروی بعدی نشان داد و درعین حال، آماده شدند که برایش باتلاق دیگری بسازند و در این کار هم موفق بودند.

دهقان اضافه کرد: آمریکا درصدد بود به شکلی، چین را با تایوان درگیر کند و صحنه دیگری مانند درگیری روسیه و اوکراین بسازد، اما چین با مدیریت این شرایط، به پیشبرد اهداف اقتصادی خود اولویت داد. اکنون نیز در جریان جنگ اوکراین و روسیه، چینی‌ها، همان سیاست توسعه اقتصادی را دنبال کردند و هیچ کمک نظامی به روسیه ندادند تا بهانه‌ای برای گسترش تحریم روسیه به چین و تشدید فشارها علیه خود ایجاد نکنند. اروپا نیز آنچنان درگیر جنگ اوکراین شد، که مایل نبود با کمک به آمریکا، خود را با جنگ در دو جبهه درگیر کند.

وی تاکید کرد: اختلاف نظرها میان چین و آمریکا با مذاکرات حل نمی‌شود. اینکه آمریکا اعلام کرده در راهبردهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ و در دراز مدت، چین دشمن اول آن‌ها است؛ ارزیابی درستی است؛ چراکه روسیه مانند گذشته اصلاً توان مقابله اقتصادی ندارد و توان نظامی‌اش نیز کاهش پیدا کرده است.

این استاد دانشگاه، با بیان اینکه آمریکا برای اینکه موقعیت خود را از دست ندهد، هر کاری خواهد کرد و این احتمال وجود دارد که اگر جنگ جهانی سومی شکل بگیرد میان غرب و چین بر سر به دست گرفتن رهبری و کسب مقام اولی در تولید ناخالص داخلی باشد و این اتفاق دیر یا زود خواهد افتاد، با اشاره به تاکیدات چین درباره ضرورت همکاری برای ایجاد رقابتی صلح‌آمیز، اظهار داشت: در واقع چین راهی را پیموده که نمی‌تواند دیگر از آن به عقب برگردد. توقف چین در مسیر توسعه، به معنی برگشت است و این کشور ناچار است مسیر خود را ادامه دهد. همه سیاست‌هایی که چین در پیش می‌گیرد، از جمله طرح کمربند- جاده، توسعه همکاری با کشورهای آسیای میانه و امضای یادداشت تفاهم‌ با کشورهای عربی، هژمونی اقتصادی را شکل داده که بر پایه آن، به راحتی می‌تواند رقبا و حتی همپیمانان خود را از عرصه خارج کند و منافع خود را تحمیل کند. این وضعیت، مورد توجه آمریکا قرارگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه در جهان قدرت سیاسی و اقتصادی است که حرف اول را می‌زند، گفت: چین و آمریکا هر دو در عین اینکه در حال مذاکره هستند، اما سلاح‌های هسته‌ای خود را گسترش می‌دهند، تسخیر آسمان‌ها را در برنامه دارند و در سازمان‌های سیاسی با یکدیگر مقابله می‌کنند. چین نیز نمی‌تواند برای کسب رضایت آمریکا و کاهش تنش‌ها، تولید و رشد اقتصادی خود را کاهش دهد؛چرا که ضربه سنگین و غیر قابل تحملی را دریافت خواهد کرد.

0 Comments